Duster Kış Lastiği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 431
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 144,593

Duster için hangi kış lastiği?

• Goodyear UG8

Kullanılan: 4 12.1%
  • Continental CrossContact Winter

Kullanılan: 8 24.2%
  • Yokohama Geolander I/T GO71

Kullanılan: 5 15.2%
  • Lassa Competus Winter

Kullanılan: 3 9.1%
  • Petlas W651 /Starmaxx W850

• Brigestone Blizzak LM80

Kullanılan: 2 6.1%
  • Pirelli Sottozero3/ Scorpion Winter

Kullanılan: 4 12.1%
  • Sava Eskimo SUV

Kullanılan: 0 0.0%
  • Falken HS 449

Kullanılan: 1 3.0%
  • Diger

• Kullanılan toplam oy
    33
  • Anket kapatılmış .
Ynt: Duster Kış Lastiği

ilginç yanı briston lm 32'nin de sondan 2. olması.

DMV1 yada DMZ3 ü test etmezler nedense :D

Etiketler

Orası öylede yine de birostonun hiç bir lastiği sonlarda yer almamalıydı çünkü fiyatları bunu gösteriyor. Bazı sitelerde de önlerde görülüyor bu testlerde de var bir bit eniği ya... Ama bu nokian wr d3 oto show dergisinin testinde de yine birinci idi karda. bu hafta oto show dergisininde testi vardı ama almadım alan varsa paylaşabilir mi acaba

Yalnız lastikler değil, tüm testler firmaların güdümünündedir. Ülke ve firma menfaatlerini korumak amaclı doping primi ile test sonuçlari çikar. Bu nedenle test sonuclarina değil kullanıcı yorumlarına kulak veririm. Örnegin bu testlerde kumho kışlastiklerinin adı geçmezken, kar ülkesi Kanada test ve kullanıcı yorumlarında ilk beş içinde yillardır. Burada da korede bircok markanin amerikan sermayesi olması ve amerika, kanada pazarlarında çok bulunması da etkili.

Bu tür testlerin çoğu alman dergilerine ait. Biraz taraflı olabilirler ama test sonucu konusunda değil teste girecek lastiklerin seçimi konusunda. Yani listedeki sıralama doğrudur..

duster yükseltme yapmadan 235 60 16 ölçülerinde lastik takabilirmiyiz ?
artıları ve eksileri ne olur?

Bad Kissingen 2010_3.jpg

Screen shot 2013-01-20 at 9.54.49 PM.png

duster yükseltme yapmadan 235 60 16 ölçülerinde lastik takabilirmiyiz ?
artıları ve eksileri ne olur?

Direksiyonu tam kırınca lastikler çamurluklara sürtmüyorsa takabilirsiniz.

Artısı: belki biraz daha iyi viraj hakimiyeti
Eksisi: belki biraz uzayan fren mesafesi, artan lastik fiyatı, derin karlı yollarda ilerleyebilmek için daha fazla motor gücü gereksinimi.

"Belki" diyorum, pratikte çok fazla birşey fark etmeyeceğini düşündüğümden. Netice itibari ile birbirinden çok farklı ebatlar değil bunlar. Bence lastiğin kalitesi hamuru vs daha önemli. Üzerinde P,LT vs gibi kodlar olan lastiklerden alacaksanız yük indeksi tablosuna da bakmanız lazım (Türkiyede var mı onlardan birmiyorum gerçi). Bunlar farklı türden yük indeksi kodlama standartlarını belirttiriği için biri diğerine direk çevrilebilir değildir. Bu kodları içermeyen diğer lastiklerde yük indeksi arttığı zaman lastik ebatından bağımsız olarak yük taşıma kapasitesi de artar o yüzden düz mantık sadece yük indeksini kontrol edebilirsiniz.

bendekiler de conti geçen kış zincir takmadım ama bu sene taktım 1 kere(4x4 olduğu için arkaya] baya yoğun kar vardı yerde lastiklerin her sene performansın düşmesinden sanırsam. conti hep ilk 3 de ama bristonun lastiklerinde oynama çok bir ilk 3de bir son üçte garip ve bu aynı modeli. ama nokian 2 sferdir dikkatimi çekiryor 1. olarak onunda eksisi ıslak zeminde tutunma da sıkıntı var.

komkarbey' Alıntı:
bendekiler de conti geçen kış zincir takmadım ama bu sene taktım 1 kere(4x4 olduğu için arkaya] baya yoğun kar vardı yerde lastiklerin her sene performansın düşmesinden sanırsam. conti hep ilk 3 de ama bristonun lastiklerinde oynama çok bir ilk 3de bir son üçte garip ve bu aynı modeli. ama nokian 2 sferdir dikkatimi çekiryor 1. olarak onunda eksisi ıslak zeminde tutunma da sıkıntı var.
Zinciri 4 cekerde olsa 2 cekerde olsa ön lastiklere takmalısınız ;) ;) Isterseniz kullanma kılavuzundan teyid edin :smiley:

Monti' Alıntı:
Zinciri 4 cekerde olsa 2 cekerde olsa ön lastiklere takmalısınız ;) ;) Isterseniz kullanma kılavuzundan teyid edin :smiley:

kullanma kılavuzu yok yada kayıp ::smiley: Önde çok titretiyor direksiyonu ve ön düzende de sıkıntı yaratabilir. Arkaya takmanın ne zararı var acaba?

komkarbey' Alıntı:
kullanma kılavuzu yok yada kayıp ::smiley: Önde çok titretiyor direksiyonu ve ön düzende de sıkıntı yaratabilir. Arkaya takmanın ne zararı var acaba?
Zararı yada faydasını açıklamam zor ama hem mantık hemde yazılı literatur bunu soyluyor. Zaten 4 ceker kar lastikli bir arac hala zincir takmaya ihtiyac duyuyorsa ortada ciddi bir durum var demektir ve zincirin hem cekiş hem frenleme acısından ön lastiklerde olması doğrudur.

Monti' Alıntı:
Zararı yada faydasını açıklamam zor ama hem mantık hemde yazılı literatur bunu soyluyor. Zaten 4 ceker kar lastikli bir arac hala zincir takmaya ihtiyac duyuyorsa ortada ciddi bir durum var demektir ve zincirin hem cekiş hem frenleme acısından ön lastiklerde olması doğrudur.

Tekerlerin dördü de boşa dönüyor... Altı buz üstü ciddi kar yol açılmamış zorladım karı yararak çıktım ama alttan el fireni kablosu çıktı sürtünmeden dolayı. İlginize teşekkür ederim bir daha öne takarım(öne takmak daha kolay direksiyonu çevirince)

selamlar
elimde 4 adet pirelli sottozero kar lastiği var bir sezon kullanıldı geçen sene. ve şimdi ölçü değişikliği dolayısı ile boşa çıkmış durumda.ölçü 215/65/16
fiyat 650 tl dir
ilgilenenlerin
armanboyaciyan@gmail.com adresinden bana ulaşabilirler

biraz erken oldu ama kışlıkları yenileyecem bu sene. gezinirken mıchelin X-Ice® Xi3 lastik gördüm güzel ve 60.000 kmden bahsediyor ama türkiyede yok sanırsam

http://www.michelin.ca/tire-selector/category/winter/x-ice-xi3/tire-details

burda contininde farklı bir kış lastiği var

http://tires.tirerack.com/tires/Snow%20Tire%20215%2065-16

Arkadaşlar mıchelinin X-Ice® Xi3 lastiğinin satışı olup olmadığını bulunduğunuz ilden sorabilir misiniz ? benim bulunduğum ilde yok bayi merkeze email attım cevap vermediler

Arkadaşlar geçen kış sadece 3 ay kullandığım Achilles marka (Amerikan markası) kışlık lastiklerim satılıktır. Ben Ankara/Dikmen gibi dik rampaların olduğu bir semtte kullandım ve hiç bir sıkıntı çekmedim. Fiyat: 580 TL'dir. Malum sitedeki ilan kodu: 135852505

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR