Düz Vites mi, Otomatik Vites mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,056

Düz mü? Otomatik mi?

• Kullanılan toplam oy
    278

Etiketler
Ynt: Düz Vites mi, Otomatik Vites mi?

Arazi aracı = düz vites
Arazi aracı = otomatik vites
Önemli olan nasıl kullanıldığı

aslında 2 sininde güzelliği ayrı vence yerine göre manuel yerine göre otamatik diye düşünüyorum

bence asfalt ta otomatik vites,arazide otomatik vites,hard of road da bile otomatik vites ben selanikteki trophy de otomatiğin çok faydasını gördüm yeteki marş proplem yaratmasın

Her zaman ısrarla düz vites aramışımdır, ama trafik sıkıştığındada insan içinden geçirmiyor değil keşke otomatik olsaydı diye.

Bir kaç arkadaşımızın otomatik araçlarını kullandım, bende bir fark olmadı yine bir elim vites kolunda , sol ayağımda sürekli olmayan debriyaja basıyor ;D yanımda oturanlarda elime vurmaktan yoruldular. ;D

Eskiden bir Chevy s10 um vardı o direksiyondan otomatik olduğu için elim vitesi bulamıyordu ama sahibi olduğum sürece aramaya devam etti.;D

Biraz alışkanlık meselesi galiba, ben sesini seviyorum düzün , trak diye bir kemik sesi geliyor ya o hoşuma gidiyor.

Vitesi direksiyon yanında olan otomatikleri de kullanması çok keyiflidir :smiley: Dodge Ram ve Ford F150 gibi, başta zor oluyor ama alışınca çok iyi, daha seri

Sehir icinde helede istanbul gibi trafikle isinizin oldugu bir sehirde yasiyorsaniz .. Otomatikten baska secenek olamaz ... bence buna hayir diyebilen arkadaslarin bircogu uzun sure otomatik araci kullanmamis olabilir diyorum ( yani en azindan duz vites aliskanligini birakacak kadar bir sure ... )
ama arazi farkli bir uygulama .... gucu duz viteste tam oraninda tamda istedigin gibi kullanmak farkli birsey ,...

sadece off road dusunmemek lazm bence köprü trafigibnde 1. vites 2. vites arasi gitmekden kolum kopuyo

Debriyajı sıyırmayacak şekilde doğru kullanabiliyorsanız arazide, düz vites doğru tercih...
Ancak buna evet demek için gerçekten bu konuda iyi tecrübe edinmiş olmak gerek, kolay değildir arazide düz vitesi olması gerektiği gibi kullanmak.

Yıllarca manuel vitesli araç kullandım otomatik viteste neymiş araç dediğin manuel vitesli olmalı diyenlerdendim 3 sene evvel deneyerek kulanarak ve tecrübe ederek otomatik araç aldım ve şimdide diyorumki araç dediğin otomatik vitesli olmalı :smiley:

Bugüne kadar hiç otomatik aracım olmadı pekte kulandım diyemem uzun yolda belki iyi olabilir ama eger off road yapacaksam şuanda manuel derim.

Arazide Manual
Asfaltta yarı otomatik düz vites ;)
Sıkılınca itiyorsan sağa oluyor otomatik, azınca çekiyorsun sola oluyor düz ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR