Düz Vites mi, Otomatik Vites mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,056

Düz mü? Otomatik mi?

• Kullanılan toplam oy
    278
Ynt: Düz Vites mi, Otomatik Vites mi?

Otomatik arabanın rahatlığına söyleyecek hiç bir şey yok, hele şehir trafiğine hergün dahil oluyorsanız manuel vites gerçekten eziyet oluyor.
Ancak ben iki otomatik araba kullandıktan sonra tekrar manuel vitese geri dönmeyi tercih ettim. Nedendir bilinmez şimdi yollar daha çabuk tükeniyor ve her 100 km'de de 1.5 lt yakıt yanına kar kalıyor.
Üstelik düşünsenize hangimiz çocukken otomatik arabanın sesini taklit ederek direksiyon çevirip araba kullandığımızı hayal ettik ki? İşin tadı biraz manuel vitesli araba ile çıkıyor galiba....

Etiketler

mogzilla' Alıntı:
34 yıllık bir sürücü olarak bana göre

Asfaltta ( özellikle Istanbul trafiğinde ) otomatik
Arazide düz

Ooo bakıyorum yıllar yarıştırılıyor hmm...

O halde ben de söyleyeyim:
22 yıllık şoför olarak, arazide de asfaltta da düz hatta dümdüz:smiley:

mogzilla' Alıntı:
benim gibi her gün 150-250 km. yapsa idiniz , eminim böyle düşünmezdiniz.
Yok yok düşünürdüm.
9 ayda 40.000 km yaptığım zamanlar biliyorum.
Hatta günde 300-400 km yaptığım zamanlar da... Yine de fikrim değişmez.
Şimdilerde o kadar çok değil günde 100 km ancak yapabiliyorum ev-iş arası:smiley:

reyan' Alıntı:
Şimdilerde o kadar çok değil günde 100 km ancak yapabiliyorum ev-iş arası:smiley:
naptın reyan işe gidip gelmek için günde 100 km :eek: ömür törpüsü yahu...

Valla Babamla Beraberken 2 videste Sabitim . Hala Güven Yok Bana Devamlı eli Kapı Kolunda.Korkuyorum Birgün Yanlıs anlama Sonucu Atacak Kendini

erthem' Alıntı:
... Devamlı eli Kapı Kolunda.Korkuyorum Birgün Yanlıs anlama Sonucu Atacak Kendini

İlahi adaşım :D nasıl araba kullanıyosunda arabadan kendini atmak bile çözümmüş gibi geliyo adamcağıza da el tetikte bekliyor :D

Valla Abi Dağ Taş Yolu Ne Yaparsın Arabanın Tekerlekleri İnana Eskimedi Havada Ucmaktan. Teker Bile Tekerliğini Yaşayamıyor Ben Kullanınca ,Valla Dönmeyi Unuttulardı bir ara

erthem' Alıntı:
Valla Babamla Beraberken 2 videste Sabitim . Hala Güven Yok Bana Devamlı eli Kapı Kolunda.Korkuyorum Birgün Yanlıs anlama Sonucu Atacak Kendini

Bizimki de sol eli el freninde gider nedense. ;D ;D ;D
Arkaya oturtuyoruz kendisini napalım ;D ;D

phobios' Alıntı:
Bizimki de sol eli el freninde gider nedense. ;D ;D ;D
Arkaya oturtuyoruz kendisini napalım ;D ;D
el freni bizde tersi... bir-iki olaydan sonra babam kullanırken benim elim el freninde oluyor ;D

Haklısın Nadir Abi orası öyle... Benimki zaten kendisi de kullanır araba, Çok değil yaşı, ama hiperaktif ve multitasking olduğundan bir gün el frenini tuttuğunu dalgınlıkla aklından çıkarır da "ya o iş neydi neoldu bak sen" falan şeklinde "cart" diye çeker mi diye korkuyorum. ;D ;D

benim babam bana cok guveniyor galiba , arabaya biner binmez uyuyor ;D ;D ;D

mogzilla' Alıntı:
Benimki sağ olaydı da başımın üzerinde taşıyaydım.

:( , sevdiklerimiz kaybedince daha kıymetleniyor maalesef, yaşarken ne kadar kıymetlerini bilsek bile...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR