DUSTER DA NERDEN GELDİĞİNİ ANLAMADIĞIMIZ SESLERİN TELAFİSİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 400
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 183,764
Ynt: DUSTER DA NERDEN GELDİĞİNİ ANLAMADIĞIMIZ SESLERİN TELAFİSİ

youngsun' Alıntı:
Benim sözde IYILESTIRILMIS DIREKSIYON KUTUSU yine ses yapmaya basladigi icin MAiSe mail atmistim servisyen aradilar aeaci getirin dediler. Artik olmadi mahkemeye vericem.
Güray hocam hangi servise gidiyorsunuz?

Etiketler

Ynt: DUSTER DA NERDEN GELDİĞİNİ ANLAMADIĞIMIZ SESLERİN TELAFİSİ

troyexplorer' Alıntı:
Ben arabayı ordan aldım ama servisi bu tip şikayetlerke gidince e olur modundalar...
Onceki aracim ceratoydu gerek servis gerek yedekparca garanti ici dısı bi sorun yasamamístım.
Dacia alirken Renaultdur iyidir dedik ama olmadi.
En fazla ne olur satinca bir daha almam o kadar.

Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi

Arkadaşlar ön konsolun içinden geldiğini zannettiğimiz boşta kalan kablonun bir yere vurması gibi seslere far yükseklik ayarının spral teli sebep oluyor. Bu tel motor kısmında şöför tarafından çıkıp yolcu tarafına doğru ilerleyip ordanda sağ fara gidiyor bağlantı yerleri teli sabitlemediği için sarsıntıda arkasındaki saça vuruyor ve içeriye sanki konsolun içinden geliyormuş havası veriyor çaresi bağlantı yerlerinin hepsini her iki taraftan cırtla sabitleminiz gerekiyor ,ilaveten tam ortadaki bağlantısıyla hidrolik kutusu arasında boşta olan yeri yine o aradaki sabit saplamaya yine cırtla sabitleyin

Tespit için teşekkürler kaptan
duster a endoskopiyi yapmışsın maşallah :D :D

troyexplorer' Alıntı:
Arkadaşlar ön konsolun içinden geldiğini zannettiğimiz boşta kalan kablonun bir yere vurması gibi seslere far yükseklik ayarının spral teli sebep oluyor. Bu tel motor kısmında şöför tarafından çıkıp yolcu tarafına doğru ilerleyip ordanda sağ fara gidiyor bağlantı yerleri teli sabitlemediği için sarsıntıda arkasındaki saça vuruyor ve içeriye sanki konsolun içinden geliyormuş havası veriyor çaresi bağlantı yerlerinin hepsini her iki taraftan cırtla sabitleminiz gerekiyor ,ilaveten tam ortadaki bağlantısıyla hidrolik kutusu arasında boşta olan yeri yine o aradaki sabit saplamaya yine cırtla sabitleyin

abi dediklerini fotoğraflarla göstermen mümkün mü?

bir de fotoğrafta okla gösterdiğim yere el ile bastırınca ses geliyor..bunun için ne yapmalıyım?

DSCF0938.jpg

Orası için güray hoca su contası demişti ben yine aynı mantıkta başka bişey uyguladım yarın hepsinin resimlerini çekeyim öyle konuşalım
O direksyonun göbeğine yani airbag in olduğu yere bastırıca yaylanmıyor artık ama ses gitmedi, tırtıklı yollarda dönerken özellikle o şangırtı yine geliyor , kutu da problem var onu konuştuk zaten , çözülmüyecek birşey değilde servis çözüm bulamıyor güray hoca kutuyu değiştirtti belli bir km sonra yine yapmaya başladı , iyice boşlasın dışarda kutuya işlem yapan yerler var o zaman bakarız icabına şimdiden kurcalamaya gerek yok

Güray hocanın dediği yer orası değildi, onun dediği yere direksiyon arkasasında 2 delik var sollu sağlı oradaki demirlerin şangırdaması..benim dediğim yer farkllı

bu arada kaput altındaki gri renkli kabloları buldum. fotoya gerek kalmadı yine de sağol

Bozuk zeminde arkadan bagaj tarafindan LIK LIK LIK bi ses vardi.
Bagaj ortusunun sag ve solunda bulunan.plastikleri soktum altlarinda ince kece var, gecmeli tirnakli bu plastiklerin bosluklarini aldim ses emici sunger koydum ses kesilmedi.
Sonra bagaj kapagindaki kilit mekanizmasi icinde barindiran plastik kapagi soktum. Kilit mekanizmasinda bosluk var ama gresle bu bosluk alinsa da zmanla yine ses yapiyor.

macmaneman' Alıntı:
Güray hocanın dediği yer orası değildi, onun dediği yere direksiyon arkasasında 2 delik var sollu sağlı oradaki demirlerin şangırdaması..benim dediğim yer farkllı
İşte o direksyon arkasındaki iki delik resimde işaretlediğin yerin geri çıkmasın diye mandalları , yani atıyorum direksyonu söküceksin o arkadaki klipleri açmadan göbeği çıkartamasazsın orda yapılan şeyde klipsin arasındaki boşluğu almak

youngsun' Alıntı:
Sonra bagaj kapagindaki kilit mekanizmasi icinde barindiran plastik kapagi soktum. Kilit mekanizmasinda bosluk var ama gresle bu bosluk alinsa da zmanla yine ses yapiyor.
Kilit mekanizmasını kapatan plastik kapağın köşe kenarlarına nokta silikon at istersen bende ordan geliyordu kesildi

Yaw arkadaş ben aracımı uzaydan aldım herhal tık yok bende :D
bi tek direksiyondan gelen ses vardı o da yükseltmeden sonra kesti

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR