Düz Vites mi, Otomatik Vites mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,062

Düz mü? Otomatik mi?

• Kullanılan toplam oy
    278
Ynt: Düz Vites mi, Otomatik Vites mi?

otomatik vites ilk tercihim olur seçme şansım varsa. Ağır arazide gezmek niyetinde zaten değilim sorunsuz çalışan bir otomatik vitesin rahatlığı hiçbirşeyde yok bu nedenle.

Etiketler

Şimdi eminimki kesinlikle düz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17641.0

Şehir içinde araç kullanmama rağmen düz vites taraftarıyım.
Teknolojiye karşı değilim , ama sanki mekanik daha iyi. En azından dilediğiniz gibi söküp takabilir siniz. Arazi tecrübem olmadığı için bir bir şey diyemeyeceğim.

ben her zaman düz vitesten yanayım hem tamiratı kolay hem,de masrafı daha az birde son olarak düz viteste araçla istediğiniz gibi oynuya biliyorsunuz otomatikte bu alan kısıtlı ani hızlanmaları yapamıyosunuz

Ali Bey'e Katılıyorum.

Manuel şanzımanın bakımı ve kullanımı çok rahat. Özellikle arazi aracı kullanılıyorsa manuel şanzıman herzaman avantaj..... Fakat görüşüm bir noktada değişebilir : Bir dönem 1971 Chevrolet Chevelle SS ve 1969 Chevrolet Camaro RS kullandım. Bu iki araç 350 HP'nin üzerinde güç çıkarıyorlardı. Amerikan arabası kullanan bilir, otomatik şanzıman bu tip extrem araçlarda lüks değil ihtiyaç oluyor zira düz şanzımanla bu güç dizginlenemiyor. Günümüzde kullanılan hiçbir otomatik şanzıman TH 350 -400 POVER GLIDE'ların yerini tutmayacağı için son sözüm düz vites...

Sevgiler, selamlar

hakan bey dediğiniz doğru ama bizim ülkemizde yakıt,tan kaçmak için genelde motor hacimleri küçük araçlar tercih ediliyor bu da otomatik viteste 2,5 altındaki araçlarda istenen performansı veremiyo 2,ci olarakta arkadaşımda 1,6 otomatik vitara var k,m 400 krş yakıyo bende 2,5 v6 düz vites var normal kullanımda 400 kr çok sıkıştırırsam 450ile 500 krş yakıyo bu sa düz vitesin bonusu

Ali Bey Merhaba,

1986 ve 1987 Range Classic V-8 3,5 EFI kullanıyorum. Kullanıyorum derken ayda 350 - 400 km. İki araçta hafta sonu kullanılıyor. Her ikiside LT-77 5 vites düz şanzımanla donatılmıış. Bahsettiğiniz gibi tatlı kullanımlarda ( 1500 -2000 dev/dak. vites değişiminde ) şehir içinde 400- 425 kuruş yakıyor. Tabi bu tüketimde LT 230 ara transfer kutusunun payı bir hayli fazla. 1988 3,5 EFI otomatik kullanan arkadaşım şehir içinde 490- 525 kuruş yaktığını idda etti. Fark ortada. Küçük araç konusu iyice yerlerde 1.2 araçlara tiptronik şanzıman adapte edip müşterilere sunuyorlar. Şehir içinde o araca 4 kişi binip bir de klima açılıyorsa 350 kuruş tüketim ortaya çıkıyor.Başka boyut hafta içi Suzuki Maruti kullanıyorum. Düz vites ve şehir içinde deli gibi dur kalka rağmen 175 kuruş yakıyorum :smiley:

DÜZ VİTESİN GÖZÜNÜ SEVEYİM......

TATRA' Alıntı:
nadir abi kara şanzıman yokmu hiç kulanan artık :D
mogzilla' Alıntı:
;D Evet yok artık.Daha doğrusu çift debriyajı bilen şöför de kalmadı artık.
Artık her şey , ama her şey silikonlu. ;D

Öyle demeyin, yaşım 20 bile değil, ilk aracım LR series2a :smiley: , 1-2 kara şanzıman 3-4 senkromeçli
arkadaşlarım kendi yeni araçlarında durmadan 1. vitese takamazlarken ben çift debriyaj ile 2 den bire durmadan takabiliyorum, rampalarda hızım kesilmiyor :smiley:

şu an vites büyütürken pek çift debriyaj yapmıyorum gerek olmuyor pek, ama debriyajım tam ayırmıyorken çift debriyaj ile öten senkromeç sesini önleyebiliyordum :smiley:

düz mü otomatik mi olayı ise benim görüşüm hem yakıt giderleri hem de otomatik şanzımanın modeliyle ilgili. audi 80 otomatik kullandım, öyle otomatik olacağına düz olsun daha iyi :smiley: , ama bir honda jazzda gördüğüm otomatik şanzımanda o sabit devirde gitme olayı da benim çok beğendiğim bir şey. Kalabalık trafikte Seriesimle dönmek bana eziyet oluyor, arabadan soğuyorum ama eski bir otomatik araç kullanmak da istemem, hem 2.elde otomatik vites su balonu misali oluyor biraz :smiley:

forumun sonlara doğru akışın düz viteste yoğunlaşması sevindirici şimdi bakın ben hangi sıfat ile size tavsiyemi yazacağım , bendeniz oldukça eskimiş bir otomobil ustası olarak siz saygı değer araç kullanıcılarının bir arıza durumunda paralarınızı su gibi harcıyan biriyim hatta otomatik vitesli bir aracın bir parçasını akşama yetiştirmek üzere altunizade de yürümeyen bir yolda emniyet şeridini bile kullanmış karşılığında o günü parası ile 11 milyon ödemiş bu bedeli araç sahibinin kendi isteği üzre kendisinden tahsil etmişimdir. yazılarımı o anki ruh hali yazdığımdan bazıları hemen anlamakta güçlük çekebiliniyor bunun farkındayım.
aslında mesleğim mekanik olmamasına rağmen dost ve müşterilerime verdiğim güven neticesinde anahtar ve para teslim edilir bende arac sahibinden olablidiğinden de daha dikkatli ve çetin pazarlıklarla sorunlarının çözülmesinde yıllarca elimden geldiğince yardımcı olmuşumdur biraz bilgi ve tecrübe sahibi olduktan sonra bir daha asla otomatik şanzuman arızalarına bulaşmamışımdır onları kendi haline bırakmışımdır çünkü üzülen mahçup olan ben oluyordum istanbuldaki bir çok ünlü ustaları da denememe rağmen sonuç aşırı masraf ve fiyasko . müşerilerimin arasında ünlü ünsüz bir çok isim vardır konuyu toparlamaya çalışıyorum ve diyorum ki hani nerede otomatik şanzuman ustaları bir lütfedifte şu foruma biraz tavsiyelerde bulunsalarda otomatik vites kullanıcıları rahat bir nefes alsa diyorum ve ve siz siz olun manuel den asla ama asla taviz vermeyin ben bunu açmış olduğum konuda işlemiştim ama görmeyenler için linki burada :
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=39083.msg393318#msg393318.
evde , işte ,gezilerde ,her zaman hesap-kasap-masat ön planda ise benim tavsiyelerim böyledir . hesap sorunu olmayanlar müstesna konumun dışındalar
hepinize kazasız , sağlılklı , keyifli seyirler diliyorum

tecrubenize saygi duyuyorum ancak her konforunda bir bedeli tabiyatiyla olacaktir ...bu bedeli karsilayabilmek yada karsilayamamakla .. sistemin iyi yada kotu olmasi oldukca farkli seyler .... kesfedilmisi kesfetmenin pek anlami yok .. piyasa kosullari geregi zaten fiyat-talep oranlari uyusmayan sistemler kisa surede piyasadan kaybolur... otomatik vites sistemleri ise gelismis ulkelerden baslayarak yayginlasmaya devam ediyor ... bunu hatirlamakta fayda var ... bu forumda daha once yazdigim gibi Arazi araclarinda ise manuel tercih ettigim kesindir.

hımm bakın çok arzu ettiğim avrupa birliğine girince o zaman bu fikrim değişebilir ben olaya sadece yüzde doksanızı ilgilendiren işin ekonomik boyutu ve bulunamayan her gittiğiniz parçacıdan olumsuz aldığınız yanıtlar üzerine yazdım yoksa ben bu bolluğu orada 2 yıl yaşamış bir arkadaşınızım saudi arabistanda hiç böyle bir sorun yok çenç dediğimiz bizde yasak olan bu işlem orada hiç sorun değil istediğinizi istediğinizle değiştirmek serbest ve sudan ucuz ne istersem bakkaldan peynir alır gibi alırdım son model araçları dilim dilim keser eklerdim darısı bizim ülkemizin başına.

sayın seyyah zaten bizim ülkemizdede change yapılıyor ya hemde en babasından ama bizimkiler işi abartıp hiç uğraşmadan komple arabayı değiştiriyorlar.ayrıca arabistan örneğine gelince adamlar fazlasıyla rahatına düşkün ve orda manuel vitesli araç görmek nerdeyse mucize eskisi de yeniside otomatik vitesli.benim amca oğlu var süper bir otomatik şanzuman tamircisi ama bir türlü türkiyeye yuerleşmeye ikna edemedik.arabistandan izne geldiğinde bile gerek balıkesirde gerekse istanbuldan çağırıp orada iş yapıp öyle dönüyor.son zamanlarda çıkan cvt şanzumanlar ise bana göre daha da sorunlu olacak çünkü biz türkler sınırları zorlamayı seviyoruz ve hep en zor olanı deniyoruz.en azından ben öyleyim

saygıdeğer hemşerim s.n bahcıvankurt dedilkerinize katılıyorum evet ülkemizde herşeyin en babası yapılıyor fakat buna sıradan veya sıra arkalarından katılım pek fazla olmuyor araya bir çok aracı girince fiyatlar havada uçuyor yani otomatik şanzumanı vitese takacak en son kişi olan araç sahibine bu iş çok pahalıya patlıyor benim üzerinde durduğum tek konu budur yoksa kırmışık dökmüşük hatalı kullanmışık hiç önemli değil ama sorun bunu telafide işte bu gibi hataların telafisinin ucuza kapandığını ben 40 yıldır göremedim. >>>>nekka konfor okka para diyor bizim ustalarımız ,

Birde bir hatıram geldi aklıma bir elazığlı müşterim memleketine 1995 model 124 kasa dediğimiz mercedesi ile gider gittiğine gideceğine bin pişman ist la döner ve bana gelir ( benim branşım kaporta ama çevremin oluşundan bana gelir) otomatik şanzumandan sorunu olduğunu söyler bende kendisini alır arkadaşım olan otomatikçiye götürürüm , ustamız bakar inceler kendi yöntemi ile ve araç sahibine şöyle der memlekete hangi vitesle gittiğini sorar araç sahibide eli ile alıntı yaptığım sedat beyinde dediği gibi aynen geçmiş gün ya 2 . yada 3. vitesi işaret etti usta biran ki şaşkınlıktan sonra gülümsedi demek siz onca yolu böyle düşük viteste gidip geldiniz dedi , arkasından şanzumanın balatalarının yanmış olabileceğini ve masrafın biraz kabarık olabileceğini anlattı daha sonra bu müşterimin başka bir yerde çok fena haşlandığını öğrendim .

otomatik vitesli araçlar la : aracına zor benzin alan veya ustasının parasını aylarca ödeyemen sürücülerin işi olmamalı

SEDAT AÇIL
Teknik Admin
Ynt: Otomatik Vites Konusunda Yardıma İhtiyacım Var
« Yanıtla #4 : 20 Şubat 2009, 18:12:38 » Alıntı
-------------------------------------------------------------------------------
"L" low anlamında düşük vitestir, sadece 1. vites dişlisini kullanır. Devrini alsa dahi diğer viteslere (2. ve 3. gibi) geçiş yapmaz. Çok dik yokuşlara ağır yükle çıkmanız, tehlikeli dik rampaları inmeniz ve bu gibi durumlarda kullanmanız gereken bir vitestir. "2" numaralı vitesin L'den farkı sadece 1. vites değil, devrini alması durumunda 2. vites dişlisine de geçiş yapmasıdır. Ama devrini alsa dahi 2. vitesten 3. vitese geçiş yapmaz. Ayrıca çok gerekmedikçe vitesinizi değiştirmeyin, daha fazla devire ihtiyacınız yoksa D'dan (Drive) başka viteste kullanmayın.

sevgili abim öncelikle memleketimden sizin gibi bilgili ve ilgili biriyle tanışmaktan mutluluk duyarım.ben de fazlasıyla arçlara meraklıyım ve ilgiliyim gerek meslek gerekse özel ilgimden dolayı.sizi tanımayı ve yolum düşünce çayınızı içmeyi arzu ederim saygılarımla

bizde çay bahane dostluk şahane hay hay bekleriz pekte yerinde duran biri değilim ama ( yazlık ev arası 40 km ) umarım karşılaşırız veya ben gelirim bakarısnız oralara zaten boştayım 1 yıl sonra iyice seyyah olucam :D :D inşaallah.
karavan bölümüden kendi karavanını imal eden bir arkadaşla ceptelde 10 dkk içinde tanıştık 20 dkk sonra evime geldi şimdi aile dostum :D :D gezenbilir sayesinde

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR