Ynt: Düz Vites mi, Otomatik Vites mi?
saygıdeğer hemşerim s.n bahcıvankurt dedilkerinize katılıyorum evet ülkemizde herşeyin en babası yapılıyor fakat buna sıradan veya sıra arkalarından katılım pek fazla olmuyor araya bir çok aracı girince fiyatlar havada uçuyor yani otomatik şanzumanı vitese takacak en son kişi olan araç sahibine bu iş çok pahalıya patlıyor benim üzerinde durduğum tek konu budur yoksa kırmışık dökmüşük hatalı kullanmışık hiç önemli değil ama sorun bunu telafide işte bu gibi hataların telafisinin ucuza kapandığını ben 40 yıldır göremedim. >>>>nekka konfor okka para diyor bizim ustalarımız ,
Birde bir hatıram geldi aklıma bir elazığlı müşterim memleketine 1995 model 124 kasa dediğimiz mercedesi ile gider gittiğine gideceğine bin pişman ist la döner ve bana gelir ( benim branşım kaporta ama çevremin oluşundan bana gelir) otomatik şanzumandan sorunu olduğunu söyler bende kendisini alır arkadaşım olan otomatikçiye götürürüm , ustamız bakar inceler kendi yöntemi ile ve araç sahibine şöyle der memlekete hangi vitesle gittiğini sorar araç sahibide eli ile alıntı yaptığım sedat beyinde dediği gibi aynen geçmiş gün ya 2 . yada 3. vitesi işaret etti usta biran ki şaşkınlıktan sonra gülümsedi demek siz onca yolu böyle düşük viteste gidip geldiniz dedi , arkasından şanzumanın balatalarının yanmış olabileceğini ve masrafın biraz kabarık olabileceğini anlattı daha sonra bu müşterimin başka bir yerde çok fena haşlandığını öğrendim .
otomatik vitesli araçlar la : aracına zor benzin alan veya ustasının parasını aylarca ödeyemen sürücülerin işi olmamalı
SEDAT AÇIL
Teknik Admin
Ynt: Otomatik Vites Konusunda Yardıma İhtiyacım Var
« Yanıtla #4 : 20 Şubat 2009, 18:12:38 » Alıntı
-------------------------------------------------------------------------------
"L" low anlamında düşük vitestir, sadece 1. vites dişlisini kullanır. Devrini alsa dahi diğer viteslere (2. ve 3. gibi) geçiş yapmaz. Çok dik yokuşlara ağır yükle çıkmanız, tehlikeli dik rampaları inmeniz ve bu gibi durumlarda kullanmanız gereken bir vitestir. "2" numaralı vitesin L'den farkı sadece 1. vites değil, devrini alması durumunda 2. vites dişlisine de geçiş yapmasıdır. Ama devrini alsa dahi 2. vitesten 3. vitese geçiş yapmaz. Ayrıca çok gerekmedikçe vitesinizi değiştirmeyin, daha fazla devire ihtiyacınız yoksa D'dan (Drive) başka viteste kullanmayın.