Düz Vites mi, Otomatik Vites mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,056

Düz mü? Otomatik mi?

• Kullanılan toplam oy
    278

Etiketler
Ynt: Düz Vites mi, Otomatik Vites mi?

Merhaba arkadaşlar,
Deneyimlerime göre manuel vites tercih sebebimdir, daha zevkli ve monoton dışı olduğu için sanırım, :smiley:

tabiki düz vites daha güzel kullanım tarzınızı rahatlıkla sergileyebiliyosunuz yeri gelince sessiz yeri gelince ortalığı yırttırıyosunuz ve tabi egzost abart sa rahatlıkla ara gazı ile dikkatleri üstünüze çekebiliyosunuz

yaklasık 300.000km yapmıs bunun son 100.000 toprak yolda yarı off-road tadında kullanılmış bir Renault 9 ve direksyonda 17 yasında ehliyetsiz arabayı gizlice kacırmış bir delikanlı:smiley:,yokusda durur ve geri vites mandalının asınması sonucu arabayı birinci vites yerine geriye takınca arkadaki arabanın korna ve uzunlarının da etkisi ile hızlı bir kalkma! sonucu meydana gelen süper bi kaza dana beri otomatik:p

Ben tam ortasını buldum Toyota'nın mmt'sini kullanıyorum... Otomatikçiler sevmiyor çünkü debriyajsız düz vites :smiley: yani baskı balata var, debryaj pedalı olmamasına rağmen tepki süresi iyi, ... Istanbul trafiğinde debriyaj beni yoruyor... Istanbul'da yoruyor...

Offroad'da tabii ki düz vites....

ben hızı severim düzün uzatma payı cok oldugu için düz vites 6000 devire kadar cık ama otomatikte 4000 devirde atar vites off road yaparkende düz vites avantajlı olur bence

ömer_20' Alıntı:
ben hızı severim düzün uzatma payı cok oldugu için düz vites 6000 devire kadar cık ama otomatikte 4000 devirde atar vites off road yaparkende düz vites avantajlı olur bence

Yok öyle bir şey. Ben kick down yaptığım zaman (Bmw) red-line da vites atıyor. İstikrarlı gazı nerede kesersen orada atar. Şimdiki araçlarda vites atma ms. si düzlerden daha hızlı. Hiç bir standart kullanıcı otomatik vites kadar süratli değiştiremez. Spor otomobillerde bile durum aynı. Direksiyondan manuel ama otomatik :smiley:

sen triptonik olanları söylüyorsun ben yerden ve koldan olan otomatikleri diyorum triptonikte sen degişmezsen zaten atmıyor yada otomatige getiriyorsun kendisi saydırıyor ve biz bmw den bahsetmiyoruz genele bakıyoruz o zaman porsche deotomatik düzler onu geçebilir kanısına düşemeyiz ama dedigim gibi uzatma payı var düzde

ömer_20' Alıntı:
sen triptonik olanları söylüyorsun ben yerden ve koldan olan otomatikleri diyorum triptonikte sen degişmezsen zaten atmıyor yada otomatige getiriyorsun kendisi saydırıyor ve biz bmw den bahsetmiyoruz genele bakıyoruz o zaman porsche deotomatik düzler onu geçebilir kanısına düşemeyiz ama dedigim gibi uzatma payı var düzde

bende 94 zj var otomatik...
gaza basma ivmene göre vites atma devri artıyor... 2500 devirde de atıyor 4000 de de 5000 de de o gaza nasıl basacağına ve alışmana bağlı...
ayrıca over-drive düğmesine basarsanız daha da yüksek devir döndürüyor...

bence otomatik konforlu ve rahat. performans olarak da arada fark yok denecek kadar az. ama vites değiştirmek başka bir keyif ;)

Kaygan zemin inişlerinde düz her zaman tercihimdir.
Otomatikle yolu önceden görüp ona göre hareket etmek veya iş işten geçince vites düşürürken aracın ne ne yapacağını düşünmek beni kasıyor.
diğer yönlerden otomatik daha rahat.

dronder' Alıntı:
bende 94 zj var otomatik...
gaza basma ivmene göre vites atma devri artıyor... 2500 devirde de atıyor 4000 de de 5000 de de o gaza nasıl basacağına ve alışmana bağlı...
ayrıca over-drive düğmesine basarsanız daha da yüksek devir döndürüyor...

bence otomatik konforlu ve rahat. performans olarak da arada fark yok denecek kadar az. ama vites değiştirmek başka bir keyif ;)
benim elimden 6 tane geçti sırasıyla 95-94-93-96-95-94 4ünde gaz vardı 2sinde yoktu biliyorum otomatigin nasıl kaçtıgını ama düz her zaman ve her yerde otomatige göre daha avantajlı :D

şehir içi otomatik ama arazi ve sollama olaylarında düz vites.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR