DUSTER DA NERDEN GELDİĞİNİ ANLAMADIĞIMIZ SESLERİN TELAFİSİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 400
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 183,262
Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi

50000 km olmuş lastikle geziyosun serkan o başlı başına bir ses zaten bence siz işinize gelmeyen sesleri duymuyorsunuz

Etiketler

Aslında sizinki belki normal ben takıntılıyım bu konuda , kulağımda hassas herhalde, bazen tespit için başka birine kullandırıyorum arabayı onlarda duymuyorlar

Benim kayinco koy yolunda yarim saat kullandi. Ben yaninda otururken duyuyordum direksiyon kutusu sesini.
Sonra koye vardigimizda sordum direksiyondaki tangirtilari duydun mu dedim.
" Yooo dedi hic ses yoktu" ;D

troyexplorer' Alıntı:
50000 km olmuş lastikle geziyosun serkan o başlı başına bir ses zaten bence siz işinize gelmeyen sesleri duymuyorsunuz

70000 km' dedi mi çöpe atarım lastikleri :smiley: lastikten önce webasto düşünüyorum oda 3bin lira pazar günü konuşur tartışırız mantıklımı değil mi diye arkadaşlar.

SERKANEFE' Alıntı:
70000 km' dedi mi çöpe atarım lastikleri :smiley: lastikten önce webasto düşünüyorum oda 3bin lira pazar günü konuşur tartışırız mantıklımı değil mi diye arkadaşlar.
webasto iyi de lastik çok önemlidir serkan şakaya gelmez 50 bin de değişim zamanının geldiğini gösterir

teypin hizasındaki ön orta ızgaradan da ses geliyor. bizzat arkadaşla testini yaptık. ızgara ds boşluk var. ızgarayı hafifçe kanırttırsam çıkarmı acaba?

Evet engin bendede var aynı yerde çıkarmaya korktum açıkçası korarız tırnaklarını diye servise gidince baktırıcam

güzel pratik çözümler... teşkr...

Engin ön konsulun cam havalandırma ızgarasını inceledim, o ızgara konsolla bütün halde çıkma şansı yok yani ordaki ses bendede belirginleşmeye başladı , konsolun plastik aksamı biraz dandik olduğu için 1 sene zarfında sıcak soğuk genleşme , çekilme konsolun pozisyonunu değiştiriyor ve böyle sesler ortaya çıkabiliyor. ( bende ses soğuk havalarda arabanın içi ısınana kadar geliyor sonra kesiyor) Çare; çare var gibi basit yoldan çareler tabiki yani o konsolu üstüne para verseler söktürmem çok büyük sorun olmadıkça .
Sesi yaparken ızgaranın cam tarafına doğru bastırınca kesiliyor , yurt dışındaki uygulamalardan birinde görmüştüm camla konsol arasına bir fitil üretmişler almanlar o zaman pek anlam verememiştim yani neden oraya fitil koyulsunki zaten süngerimsi kapatan bir malZeme var, videoda adam oraya o fitili zorla sokuyordu yani sabitcam sayesinde konsoluda sabitliyor o fitille dolayısıyla ses kesiliyor . O fitilden temin etmek gerek LZ de var sanırım bakıcam

size almanya yolu lazım kaptan
orda ne kadar uygulama varsa hepsini taktırın ;D
hem kar da yağdı nefis manzaralar eşliğinde yolculuk olur ::smiley:

JUNİOR' Alıntı:
size almanya yolu lazım kaptan
orda ne kadar uygulama varsa hepsini taktırın ;D
hem kar da yağdı nefis manzaralar eşliğinde yolculuk olur ::smiley:
Bağlantılar var ne gerek var gitmeye

troyexplorer' Alıntı:
Engin ön konsulun cam havalandırma ızgarasını inceledim, o ızgara konsolla bütün halde çıkma şansı yok yani ordaki ses bendede belirginleşmeye başladı , konsolun plastik aksamı biraz dandik olduğu için 1 sene zarfında sıcak soğuk genleşme , çekilme konsolun pozisyonunu değiştiriyor ve böyle sesler ortaya çıkabiliyor. ( bende ses soğuk havalarda arabanın içi ısınana kadar geliyor sonra kesiyor) Çare; çare var gibi basit yoldan çareler tabiki yani o konsolu üstüne para verseler söktürmem çok büyük sorun olmadıkça .
Sesi yaparken ızgaranın cam tarafına doğru bastırınca kesiliyor , yurt dışındaki uygulamalardan birinde görmüştüm camla konsol arasına bir fitil üretmişler almanlar o zaman pek anlam verememiştim yani neden oraya fitil koyulsunki zaten süngerimsi kapatan bir malZeme var, videoda adam oraya o fitili zorla sokuyordu yani sabitcam sayesinde konsoluda sabitliyor o fitille dolayısıyla ses kesiliyor . O fitilden temin etmek gerek LZ de var sanırım bakıcam

abi günaydın, ben servis randevumu aldım pazartesi günü. döner kontaktör de de sorun çıkmaya başladı, bir de servise gitmişken ön konsolu söktüreceğim. ön konsol tırnaklı olduğu için sökülmesinde pek bir sorun görmüyorum eğer işçilik iyi ise tabi..ön konsol söktürme için bir kurban olması şarttı , o kurban ben olayım :smiley: şu an sesler dayanılmaz rahatsız ediyor çünkü

salı ya da çarşamba günü görüşlerimi bu topiğe yazarım.

Ben bir bucuk yil once önkonsol sungerini degistirirken sokmuslerdi konsolu. Hatta ne gerek var demistim. Olmaz önce sunger yapisacak sonra konsol üstüne basacak demislerdi.
Bi sıkıntı olmadı.

bu ses konusunda çok sıkıntı yaşayan arkadaşlar olduğu gibi hiç sıkıntı yaşamayan arkadaşlar da var.ben henüz yaşamayanlardanım.ama ilerisi için bir şey diyemem.bunun sebebi acaba şu olabilir mi?bildiğiniz üzere otomobil üreticileri parçaların çok büyük bir bölümünü tedarikçilerden sağlamakta.firmaların satın alma komisyonları da zaman zaman tedarikçileri fiyat ve kalite amaçlı değiştirmekte.yani tüm araçlar aynı tedarikçilerin sağladığı parçalardan oluşmamakta.bu ses duyan arkadaşların araçları aynı model yılı mı?aynı zamanlarda mı aldılar araçlarını?

Güray hocanın araç 2011 benimki 2012 sonu her ikisindede var + güray hoca garantiden değiştirdi 1 ay sonra yine yapmaya başladı sizin aracınızdanda geliyor yani gelmemesi mümkün değil , mesela yeni dusterın ön camdaki ğçgen parçalarına baktım hiçbir değişiklik yok oda yapıcak o gıcırtıyı değişen birley yok

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR