Düz Vites mi, Otomatik Vites mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,062

Düz mü? Otomatik mi?

• Kullanılan toplam oy
    278
Ynt: Düz Vites mi, Otomatik Vites mi?

Allah hiç kimseyi gördüğü günden geri benide otomatik vitesimden ayrı koymasınnn...aaamiiiinnnn...

Etiketler

Acemi sayılabilecek bir sürücü olarak (4-5 yıl) otomatik araç kullanıyorum. Hem sıkışık trafikte rahat hem de dikkatinizi daha çok yola verebiliyorsunuz. Özellikle yokuşlarda dur-kalk derdim yok. Ani hızlanma tutkum olmadığı için otomatik diyorum. Üstelik araziye çıktığımda da son derece tatmin edici (tabi bana göre). :D

can bey kardeşim rahatlığına diyecek yok ,bunu yukarılarda ki yazımda dile getirdim, sizin araç ilede sözüm istisnalar kaideyi bozmaz olucak , öyleki bazı beyaz eşya veya elektironik ,veya dijital eşyalar es kaza biraz da kullanıcı faktörü ile yıllarca hiç bir arıza olmadan hizmet edebiliyor , ama genele bakınca durum hiçte öyle iç açıcı ddeğil malesef , temennim aracınızda hiç bir sorun yaşamamanızdır ama öyle bir sorun çıkabiliyorki sağolsun ustalarımız ve üretici firma sattığı parçalar ile insana aracını sattırabilecek masraflar çıkarabiliyor inşaallah uzun yıllar aracınızı sorunsuz kullanırsınız.

Evet, dediğiniz gibi otomatikten şikayetçi olan da çok kişi var benim de çevremde. Teşekkürler..

Vitaranın çıkma otomatik şanzımanı 1.000 tl. Arıza durumunda tamirle falan uğraşmayıp bir tane almak daha ucuza gelebilir.Bozuk olanıda 250 falan sayarlar herhalde :smiley:
Bende şu anda düz vites vites Vitara kullanan,ama eskiden otomatik Vitara kullanmış biri olarak otomatiği terch ederim.Arazide hiç bir fark yok.Aksine otomatikte vites değişim anında debriyaja basıp tüm çekişi bir anlığına sıfırlamadığınız için daha akıcı ve kesintisiz bir çekişe hükmediyorsunuz.Araç çekseniz balata kokusu yok,debriyaja basınca kaybolan o gıcık şanzıman sesi yok.. Ama şu var düz şanzıman daha seri.

yukarıda ki düz mü otomatikmi oylaması beni korkutuyor otomatiği ne çok seven varmış manuel burun farkı ile önde ama....
ayrıca çıkmasına şu kadar istiyorlar diyorsunuz ben yılların ustası olarak güvenip alamazken sizin bu cesaretinize hayran olmamak elimde değil doğrusu.
doğru doğruymuş ama heryerde açıklanmazmış hele burada !! imkansız otomatik hakkında benden bu kadar

Merhaba Kemal bey
Sizinle aynı sektörden para kazanıyoruz anlaşılan.Benim değinmek istediğim konu otomatik şanzıman problem çıkardığında sadece tamir yolu ile değil,çıkma parça tedariği yoluylada sorunun üstesinden gelinebileceğini vurgulamaktı.Elbette çıkma parça bir risktir ama satın alırkende çalışmama durumunda iade koşuluyla satın almak lazım.Ha alırsınız 1 ay sonra arızalanır o da bir şeyi beşte bir fiyatına almak karşılığında göze almanız gereken bir risk.Suzuki yetkili servisinde sıfır bir otomatik şanzımana kaç para isteyeceklerini düşünmek bile istemiyorum :smiley:

burda konuşulanlar üzerine bana otomatik teriosu aldıran arkadaşa bir kaç soru sordum. arkadaş yurt dışında araç kirralama işinde. araçlar ladadan land cruise a kadar her türlü araç. özellikle toyotaya tapıyorlar onu belirteyim. teriosu alırken de bu araç aslında toyota gözün kapalı al. biz kamyonetlerini alıyoruz sorunsuz araçlar demişti. diğer bazı araçlarda ( marka vermiyim) otomatik de sorun yaşadıklarını ama toyotada sorunsuz olduğunu söyledi. 12 yılda sadece bir land cruiser da problem yaşadıklarını belirtti. ( bu arada araçlar kiralamada olduğu ve özellikle arazi araçlarının şantiyelere gittiğini belirteyim) diyorki: özellikle aracla ilk kalkışta gazı köklüyorlar. yolda giderken vitesle çok oynuyorlar. sık sık N ye alıp sona D ye alıyorlar. ( servisten bana tembih edilende yokuş inerken dahi N ye almamam...hem şanzımana zarar hem de yakıt tüketimini bilakis artırır demiişlerdi.) devam ediyor. bozulduğunda tamiri genelde mümkün.. en çok friksiyonlar aşınıyor. onlar değişiyor. işçiliği biraz pahalı. pradonun komple şanzımanı dubai de 2500 dolar... bana aktardıkları bunlar...bilgilerinize...
sonuç olarak üstelikde kiraya verilen yüzlerce araçtan 12 yılda sadece bir araçta şanzıman arızası , bence şamda kaysı......

Benim otomaik vites veya şanzuman ile ilgili bütün sözlerim türkiyede yaşayanlar , ve orta halli ,veya ,cebindeki parasının sadece kendine ait olmadığını bilen ,bunun sorumluluğunu taşıyanlara dır.

çok önemli bir not: parasal ,parçasal ,vicdansal ustalar ile ilgili sorunlar bittiği an ilk otomaik aracımı almaya hazırım. 40 yıl nerdeee 12 yıl nerde burası türkiye ,daha dün gece bir dizide kapalı çarşıda insanların nasıl kazıklanacağı kibarca öğretiliyordu, hemde uçan bir seccade ile :-\

Otomatik Tamiri gerçekten sıkıntılı bir konu . Çok iyi usta olması lazım ...

Yalnız Erenin dediği gibi ara göre değişmekle beraber değişimde hayli mantıklı mesela Zherokee veya Grand Cheroekee 4.0 ların sıfır komple şanzımanı 2000 dolar . 3000 lira eder . Düzgün kullanılan bir xj yada ZJ nin şanzımanı çok uzun ömürlüdür .Mesela ben 380 binde gördüm hiç tamir görmemiş . Eh 3 milyarda sıfır ve sizi en az 400 nbin götürecek bir parça için fena değil . Tabi Çıkması da bakılabilir . Sıfırına göre baya uygun olur .

Şanzımanının sıfırı yada çıkması 6-7 bin hatta 9 bin olan araçlardan korkmak lazım .

Arızasız sürüşler dilerim ...

seyyah-34' Alıntı:
Benim otomaik vites veya şanzuman ile ilgili bütün sözlerim türkiyede yaşayanlar , ve orta halli ,veya ,cebindeki parasının sadece kendine ait olmadığını bilen ,bunun sorumluluğunu taşıyanlara dır.

çok önemli bir not: parasal ,parçasal ,vicdansal ustalar ile ilgili sorunlar bittiği an ilk otomaik aracımı almaya hazırım. 40 yıl nerdeee 12 yıl nerde burası türkiye ,daha dün gece bir dizide kapalı çarşıda insanların nasıl kazıklanacağı kibarca öğretiliyordu, hemde uçan bir seccade ile :-\

tecrübelerinize saygı duyarım...benim ki size antitez olsun diye değildi. sadece aktardım...ne kadar çok bilgi o kadar iyi sentez...12 yıllık olumlu referans sadece toyota üzerine onuda bir daha belirteyim... aktardığınız deneyimleriniz için ayrıca teşekkürler...

kesinlikle düz vites hele canın sıkılıp 3 ten 2 ye çekip gazada yuklenınce o zaman pek bir guzel oluyor valla bmw den kalma alıskanlık halende v6 vitarayla yapıyorum oda duz duramıyor şöyle bir sallıyor azda olsa...

arkadaşlar s.arabasitandaki amca oğlu iki aylığına burda otomatik şanzumandan sıkıntısı olanlar yazsın tamirini garanti ederim.adam geleli bikaç gün oldu daha evin yolunu bulamıyor burdaki tamircilere yardım etmekten(bilerek usta demedim çünkü usta olsa çözümünü bulurdu)sorunu olana yardımcı olunur en azından iki aylığına.ustalığına kefilim her türlü otomotik aracınız tamir edilir.cvt hariç

Arkadaşlar... Otomatık vıtes ile manuel vitesın, zevkınden ve kolaylıklarından ziyade; teknık ve malıyet-masraf arıza yönüyle artısını eksüsünü ayrıntılı bilen varsa anlatsın... :smiley: forum chate bu ara devam edın yıne :smiley: tşk...

geçenlerde taksimden mecidiyeköye 2 saatte gittim 4 kmlik yol :'(, otomatikmi manuelmi siz karar verin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR