DUSTER DA NERDEN GELDİĞİNİ ANLAMADIĞIMIZ SESLERİN TELAFİSİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 400
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 183,736
Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi

troyexplorer' Alıntı:
Kilit mekanizmasını kapatan plastik kapağın köşe kenarlarına nokta silikon at istersen bende ordan geliyordu kesildi
Abi tam olarak nerede dediğin yer

Etiketler

macmaneman' Alıntı:
Abi tam olarak nerede dediğin yer
Resimdeki plastik kapatmanın saçla arasında boşluk olan yerlerine nokta silikon yapıyorsun, aynı şekilde yukardaki stop lambasını çıkartım dört köşesine yine nokta silikon yaparsan gıcırdamayı kesiyor

image.jpg

Far yükseklik teline de cırtları vuracağın yer aşağıdaki resimde

image.jpg

Belirtilen seslerin hepsi mevcut bende :smiley:

Ekstra olarak direksiyon tarafindan gelen zirilti seklinde bir ses daha var bende.Onunda kaynagi radyo kontrolcusunun dugmeleri.Ben simdilik aralarina kagit sikistirarak cozdum gecici olarak.

On goguslugun altında ne var
Sag tarafta torpidonun üstüne gelen kısım da ve teypin ust bolgelerinde ozellikle bozuk yollarda zirilti ve kablo sesi (plastik) geliyor.

abi sökerken lütfen fotoğraf çekermisin?? bize ışık olur...şu aralar bayağı taktım o sesleri...en son çare servise gidip söktürteceğim.

Engin konsolun ortasından gelen ses yine dışarısı kaynaklı sanırım, problem silecek suyu kabı ve su fıskıyesi motorunun kablosunda;
Su kabı tek vidası olduğu için sallanıyor , elektrik kablosuda yumuşak değil sert bir kablo öyle gelişi güzel hiçbir yere bağlantı yapmadan su kabına doğru getirmişler malzeme toparlıyorum nasıl hallettiğimi resimlerim

image.jpg

image.jpg

Süleyman abi, ilgin ve alakan için teşekkür ederim. Eğer gerçekten seslerin kaynağı o ise, hiç iç kısımdan bir müdahale yapmaya gerek kalmayacak gibi. Ben de göğüslüğün alt kısmındaki klima borusu ve kablolardan filan düşünmeye başlamıştım sebebini..umarık bu bilgiler diğer arkadaşlara da ışık tutuyordur.

Evet engin ön konsoldan gelen bütün sesler gitti, su kutusunu sol tarafta sabitleyen şey resimde gördüğünüz çıkıntısı zamanla oturunca sallanmaya başladığını tahmin ediyorum altına kalın su çekmiyecek kendinden yapışkanlı izalasyon malzemesi yapıştırdım alttan o malzeme kalınlık yapınca sallanmasını durdurdu, kabloyada yine lastik bant sardım yumuşatmak için ve resimde görülen yerlere çırtla sabitledim . Bu kutunun oraya ulaşmanız için ızgarayı çıkarmanız gerekiyor iki parça biliyorsunuz en sağda en solda kopçaları var komple çıkarmaya çalışmayın korılma ihtimalleri yüksek altlarında ince pul gibi ayretten bir plastik var pulun üstündeki parçayı tornavidayla yukarı doğru kanırtırsanız rahat çıkıyor her ikisine birden kanırtırsanız çıkmıyor zorlarsanız kopabilir

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Yalitim malzemeleri satan yerlerde KAUCUK KOPUGU denen cesitli kalinliklarda kendinden yapiskanli malzeme var. Denk geldiginizde 1-2 metre alin bulunsun. Zira Duster icin cok elzem bir malzeme.

Arkadaşlar abartmıyorum her türlü yol koşulunda denedim , aracı aldığım ilk günki sesizliğe geri döndüm diyebilirim ,hepsi bir arada baya ses yapıyormuş ( ben müzik dinlemiyorum ses dinliyorum )

abi çok teşekkürler,
yarın sabahtan kauçuk köpüğünü temin edip hemen işin başına geçeceğim. umarım ızgarayı rahatça sökerim..

O dediğim en sağda ve en solda ki kopçaların altında ince yine plastik pul gibi duran birşey var tornavidayı on pulla üst plastiğin arasına sokup kanırttır en alta sokup çıkarmaya çalışırsan çıkmıyor o olay bi nevi kilit gibi birşey

vallahi bravo,
profosyenelce çalışıyosunuz sorun tespit,çözüm, planlama, uygulama.Dacia size maaş bağlamalı sigorta yapmalı.
çok ciddiyimçok sağlam gözünüz var.

bazen forumdamıyım yoksa Dacia Ar-ge mühendislerinin arasındamıyım belli değil :D

keşke herkes arabasını sizler gibi sevse....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,596
Kaydolan Son Üyemiz
Baybarss

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR