Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 357
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,326

Etiketler
Ynt: Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster

jeep' Alıntı:
ön arka bağımsız .. belli ki asfalt için üretilmiş. Low yok o yüzden arazi aracı diyemeyeceğim. Binek araç olarak değerlendirilmeli. suzukinin 4x4 binekleri gibi. Bizim bildiğimiz Offroad gibi offroad durumundan çok uzak. Ama beklentiler ne yönde bilemiyorum. Bugün jeep rubiconlarda arazi şanzımanının oranlarını daha da ağırlaştırıp torku mümkün olduğunca artırıyorlar. Arazide hangi şartlarda kullanırsan kullan kırdığında garanti kapsamına giriyor. Amerikayı yeniden keşfetmemek gerek. Kısaca yol dışı değil de kötü yol içi diyebiliriz ;D
Abi neden ön yargılı davranıyorsunuz, low yoksa güçlü 1. vites varmış, low'a ihtiyaç kalmıyormuş.
Ayrıca niye off road durumundan uzak dediniz, herkesin kendine göre arazi aracı veya off road aracı tanımı var. Bu veya orjinal dastır da; bu arkadaşların tanımlarına göre arazi aracı veya off road aracı.
Hem bir aracın off road yapması için illa off road aracı olması gerekmezmiş. Off road aracı olmadan da off road'çu olunabilir diyorlar.
Bugün çok pozitifim. ;D ;D ;D.

Güçlü 1.vites derken oranı nedir..?? Ayna mahruti oranlarınız kaç? Sayılarla bilimle konuşursak, biribirimizi daha iyi anlarız.
En basit şu an uğraştığımız fordF250 motordan çıkan güç otomatik 727 şanzımanda 1.vites oranı 3,27. bu arazi şanzımanında 1:2 oranında low oluyor oradan ayna mahruti 3,18 de oradan düşünce doğru ger dişlilerine 2,13 de orada düşüyor.. Lastik çapınıda hesabın içine katınca ortada gear ratio tabloları filan derken neler yapabileceğini hissediyoruz.. Bizim dediğimiz offroad bu şekilde başlıyor.. ;D

jeep' Alıntı:
Güçlü 1.vites derken oranı nedir..?? Ayna mahruti oranlarınız kaç? Sayılarla bilimle konuşursak, biribirimizi daha iyi anlarız.
En basit şu an uğraştığımız fordF250 motordan çıkan güç otomatik 727 şanzımanda 1.vites oranı 3,27. bu arazi şanzımanında 1:2 oranında low oluyor oradan ayna mahruti 3,18 de oradan düşünce doğru ger dişlilerine 2,13 de orada düşüyor.. Lastik çapınıda hesabın içine katınca ortada gear ratio tabloları filan derken neler yapabileceğini hissediyoruz.. Bizim dediğimiz offroad bu şekilde başlıyor.. ;D
Bende duster piysaya çıktığı günden beri 1. vites orarnını soruyorum ama daha cevap veren çıkmadı. ;D

Hocam ben dastırcı değilim , bu nedenle oranları bilmiyorum. Ancak dastırcı arkadaşlara arazi şanzımanı yok-low yok dediğimizde sürekli bu güçlü 1. vitesten bahsediyorlar. Hatta 4*2 lerin bile bu vites sayesinde arazide çok başarılı olduğunu iddia ediyorlar. Bir bildikleri var heralde diye düşündüm. Bu nedenle öyle yazmıştım. Bir tür empati yani.

Merhaba,
Bizim yurdumuzda kullanılan " çek çek " lerin birazdaha konforlusuna benziyor.
Sıkı durun çek çek imalatı yapan arkadaşlar daha güzelini yaparlar.Hendek, Akyazı gibi yerlerde 2005 senesinde "sürgün olarak göreve gitmiştim" 4x4 çek çek görmütüm.
Ha birde odun kesmek için bir makine vardıki o bambaşka bir şeydi onu Akyazı Süpren (Düzgazel) köyünde görmüştüm kapat üzerini burdakine çok fark atar.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

e ne zaman gelecekler ?

1.vites oranını araştırayım dedim. 4x4 information sitelerim var. daica duster ı bulamadım 4x4 bölümünde ;D

keske bulsaydım dedim ama bulamadım ;D

sisdagili61' Alıntı:
Ne yapayım Yavuz bey, huyum böyle.
Ben kendi görüşümü yazdım yemin olsun hiç kimseyi incitmek gibi bir niyetim asla olmadı olmazda,

abı konuyla alakasız olcak ama affına sığınarak türkülerle kalın ne demek ? :smiley: ben çok denedim ama beceremedım birlikteliğimiz kısa surelımı olcak yoksa uzun vadelı mı bıseyler olmalı ? :smiley:

berk' Alıntı:
abı konuyla alakasız olcak ama affına sığınarak türkülerle kalın ne demek ? :smiley: ben çok denedim ama beceremedım birlikteliğimiz kısa surelımı olcak yoksa uzun vadelı mı bıseyler olmalı ? :smiley:

Bende hep merak ettim ama soramadım ... :smiley:

Bak kardeşim bunu sana anlatayım, çok basit bir yöntem.
30 seneye yakın Devlet memuru olarak çalıştım, hiç bir amire, müdüre ve genelmüdüre eyvallah demedim, işimin gereğini yaptım felsefem devlet bana bukadar maaş veriyor demekki bu sana ve seningibilere yeter diyor dedi diye aldığım maaşı kabul edip kimsenin kırk parasına elimi uzatmadım.Ha bu arada bir çok araba alıp toplatıp sattım, halde toptancı bir arkadaşımın yanında yevmiye ile çalıştım sebze meyva sandığı indirip bindirdim kimseye boyun eğmedim babama bile.
Bu nedenle 17 yere sürgün tayin edildim dava açıp geri geldim, geçici görevlere gönderildim kaç oldu sayamadım yinede yılmadım.
Bunları yaşarken tek dostum TÜRKÜLERDİ bu günde öyle.Sadece neşeliyken değil en üzgün günlerimde bile hep TÜRKÜLER dinledim, TÜRKÜLER söyledim hemde haykıra haykıra.
Eminim eğer TÜRKÜLERE sığınmasaydım kesin kafayı yerdim.
Onun için herkese bunu diyorum,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR