Duster Kış Lastiği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 431
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 144,593

Duster için hangi kış lastiği?

• Goodyear UG8

Kullanılan: 4 12.1%
  • Continental CrossContact Winter

Kullanılan: 8 24.2%
  • Yokohama Geolander I/T GO71

Kullanılan: 5 15.2%
  • Lassa Competus Winter

Kullanılan: 3 9.1%
  • Petlas W651 /Starmaxx W850

• Brigestone Blizzak LM80

Kullanılan: 2 6.1%
  • Pirelli Sottozero3/ Scorpion Winter

Kullanılan: 4 12.1%
  • Sava Eskimo SUV

Kullanılan: 0 0.0%
  • Falken HS 449

Kullanılan: 1 3.0%
  • Diger

• Kullanılan toplam oy
    33
  • Anket kapatılmış .
Ynt: Duster Kış Lastiği

Lassa 215/65R16 98S COMPETUS A/T performansı kış lastiğine yaklaşır mı?

https://www.lastik.com.tr/lastik-detay/216150

large_LS-Competus-2-Small.jpg

Etiketler

Lassa 215/65R16 98S COMPETUS A/T performansı kış lastiğine yaklaşır mı?

https://www.lastik.com.tr/lastik-detay/216150

Kısa cevap: Muhtemelen hayır.
Daha uzun cevap: Üzerinde kışlık lastik logosu varsa durumu idare eder. O logoyu hakkedebilmek için birtakım minimum performans kriterlerini karşılamıştır, ama iyi bir kışlık lastik olmadığı kesin.

Sebebi? Kışlık lastik hamuru yazın kullanılamayacak kadar yumuşaktır. Hemen aşınır. Bu yazın kullanılabilen bir lastik olduğuna göre, sıcaklık -15 dereceye düşünce hamuru kütük gibi olur. Kayar. Yola doğru dürüst tutunmaz. Ha belki o dişlerle yumuşak kar üzerinde yürür. O da belki..

O "belki" nin yanıtı ise burada:

http://www.youtube.com/watch?v=i0-1Ki2zf9s

Uzun lafın kısası: yazlık lastiklerin 8 derece altındaki sıcaklıklarda kullanılması tavsiye edilmez. Sıcaklık düştükçe hamur sertleşmeye başlar.

İSTANBUL a kar geliyormuş bunlarda benden olsun.kavga etmeyelim bilgi paylaşalım ;) ;) ;) ;) ;) ;)
http://www.kislastigi.com/sss.asp

Ekran Alıntısı11.PNG

Ekran Alıntısı12.PNG

Ekran Alıntısı13.PNG

Ekran Alıntısı14.PNG

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı 10.PNG
    Ekran Alıntısı 10.PNG
    149.3 KB · Görüntüleme: 152

Ekran Alıntısı16.PNG

Ekran Alıntısı17.PNG

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı15.PNG
    Ekran Alıntısı15.PNG
    35.8 KB · Görüntüleme: 153

Arkadaşlar dün (07.01.2013) Ankara'da yağan karda yaklaşık 1 ay önce aldığım ACHILLES marka kış lastiklerimle (Ankarayı bilenler ne kadar dik rampaları olduğunu iyi bilir ;) ) Gölbaşı - Dikmen - Öveçler güzergahında, yollar tamamen karla kaplıyken ara yollarda hiç beklemediğim kadar iyi bir performansla çok zorlanmadan ilerledim. Aşağıdaki linkte Gölbaşından - Dikmene ve Dikmende ara sokaklarda ilerlerkenki video mevcut. Burada görünenden daha dik yokuşları (Öveçlerin ara sokakları)'da zorlanmadan çıktım. Bu fiyata (170 tl) bu performansı beklemiyordum doğrusu.
http://www.youtube.com/watch?v=rLeM9z7oyQs

merhaba güzel performans sergilemiş lastikler güle güle kullanın yalnız videoda bir yerden geri geri çıkıyorsunuz neden acaba ?

ozturk1976' Alıntı:
merhaba güzel performans sergilemiş lastikler güle güle kullanın yalnız videoda bir yerden geri geri çıkıyorsunuz neden acaba ?
Teşekkür ederim. Geri giderken görünen Fiat Linea araç yolun giriş kısmını engellediği için ilk önce yanından düz çıkmaya çalıştım, ama böyle rampalarda aracı biraz hızlandırıp sonra rampaya çıkmak lazım, fakat yolun fiziki yapısından dolayı ve Lineanın yolun giriş kısmını kapatmasından dolayı hızlı giriş yapma imkanım yoktu. Dolayısıyla son çare geri geri çıktım. Aracım 4x4 olsaydı düz çıkardım eminim.

CER26' Alıntı:
aklımızda olsun
video bilgilendirdi.
böyle bi bilgiden haberim yoktu. Teşekkürler.

Rica ederim. 2 çeker ve önden çekişli araçlarda böyle rampa vede kaygan zeminlerde çıkmakta çok zorlandığım yerlerde genelde ben bu taktiği uyguluyorum. Çünkü aracın yönünü geriye çevirince motorun ağırlığı eğimden dolayı ön lastiklere daha fazla basınç uygulayıp, yere daha fazla tutunmasını sağlıyor ;)

4x4 başka bişi zaten, bundan sonra 4x4 olmayan hiç bir araç almam, yinede büyük konuşmiyimde.

SERKANEFE' Alıntı:
4x4 başka bişi zaten, bundan sonra 4x4 olmayan hiç bir araç almam, yinede büyük konuşmiyimde.
serkan lastikle çok alakalı bi durum bu.yani araç 4çeker olur ama lastik asfalt lastiği ise bi avuç yol alamassın.

JUNİOR' Alıntı:
serkan lastikle çok alakalı bi durum bu.yani araç 4çeker olur ama lastik asfalt lastiği ise bi avuç yol alamassın.
Yol almayı bilmem de kar üzerinde fren standart lastiklerle çok kötü. Hatta bu lastiklerin dört mevsim olmadığını düşünüyorum zaman zaman. Düşünün yani o kadar kötü karda fren.

4x4 ve 4 lastiğinde kar lastiği olması benim 2 kıştır hayatımı kurtarıyor Ankarada. Rampalarda 1.vitesle ağır ağır 10 cm kar üzerinde çıkabiliyorum. Bu arada tüm kar lastiklerinin her yıl performasının düştüğünü göz önünde bulunduralım. Seneye bu yılki kadar taze olamayacağı için tutunması biraz da olsa düşüyor.

BMW'nin hazırladığı video yaz ve kış lastiği arasındaki fark

http://www.otohaber.com.tr/webtv/videoizle/kis-ve-yaz-lastikleri-arasindaki-fark

Bu haftaki oto haber dergisinin kış lastiği testinde nokian wr d3 lastik birinci olmuş. Artıları karda çok iyi tutunma çok iyi frenleme ve düşük gürültü. Eksi yönü ıslak zeminde fren performansı. ikinci conti ts 850 dikkat çeken ise diğer lastiklerden 100 tl ucuz olmasına rağmen(4 lastikte 400 tl) tayvanlı nankang'ında mantıklı bir tercih olması(Test sonuncusu). İşin ilginç yanı briston lm 32'nin de sondan 2. olması. 3. semperit speed grip2 4. dunlop 5.goodyear ug 8 6. toyo 7. michelin alpin 4 8.fulda 9. prelli diye gidiyor

http://www.lastiknokian.com/lastikDetay.aspx?URUNID=26

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR