Duster Kış Lastiği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 431
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 144,586

Duster için hangi kış lastiği?

• Goodyear UG8

Kullanılan: 4 12.1%
  • Continental CrossContact Winter

Kullanılan: 8 24.2%
  • Yokohama Geolander I/T GO71

Kullanılan: 5 15.2%
  • Lassa Competus Winter

Kullanılan: 3 9.1%
  • Petlas W651 /Starmaxx W850

• Brigestone Blizzak LM80

Kullanılan: 2 6.1%
  • Pirelli Sottozero3/ Scorpion Winter

Kullanılan: 4 12.1%
  • Sava Eskimo SUV

Kullanılan: 0 0.0%
  • Falken HS 449

Kullanılan: 1 3.0%
  • Diger

• Kullanılan toplam oy
    33
  • Anket kapatılmış .

Etiketler
Ynt: Duster Kış Lastiği

pirelli sottozero kullanıyorum çok iyi seçim bence

Ben de 250 civarına kış lastiği almak için piyasayı dolaşırken, Petlas- Starmaxx gibi ürünlere baktım ama hiçbirinde de SUV lastiği görünümü yoktu. Tesadüfen evin ordaki karma lastikçiye uğradım, lastikçi Yokohama I/T+ diye bi lastik önerdi (GO71). Farklı bir ebattaki desene baktım ve gerçekten çok hoşuma gitti. Hemen 215/65/16 siparişi verdim. Adeti 240 TL. 2 hafta içinde gelicek. Artık performansını da kullanıkça yazarım.

Ekli dosyalar

• 2117a9f6047cf0d010233e9c2b8d8503.jpg
    2117a9f6047cf0d010233e9c2b8d8503.jpg
    22 KB · Görüntüleme: 780

Bekleyelim bakalım sonucu Güray bey.

Galiba yasayla mecbur tutacaklar bu lastiği. O zaman neyi alacağımızı bilelim. :D

Kumho kw19 ve kw 22 modellerini tavsiye ederim. Bu modelleri binek arabalarda kullanmıştım. Kw 22 yi dusterda şu anda kullanıyorum.

Ben, 215/65/R16 98H Goodyear Ultra Grip 8 (UG8) aldım. (imal tarihi 2012)
İnternette bi siteden aldım, Kampanyalı Fiyatı kargo dahil 243 TL civarında bi fiyata mal oldu.
Çok hesaplı aldığımı düşünüyorum. Eskişehir'de Goodyear bayisine sordum henüz gelmemişdi, 350 TL civarında olduğunu söyledi.

Ultra Grip 8

upload

online photo sharing

bu modellerede bakabilirsiniz ama pahalı sanırsam fiyatları lastik üzerinde göstergelerde lastiğin kaç mm derinlikte olduğunu ve değişim zamanını gösteriyormuş
http://www.lastiknokian.com/urungrup.aspx?URUNGRUPID=2&mevsim=winter

CER26' Alıntı:
Ben, 215/65/R16 98H Goodyear Ultra Grip 8 (UG8) aldım. (imal tarihi 2012)
İnternette bi siteden aldım, Kampanyalı Fiyatı kargo dahil 243 TL civarında bi fiyata mal oldu.
Çok hesaplı aldığımı düşünüyorum. Eskişehir'de Goodyear bayisine sordum henüz gelmemişdi, 350 TL civarında olduğunu söyledi.

Ultra Grip 8

upload

online photo sharing
Hangi site olduğunu öğrenmem mümkün mü acaba?

yigiterc' Alıntı:
Hangi site olduğunu öğrenmem mümkün mü acaba?

http://www.otostart.com/lastik/

kampanya biteli 1 ayı geçti herhalde.
ama zaman zaman indirimleri oluyor.

şu an Goodyear UG8 215/65/R16 98H 265,34 TL
http://www.otostart.com/lastik/index.php?lastik=lastik-tyre-215-65-r16-610247

arkadaşlar benim dacianın üzerindeki fabrikanın taktığı lastik michelin latitude tour hp (alpin değil) bu lastiğin dişleri yani üzerindeki kılcal kanallar testere dişi gibi bildiğimiz vakumlu kış lastiklerine benziyor int. de baktığım kadarıyla bu lastiğin kanalları düz çizgi şeklinde bilahare foto koyacağım dişlerine bakıpta bu benim lastiğe kış lastiği diyebilirmiyiz.

abbasyolcu444' Alıntı:
arkadaşlar benim dacianın üzerindeki fabrikanın taktığı lastik michelin latitude tour hp (alpin değil) bu lastiğin dişleri yani üzerindeki kılcal kanallar testere dişi gibi bildiğimiz vakumlu kış lastiklerine benziyor int. de baktığım kadarıyla bu lastiğin kanalları düz çizgi şeklinde bilahare foto koyacağım dişlerine bakıpta bu benim lastiğe kış lastiği diyebilirmiyiz.

Tam bir kış lastiği denemez. Araçlarımız 4WD oldukları için her yol şartlarında optimum performans sağlayabilmeleri için bir çok özelliği üzerinde bulunduran bu tarz lastiklerle piyasaya sürülmekte. Bu nedenle biraz kar, biraz yağmur ve kuru yol özellekleri barından lastikler üzerinde bu tarz iz benzerlikleri olduğunu düşünüyorum. Tam bir kış lastiği diyebilmek için hamurunun kış lastiği standartlarında olması gereklidir.

kis_lastigi_ikon.jpg

dağ şekli içinde kartanesi gibi bir sembol olması gerekiyor (resmi yükleyemedim sanırım) kış lastiği olması için , benim dusterda da bulunan lastik ise latitute tour hp m+s yazmasına rağmen (M=mood=Çamur , S=Snow=kar) kış lastiği sembolü yok bu yüzden kış lastiği olarak kullanılmasa daha iyi. kış lastiği olanların yapısında bildiğim kadarı ile kauçuk bulunuyor ve daha yumuşak bir yapıya sahip.

Aynı ürünün kış lastiği modeli ise latitude alpin diye geçiyor sanırım

Duster Kar lastiği testi ;) Anlamak için Almanca gerekli :smiley:

http://www.youtube.com/watch?&v=LaQ4wVQ2Pnw

LM-80 testi kazanmış başka da birşey anlamadım :smiley: ama bütçemiz petlas snowmaster w651 diyor...yerli malı yurdun malı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR