Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 357
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,334
Ynt: Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster

sisdagili61' Alıntı:
Bak kardeşim bunu sana anlatayım, çok basit bir yöntem.
30 seneye yakın Devlet memuru olarak çalıştım, hiç bir amire, müdüre ve genelmüdüre eyvallah demedim, işimin gereğini yaptım felsefem devlet bana bukadar maaş veriyor demekki bu sana ve seningibilere yeter diyor dedi diye aldığım maaşı kabul edip kimsenin kırk parasına elimi uzatmadım.Ha bu arada bir çok araba alıp toplatıp sattım, halde toptancı bir arkadaşımın yanında yevmiye ile çalıştım sebze meyva sandığı indirip bindirdim kimseye boyun eğmedim babama bile.
Bu nedenle 17 yere sürgün tayin edildim dava açıp geri geldim, geçici görevlere gönderildim kaç oldu sayamadım yinede yılmadım.
Bunları yaşarken tek dostum TÜRKÜLERDİ bu günde öyle.Sadece neşeliyken değil en üzgün günlerimde bile hep TÜRKÜLER dinledim, TÜRKÜLER söyledim hemde haykıra haykıra.
Eminim eğer TÜRKÜLERE sığınmasaydım kesin kafayı yerdim.
Onun için herkese bunu diyorum,
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

gercekten anlıyorum sizi :smiley: türkülerle kalın

Etiketler

sisdagili61' Alıntı:
Mesut kardeş,
Merak ettiğin herşeyi sor, bak ben anlattım arkadaşımıza.

Ben sormaya çekinmiştim açıkcası . Cevap için teşekkürler...

Türkülerle kalın ;)

Benim burda sormak istediğim birşey var. Duster da şase yokmuş. Bu araçta var. Şasenin olması aracın zor koşullara dayanıklılığını artırır mı?

Neyse arkadaşlar daica dustercılar kağıt kalemlerini hazırlasınlar ...

5 farklı şanzıman seçeneği var..

benzinli dizel
1,6 16 v 105 85 hp 110 hp 110 hp
4x2 4x4 4x2 4x2 4x4
JR5*187 TL8*002 JR5*189 TL4*043 TL8*000
in 1st gear 3,84 3,45 3,84 3,82 4,00
in 2nd gear 2,11 2,01 2,11 2,00 2,32
in 3rd gear 1,36 1,35 1,36 1,36 1,47
in 4th gear 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
in 5th gear 0,84 0,80 0,78 0,78 0,73
in 6th gear - 0,63 0,65 0,55

demek 110 hp dizel 4x4 en ağır 1. vitesi.. Benim cj de 1. vites low da 12,64 orana sahip.. yalnızca şanzımandan 3 kere daha ağırım.. ;D

sisdagili61' Alıntı:
Ne yapayım Yavuz bey, huyum böyle.
Ben kendi görüşümü yazdım yemin olsun hiç kimseyi incitmek gibi bir niyetim asla olmadı olmazda,
Biliyorum abi, benimde öyle. Ancak malum markayı kullanan arkadaşlar biraz asabi.

jeep' Alıntı:
Neyse arkadaşlar daica dustercılar kağıt kalemlerini hazırlasınlar ...

5 farklı şanzıman seçeneği var..

benzinli dizel
1,6 16 v 105 85 hp 110 hp 110 hp
4x2 4x4 4x2 4x2 4x4
JR5*187 TL8*002 JR5*189 TL4*043 TL8*000
in 1st gear 3,84 3,45 3,84 3,82 4,00
in 2nd gear 2,11 2,01 2,11 2,00 2,32
in 3rd gear 1,36 1,35 1,36 1,36 1,47
in 4th gear 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
in 5th gear 0,84 0,80 0,78 0,78 0,73
in 6th gear - 0,63 0,65 0,55

demek 110 hp dizel 4x4 en ağır 1. vitesi.. Benim cj de 1. vites low da 12,64 orana sahip.. yalnızca şanzımandan 3 kere daha ağırım.. ;D
Göktuğ hesap kitapla işi yok bu aracın, yakıtı koy pikniğe git.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Göktuğ hesap kitapla işi yok bu aracın, yakıtı koy pikniğe git.

Konuyla alakası var mı bilmem ama megane ile offroad yaptığım günler geldi aklıma ;D ;D

Resimek-0052-2.jpg

Resimek-0053-2.jpg

Resimek-0055-2.jpg

Resimek-0059-1.jpg

Resimek-0063-1.jpg

STLMS.DZMN' Alıntı:
Benim burda sormak istediğim birşey var. Duster da şase yokmuş. Bu araçta var. Şasenin olması aracın zor koşullara dayanıklılığını artırır mı?
Bir soruma daha cevap alamadım :smiley: O kadar zor bir soru olmasa gerek.

STLMS.DZMN' Alıntı:
Hocam soruya dastırcılar gece 02:00 den sonra gelip cevap verirler bir ihtimal. Şimdi bizden biri cevap verse asabi arkadaşlar "bunlar hiç dastır kullanmamış ama dastır hakkında konuşuyorlar" tarzı tepkiler veriyorlar.

Arkadaşım test sürüşü yaparken ben arka koltukta oturdum dün , camı açmak istedim düğmeye basmak için eğildiğimde mide spazmı geçirdim.

STLMS.DZMN' Alıntı:

Zor koşullarda tek parça kalabilmesine yardımcı olur. Şasilerde vardır çeşit çeşit. Monoblok şasiler var şasi var kupa şasi yapışık gibi.. Çeşit çok.. Dusterda muhtemelen monoblok ön şasi vardır. Kaportayı komple şasi gibi çalıştırmışlardır. Örnek vermek gerekirse yengeçlerin iskeleti yoktur ama dış kabukları tek parça ve dik tutar hayvanı.. Duster öyle. Travec ise şasi varsa bu da normal iskeleti olan balık gibi düşün. Ortasındaki omurga tek parça ve dik tutar balıkları..

STLMS.DZMN' Alıntı:

sabır büyük bir erdemdir..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR