ömer_20' Alıntı:ben hızı severim düzün uzatma payı cok oldugu için düz vites 6000 devire kadar cık ama otomatikte 4000 devirde atar vites off road yaparkende düz vites avantajlı olur bence
ömer_20' Alıntı:sen triptonik olanları söylüyorsun ben yerden ve koldan olan otomatikleri diyorum triptonikte sen degişmezsen zaten atmıyor yada otomatige getiriyorsun kendisi saydırıyor ve biz bmw den bahsetmiyoruz genele bakıyoruz o zaman porsche deotomatik düzler onu geçebilir kanısına düşemeyiz ama dedigim gibi uzatma payı var düzde
bayar28' Alıntı:Debriyaj insanı yormaz, acemi deyilsen İnsanı yoran stresdir..
benim elimden 6 tane geçti sırasıyla 95-94-93-96-95-94 4ünde gaz vardı 2sinde yoktu biliyorum otomatigin nasıl kaçtıgını ama düz her zaman ve her yerde otomatige göre daha avantajlıdronder' Alıntı:bende 94 zj var otomatik...
gaza basma ivmene göre vites atma devri artıyor... 2500 devirde de atıyor 4000 de de 5000 de de o gaza nasıl basacağına ve alışmana bağlı...
ayrıca over-drive düğmesine basarsanız daha da yüksek devir döndürüyor...
bence otomatik konforlu ve rahat. performans olarak da arada fark yok denecek kadar az. ama vites değiştirmek başka bir keyif