Duster Kış Lastiği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 431
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 144,586

Duster için hangi kış lastiği?

• Goodyear UG8

Kullanılan: 4 12.1%
  • Continental CrossContact Winter

Kullanılan: 8 24.2%
  • Yokohama Geolander I/T GO71

Kullanılan: 5 15.2%
  • Lassa Competus Winter

Kullanılan: 3 9.1%
  • Petlas W651 /Starmaxx W850

• Brigestone Blizzak LM80

Kullanılan: 2 6.1%
  • Pirelli Sottozero3/ Scorpion Winter

Kullanılan: 4 12.1%
  • Sava Eskimo SUV

Kullanılan: 0 0.0%
  • Falken HS 449

Kullanılan: 1 3.0%
  • Diger

• Kullanılan toplam oy
    33
  • Anket kapatılmış .
Ynt: Duster Kış Lastiği

http://www.lassa.com.tr/lastikler/lastik-04-02-0-0-E32-SNOWAYS_2C
Yozgat da yaşıyorum veteriner hekimim .kış çok sert geçiyor.hem kar yağışı fazla hemde donma fazla.bu lastik hafif ticari araçlar için ama agresif desenli başka uygun ölçüde lastik bulamadın çok araştırdım.tanesini 300 tl ye aldım bakalım bu kışı nasıl geçirecez :eek:

Etiketler

vetaytek' Alıntı:
Yozgat da yaşıyorum veteriner hekimim .kış çok sert geçiyor.hem kar yağışı fazla hemde donma fazla.bu lastik hafif ticari araçlar için ama agresif desenli başka uygun ölçüde lastik bulamadın çok araştırdım.tanesini 300 tl ye aldım bakalım bu kışı nasıl geçirecez :eek:

Burada (Tokat-Almus) bir veteriner arkadaş ,geçen sene Duster'ına Competus kış lastiği almıştı bir takım. Çok sert şartlarda bile yolda kalmadı. Köye geldi gitti...

Aldığınız lastik de işiniz görecektir.

http://www.lastikal.com.tr/urun_goster.aspx?uid=7356

Arkadaşlar yukarıdaki siteden lastik alan var mı?Fiyatları piyasaya göre uygun gibi geldi.Merak ediyorum lastiklerin tarihleri eski midir?Kaç günde elimize ulaşır?Saygılar...

vetaytek' Alıntı:
Bu hafif ticari araç lastiği olarak geçiyor sitede. Acaba farkı nedir?

lysmhc' Alıntı:
http://www.lastikal.com.tr/urun_goster.aspx?uid=7356

Arkadaşlar yukarıdaki siteden lastik alan var mı?Fiyatları piyasaya göre uygun gibi geldi.Merak ediyorum lastiklerin tarihleri eski midir?Kaç günde elimize ulaşır?Saygılar...
Bu site ile ilgili bilgisi olan ya da bu siteden alışveriş yapan arkadaş yok mu?

Bugün aracıma petlas snowmaster aldım 4 tanesi 860 tl,6 taksit 3 ay erteleme...yalnız lastiğe 38 psi hava bastı lastikçi...29 olması gerektiğini söyledim,şahin,doğan vs. arabalara 29 bastıklarını,bu ebat lastiğin(215/65/16) 38 olması gerektiğini söyledi!

oz1558' Alıntı:
Bugün aracıma petlas snowmaster aldım 4 tanesi 860 tl,6 taksit 3 ay erteleme...yalnız lastiğe 38 psi hava bastı lastikçi...29 olması gerektiğini söyledim,şahin,doğan vs. arabalara 29 bastıklarını,bu ebat lastiğin(215/65/16) 38 olması gerektiğini söyledi!

güle güle kullanın bu konu hakkında başlık vardı baya tartışıldı bende contininkini taktırdım 36 hava vurdum geçen kış 38 ps ile dolaştım bir kış bir sorun olmadı. Ama siz yinede düşürün isterseniz

c tipi hafif ticari lastiklerinin dişdeseni çok iyi, ancak; yük endeksi 104, 107, 109 gibi, çok sert lastikler. Amortisör ve ön düzene zarar verir dendi. Ben geçen sene petlas full grip almıştım, sürüş kasislerde çok sertleşti, onları satıp 98 yük endeksli kış lastiği aldım, aracın sürüşü standart lastikler gibi rahatladı. lastikçiler Duster'a c tipi ticari lastiği olmaz diyorlar.

Buradan iddia ediyorum lastikçilerin %80inde teknik bilgi diye bişey yok. Hala düz mantık kulaktan dolma şeylerle ticaret yapıyolar.

Hatta lastik üzerinde yer alan bir çok kısaltma ve terimin sayının, ne anlama geldiğini bilmeyen lastikçiler bile var.

Ben hala bu ebat lastiğe şu kadar hava basılır diyen lastikçileri anlamakta güçlük çekiyorum. Ve diyorum ki arkadaş; bu aracın yüklü-yüksüz ağırlığını biliyo musun! Lastik üzerinde yazan yük indeksinin lastik başına kaç kilograma denk geldiğini biliyo musun!

Ama şu bir gerçek ki; , 1250 kglık bir araca yüzküsür indeksli C tipi lastik takıp da, 36-40 psi havalar basarsanız o aracın viraj, kuru-ıslak fren ve çekiş özelliklerini %50 oranında değiştirmiş olursunuz.

toyo japon malı daha önce yazlık kullandım iyi lastik bu sefer kışlığını sordum 215 65 16 fiyatı 215 tl uygun :smiley:

TOYO bulamadım. mecburen petlas aldım. İnşallah iyidir o da. Yanıtlarınız için teşekkürler.

DUHFK' Alıntı:
TOYO bulamadım. mecburen petlas aldım. İnşallah iyidir o da. Yanıtlarınız için teşekkürler.
ben de geçen sivas'a kar bastırınca petlas aldım,1 haftadır kullanıyorum.karda ve ıslak yolda performansı çok iyi,ses standart lastiklere göre azaldı diyebilirim fakat buz üstünde araç ara ara kayma eğilimi gösterdi.lastikleri değiştirdiğimde lastikçi 38 psi hava bastım demişti dönüşte güvendiğim bir petrol istasyonunda lastikler soğukken ölçtüm 3 lastik 40 psi sağ arka 38 psi çıktı:smiley: lastik basınçlarını 35 e düşürdüm.Şu an kar ya da buz olmadığı için tekrar deneme şansım olmadı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR