Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 357
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,326
Ynt: Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster

jeep' Alıntı:
Dana amerikada bir marka. Bir çok parça üretimi yapan mütevazı bir fabrikaları var. Amerikan olupda bünyesinde dana parçası bulundurmayan araç yoktur. diferansiyel aksamları, şanzıman gibi organları üretiyor. Yedek parça sağlıyor. 44-60 filan da bunların kodları. Mesela dizel defenderların çoğunun arka diferansiyeli dana60 markadır. Safkan ingilizde olsalar amerikan bulaşmıştır bir yerlere ;D
Paylaşım için teşekürler.

Etiketler

moonwalker_arc' Alıntı:
falannnn filannn.... olguncandan bey söylediğiniz maddelerin hepsine katılıyorum ancak neden uygulamıyorsunuz bu yazdıklarınızı onu anlayamadım ??

+1

moonwalker_arc' Alıntı:
falannnn filannn.... olguncandan bey söylediğiniz maddelerin hepsine katılıyorum ancak neden uygulamıyorsunuz bu yazdıklarınızı onu anlayamadım ??

Cevabım:

"...
Yazılanı doğru okumak lazım.
...
HADDİNİ BİLMEYENE BİLDİRMEK LAZIM
..."
Başka neler lazım????

Konuyu anlamadan kitabın ortasından konuşmamak lazım. Öncesi olduğunu bilmek lazım. Birilerinin birilerinin sabır taşını çatlattıklarını görmek lazım. (taha bey'e)

Edilen her lafı kendi üstüne çekmemek lazım. (kyenipazara takdimdir)

Espri yeteneği olup olmadığına, yani dönüp aynaya (kendi aynasına) bakmak lazım.

Mide bulandıran lafları espri zannetmemek ve espri diye yazmamak lazım.

Her lafa maydanoz olmamak lazım. (Bunu galiba onyüzbün kere yazmak lazım; sivrisinek saz/davul zurna meselesi varsa, kâr etmeyeceğini de bilmek lazım) :smiley:
Murat Bey'e (tyt.fan):

İnsanların söz söylemekte mahir olabileceğini unutmamak lazım.

Kayışdağı efsanesinin failine ve tanığına teşekkür etmek lazım. (bu, bize düşer)

Bu efsanenin yazılışının çok kaliteli olduğunu onaylamak, olayın başındaki nahoş diyaloglar için "keşke olmasaydı" demek lazım. (Bu her ikimize düşer)
Son bir şey: Topik/başlık tacizcisi olmamak,mesaj kirliliği yapmamak lazım.

bir de olgun ve candan olmayan bey gibi kıvırmamak lazım...

abdullah bey ben çok korkuyorum , ümiterkan bey dana difransiyel ve veterinerlik arasına bir bağ kuran espri yapacak diye...

http://www.facebook.com/groups/zoryollar/?id=10150424540486223&notif_t=group_activity

Aydın Dikim
Daha önce dacia nın diğer modellerinin testini yapmıştım. Arkasında renault var araçlar da fiyat donanım açısından iyiydi motorları zaten reno fazla söze gerek yok. Tabiki çok arazi performansı beklemeyeceksiniz adı üstünde crossover ama diğer crossoverlerdan hem ucuz hem de kabiliyetli.

sayın off road runner , adı üstünde cross over demişsiniz ama hiçbiryerde öyle birşey yazmıyor... şunlar yazıyor :

Geniş çamurlukları ve yüksek kasa yapısı kişiliğini hemen ortaya koyuyor : Dacia Duster gerçek bir arazi aracı!
Dacia Duster hiçbir zeminden, hiçbir yoldan korkmaz. Yüksekliği ve engel aşma açıları ile tasarlanmış olan Duster gerçek 4x4 yeteneklerine sahip. Kasa yapısı her türlü yol ve arazi koşullarının üstesinden gelmesini sağlar.

gördüğünüz gibi ,SUV ,Crossover falan denmiyor , gerçek arazi aracı , hertürlü yol ve arazi koşulunun üstesinden gelir deniyor...
ben onların yalancısıyım :smiley:

kyenipazar' Alıntı:
sayın off road runner , adı üstünde cross over demişsiniz ama hiçbiryerde öyle birşey yazmıyor... şunlar yazıyor :

Geniş çamurlukları ve yüksek kasa yapısı kişiliğini hemen ortaya koyuyor : Dacia Duster gerçek bir arazi aracı!
Dacia Duster hiçbir zeminden, hiçbir yoldan korkmaz. Yüksekliği ve engel aşma açıları ile tasarlanmış olan Duster gerçek 4x4 yeteneklerine sahip. Kasa yapısı her türlü yol ve arazi koşullarının üstesinden gelmesini sağlar.

gördüğünüz gibi ,SUV ,Crossover falan denmiyor , gerçek arazi aracı , hertürlü yol ve arazi koşulunun üstesinden gelir deniyor...
Olmak ya da olmamak meselesi gibi zaten cross over-suv mu, arazi aracı mı işte bütün mesele bu.
Bu mesele için ne zorlamalar yapıldı, yeni yeni off road tanımları yapıldı önce. Böyle olmayınca off road aracı değil ama arazi aracı denildi ve yeni arazi aracı tanımlamalarına gidildi. Bu da yemeyince off road aracı değil ama off road'çu denildi. Yani off road yapmak için off road aracı olması gerekmez denildi.... felan filan mesela........ ;D ;D ;D

Ben anlayacağımı anladım.. Bu duster bölümününden alacağım bir şey yok.. Verecek kimse de yok..Sadece laf kalabalığından ibaretmiş. 159 sayfa bu şekilde geçmiş. Bence boş laflarınızla gezenbiliri kirletmeyin. Sizleri serbest muhabbet bölümlerinde görmek isteriz. Mekanik işlerlere bulaşmayın.

Saygılar..

jeep' Alıntı:
Ben anlayacağımı anladım.. Bu duster bölümününden alacağım bir şey yok.. Verecek kimse de yok..Sadece laf kalabalığından ibaretmiş. 159 sayfa bu şekilde geçmiş. Bence boş laflarınızla gezenbiliri kirletmeyin. Sizleri serbest muhabbet bölümlerinde görmek isteriz. Mekanik işlerlere bulaşmayın.

Saygılar..

Göktuğ bey, Duster bölümü, başlık tacizcileri yüzünden; daha doğrusu boş gevezelik peşinde koşan, bu yüzden alaycı bir üslupla ona buna imalı laf eden/sokuşturan, başka başlıklarda lafına itibar edilmeyen ve burada kavgaya neden olsa da laf ederek adam yerine konmak isteyen, Duster'la hiçbir ilişkisi olmayan ama sanki bu arabanın uzmanıymış gibi ortalığa dökülen zevat yüzünden bu hale gelmiştir.

Zatım başka başlıklarda sadece okuyucuyum. Bilmediğim konuda öğrenmeyi arzu ederim.
Duster konusunda bildiğimiz kadarıyla bilgimizi paylaşmak için mesaj yazdığımızda, araya giren parazitlerden dolayı bu paylaşım en azından hedefe ulaşamamıştır. Diğer Duster kullanıcıları için de durum böyledir. Bu yüzden çoğu kişi mesaj bile yazmamaktadır.

Yani gezenbiliri asıl kirletenler, bu konuya "tebelleş" olanlardır. Son üç-beş aydır gerçekten mesaj kirliliği vardır. Onların büyük çoğunluğu, bahsettiğim tiplerdir. Bu bölüme mesaj yazanlarla Duster kullanıcıları listesini karşılaştırırsanız, tablo net biçimde ortaya çıkacaktır.

Saygı bizden.

kyenipazar' Alıntı:

gördüğünüz gibi ,SUV ,Crossover falan denmiyor , gerçek arazi aracı , her türlü yol ve arazi koşulunun üstesinden gelir deniyor...

23.07.2008 tarihinde ( daha Duster yok iken ) aşağıdaki linkten okuyabileceğiniz cross over nedir, hangi araçlar bu sınıfa girer diye bir yazı yazılmış. Audi Q5, BMW X3, VW Tiguan, Chevrolet Captiva, Opel Antara vb araçların hep bu sınıfta oldukları belirtilmiş.

http://www.otomobilgazetesi.com/otomobil.php?id=5555

İlk yazımda, bizim araçları bu sıfata dahil eden "Aydın Dikim" de mutlaka billeceğiniz TRT TÜRK'te yayınlanan "Zor Yollar" programının yapımcısıdır.

Öyle deniyorsa öyledir. Ama bu durum Duster'ın, X3 ün, Captiva'nın hiç bir yoldan korkmadığı, her türlü yol koşullarına uygun olduğu gerçeğini değiştirmez :D

Azizim off road; verdiğin linkleri okudum. Oto sınıflaması hakkında bilgilenmiş oldum.

Duster bizi Babadağ'ın zirvesine çıkardı mı, evet.... Zirvede taşlı topraklı yerlerde dolaştık mı? Evet.

Başka söze gerek yok. SUV da olsa çıktık, light 4x4 de olsa, çakma 4x4 de olsa.... Çıktık, dolaştık, semaverimizi yaktık.

Çıkarken "acaba kalır mıyız, kalırsak ne yaparız" diye bir tereddüdümüz var mıydı? Hayır.

Daha ne olsun!

Nefes tüketmeyi bırakalım. Bu, deve-hendek meselesi.

Bir ara yine bir dağbaşı yapalım... :smiley:

olguncandan' Alıntı:
Göktuğ bey, Duster bölümü, başlık tacizcileri yüzünden; daha doğrusu boş gevezelik peşinde koşan, bu yüzden alaycı bir üslupla ona buna imalı laf eden/sokuşturan, başka başlıklarda lafına itibar edilmeyen ve burada kavgaya neden olsa da laf ederek adam yerine konmak isteyen, Duster'la hiçbir ilişkisi olmayan ama sanki bu arabanın uzmanıymış gibi ortalığa dökülen zevat yüzünden bu hale gelmiştir.

Zatım başka başlıklarda sadece okuyucuyum. Bilmediğim konuda öğrenmeyi arzu ederim.
Duster konusunda bildiğimiz kadarıyla bilgimizi paylaşmak için mesaj yazdığımızda, araya giren parazitlerden dolayı bu paylaşım en azından hedefe ulaşamamıştır. Diğer Duster kullanıcıları için de durum böyledir. Bu yüzden çoğu kişi mesaj bile yazmamaktadır.

Yani gezenbiliri asıl kirletenler, bu konuya "tebelleş" olanlardır. Son üç-beş aydır gerçekten mesaj kirliliği vardır. Onların büyük çoğunluğu, bahsettiğim tiplerdir. Bu bölüme mesaj yazanlarla Duster kullanıcıları listesini karşılaştırırsanız, tablo net biçimde ortaya çıkacaktır.

Saygı bizden.

bu durumda gerçekten araç hakkında bilgi edlnmek isteyen insanlar hakaret dolu mesajların ve laf salatalarının içinde, geldiği gibi geri çıkıyor. Anlamayan karışmasın. Forum moderatörleri müdahale etsin. Bir kural olmalı. 160 sayfa boş mesaj olur mu?

jeep' Alıntı:
bu durumda gerçekten araç hakkında bilgi edlnmek isteyen insanlar hakaret dolu mesajların ve laf salatalarının içinde, geldiği gibi geri çıkıyor. Anlamayan karışmasın. Forum moderatörleri müdahale etsin. Bir kural olmalı. 160 sayfa boş mesaj olur mu?

Katılırım. Zaman zaman araç hakkında gerçekten bilgi edinmek isteyen arkadaşlarımız oluyor. Gerçi onların tüm sorularına cevap vermeye çalışıyoruz. Ama bahsettiğim tacizcilerin sataşmaları ve boş laflarıyla, konu dağılıp gidiyor.

İnsanları tahkir ve tahrik ederseniz, tepkiler de aynı olur. Dolayısıyla burada gördüğümüz tablo budur.

Yaşanmış örneklerden yola çıkalım: Bir arkadaşımız bir araç almaktaki amacını yazmış; sorusu "acaba Duster bu beklentileri karşılar mı?"

Forumların amacı zaten bu tür bilgi arayışlarına cevap bulunacak bir ortam oluşturmaktır.

Yazıyoruz: Duster şu şu şu özellikte, mekaniği şöyle, şu etkinliğe uygun, şuna değil... Haydaaaaa, araya bir tane parazit, yok efendin lowu vardı yoktu, yok efendim 1. vitesi uzundu kısaydı, 80 cm karda giderdi gidemezdi...

Yahu mübarekler, sizin ilginiz ve bilginiz kendi aracınızla ve eğiliminizle sınırlı. Bir Duster kullanıcısı olarak, o kişinin ne istediğini anlayabilmişim. Hangi yol şartlarıyla başedecek nasıl bir araç istediğini anlamışım, ona göre Duster hakkında bir şey söylüyorum. Maydanoz olmanın ne alemi var? Haaa, yazacağınız faydalı bilgi, yazılanlara ilişkin bir itirazınız varsa kabul. Yanlışı düzeltin, eksiği tamamlayın. Buna kimsenin itirazı yok. Kimseye sataşmayın ve bilginizi paylaşın...
Kurala gelince; bu konuda kural koymak da zor, kuralı insan kendi kendine koyar. Zaten parazitlik yapan kendine kural koyacak olgunlukta değil ki konan kuralı anlayabilsin.

Duster kısmında bazı tipolojiler görürsünüz; her başlığa yetişir maşaallah. Ettiği laflar da salatadır. Amacı bilgilendirmek filan değildir. Onlara da anladığı dilden cevap vermek en uygunu oluyor. "Kibirliye kibir, sadakadır" demiş büyükler.

Ne yapacağız? Yasak mı konulacak? Bu da forumun ruhuna uymaz. Bu konu çözümsüzdür vesselam.
Aslında Duster'ın mekaniği üzerine söylenecek fazla bir şey yok. Kalkıp da diğer parofesyonel off road araçları gibi üzerinde pek oynama yapamazsınız. Kalkıp da 4 teker kilidi takamazsınız. Bilgi isteyenlerin en büyük talebi, bu aracın neyi yapıp neyi yapamayacağı... Artısı ve eksisi...

Şayet bu tacizciler ortalığı laf kalabalığına boğmasalardı, ilk başlarda hepsi ortaya konmuştu ve hepsi okunabilirdi.

Ama şimdi.... Ara ki bulasın.

Bu tipler biraz sonra yine ortalığa dökülürler. Görelim bakalım güya ne "espriler" (!) yapacaklar!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR