DUSTER DA NERDEN GELDİĞİNİ ANLAMADIĞIMIZ SESLERİN TELAFİSİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 400
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 183,762
Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi

kaptan sayende aracın ücra noktalarını keşfediyorum ;D
ama hayrte ediyorum ki bende o seslerin hiçbiri yok :smiley:

Etiketler

Arman geldiğinde bakıcam, seslere alıştın herhalde oyüzden duymuyorsun , bu olayı kabullenmek yada kabullenmemekle alakalı birşey herhalde şöyle bir örnek vereyim , ben emniyet kemeri ikazını araçta yanımki herhangi biri yahu şu kemeri tak artık diyene kadar duymam çünkü biliyorumki bi süre sonra duracak bazen çalıp çalmadığını bile farketmiyorum

olur Süleyman
aslında ben de hassassım ses konusunda ama yok bende
gelince bakarız

İddia ediyorum; aracinda ses olmadigini soyleyenlere kendi araclarindaki sesleri tek tek dinlettirebilirim.
1) Direksiyon kutusu ( saga sola donuslerdeki tangirti)
2) Direksiyon gobegi laklamasí
3) Tumsek gecislerimdeki ön amortisor TOKlaması
...gibi

Arman sağa sola dönüşteki şangırtı için yayları yüksekleriyle değiştirdikten sonra düzeldiğini söylemişti, acaba bizim standart yaylar çokmu yumuşak kaçıyor ve dolayısıyla seri yukarı aşağı yaylanmasıyla o sesemi sebep oluyor geldiğinde onada bakıcam

Tümsek geçişlerindeki toklama birçok markada 40-50000 km den sonra olan bişey dustera özel diyemeyiz güray hocam

Benim dedigim ses ziplamalarda amortisor kısa geldigi icin bir bosluk kaliyo, o bosluk kontrolsuz olarak arac yukunu tekrar amortisore veriyo o sekilde olusuyo. TOK diye

Amortisörün açılırken sonlanma sesinden bahsetmiyormusun, yani kasise girdiğinde değil inme anında çıkan ses tabi bu biraz sürat varken olur yavaşken değil

Süleyman kaptan,
sağ ön koltuk airbag kablolarına giden kablolarda serbest hareket ediyor..torpidonun sağ altında 1 el girecek kadar boşluk var, oraya elini soktuğunda ne demek istediğimi anlayacaksın..benim arabadaki sıkıntı o dediğim yerlerden...

bir de o dediğim delikten iç kısmından yukarı bakarsan atmosfere açık olduğunu göreceksin...orayı da izolasyon yapmak gerek

elimdeki hazır fotodan işaretledim. dediğim yer arabanın iç kısmında torpidonun sağ alt kısmında kabloların olduğu yer...

DSCF0938.JPG

Evet baktım orda 1 tane değil baya bi kablo var orta konsola doğruda , ön konsol sökülmeden müdahele etmek zor gibi gözüküyor bi çare bulurum merak etme bakıma giricem bu hafta polen filtresine oralardan müdahele ediliyor sanırım bakarım o zaman

Kapi fitilini sokup taban dosemesini kaldirinca Konsolla sac arasinda iki parmak bosluk var ama disariyla baglantisi yok oranin. Ayni sekilde sofor tarafi da oyle.

Bu arada benim hedefim de Suleyman abi gibi tüm sesleri yok etmek.
Yalniz bu súrec zahmetli ve zaman alici.
Elimizde cok sukur her malzeme var ve sök tak isleri de elimizden geliyo.
Gazamiz mubarek olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR