Düz Vites mi, Otomatik Vites mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,056

Düz mü? Otomatik mi?

• Kullanılan toplam oy
    278

Etiketler

Ynt: Düz Vites mi, Otomatik Vites mi?

performanslı bir otomobilim yoksa yada küçük motorlu bir arazi aracım yoksa kesinlikle otomatik vitesi seçerim. konforu ,ayrıca debriyaj balatasızlığı avantaj.

otomatik vites cruse kontrol mükemmel.ama küçük motorlarda otomatik hiç kullanmadım nasıldır bilemem ama 5200 cc v8 de harika oluyor.şehir trafiğinde manuel vites yarım debriyaj ölüm gibi....

Deep' Alıntı:
Katılıyorum...Zaten yeni nesil araçların vites geçişleri inanılmaz hızlı..Eğer konu performans ise manuel vitesi asla yeni nesil otomatik vitesten hızlı atamazsınız..
Yokuş aşağı bile inerken hafif frende sistem algılıyor ve erken vites küçültüyor.....

Sarsıntısız ve konforlu sürüşler için otomatik vites tercih edin ;D Sol ayağınızdaki gıcır gıcır kösele ayakkabınız yıpranmasın :D

Bence de, ayakkabının üstünde çatlak çatlak, yazık. ;D ;D ;D Bir de direksiyonda gaz düğmesi var, ona da hastayım ben. ;D

RRC 4 vites.... bas bas debriyaja geçmiyor. :smiley:
Alışana kadar Oktay "aman" demekten bıktı :smiley:

Alışınca 10 numara 10...

Renault marka Toros SW vardı bir zamanlar babam malum yaş 50-55 di o zamanlar 2 den 3 3- den 4 atarken vitesi boşa alır şöyle bi sallar vitesi boştamı diye sonra var gücü ile vitesi yükseltirdi. Ne yapğtı isem olmadı.Çözüm otomatik vitara almak oldu ilk başlarda yapam edemem dei sonra benden cok gezmeye başladı :D tabi alışınca benim gibi düz vitesli arabaları firene basarak çalıştırırsınız :D şaka değil düz vites arabada 10 km yapana kadar öldüm desem yeridir.

Tercihim Otomatik Vites

düz düz dümdüz.şimdilerde elektronik fazlasıyla devrede ama ben eski balata kokusunun geldiği araçları daha çok seviyorum aracın herşeyini hissetmeniz gerekli kulaklar motorun sesine kilitlenecek eller direksiyondan hiç ayrılmayacak gözünüz nereye bakarsa baksın aracınız yolu bilyorsa sorun yok.benim aracım bir defa yola gittimi ikincisinde uyusam da o kendi kendine gider nasıl olsa

Altındakı araba guclu bır motora sahıpse,

Sorun yok tercıh senın, otomatıkde olur, duzde,

Kucuk bır motora sahıpse, duz vıtes daha verımlı olur yanılmıyorsam,

Benım kısısel tercıhım duz, motor sesını duymalıyım...

Bence vites seçimi içinde bulunulan yol arazi iklim ve aracın kullanım amacına göre değişiklik göstermektedir. Şahsen ben düz vites taraftarıyım

Zaten Vosvos'umu keyif için kullandığım için düz vites daha eğlenceli oluyor. Bizimkilerin yarı otomatik vitesli versiyonlarını da gördüm. 3. vitese kadar otomatik oluyor, 4. vitese geçerken manuel değiştiriyormuşsunuz. Suadiyede bir bayan satıyordu zamanında. Muhtemelen satılmıştır.

He ayrıca vosvos 4 vites. Ancak hurdalıktan 1000-2000 ytl'ye hurda porche şanzımanı bulursanız 5 vites de yapabiliyorsunuz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR