Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 357
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,326
Ynt: Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster

olgun bey bu antidusterizmi ateşleyen tartışmalar duster niçin alınır yada duster alırmısınız konulu sizin veya ümit erkan ın açtığı topicle başlamadımı.benim ve bir kaç kişinin o kadar para vermem o bütçeyle vitara alır kit takar kalan parayıda dusterın mazotta yapacağı tasarrufa yetişene kadar benzine gaza veririm diyenlere failatün failün,mefaülün divan edebiyatı cevaplarınızla başlamadımı,bana cahil boşgezenin boş kalfası vs içerikli mesajlarınızla alevlenmedimi,üstüne "ısrarla " offroad çı duster başlığı açıp insanları deli edecek seviyede cevaplar yazmadınızmı,millet durduk yerdemi size"tebelleş" oldu.duster sahibi bi arkadaş ,araziye girip çıkmayın kırarsınız mesajına,param var sana ne cevabı yazmadımı.muhatap mahkeme vs celallenmedimi.
siz ,ümit erkan melaike ben ve birkaç antidustercı velvelecimiyiz.daha bir ton tahrik edici mesaj siz ümit erkan ve bir kaç duster sahibi arkadaş tarafından yazılmadımı.sonunda konuya sonradan dahil olan ilker bey aldı aracı geldi tanıştık kayışdağı zirvesi yapıp kaynaştık konu tam sönmüşken ümit erkan copy paste mesajlarıyla tekrar benzin dökmedimi konuya.
jeep nikli dostumuzada şunu sorsam 189 sayfa geyik muhabbeti olurmu diyorsunuz ben 2007 den beri öyle abidik kubidik başlıklar gördüm okudum adam sabah günaydın yazıyo gün içinde takip zınk + vs bi sürü meaj atıyo,konuyu takip ediyosanız ota çimene mail alıyosunuz konuya mesaj yazıldı diye,onlarda fark ne? 189 sayfa luzumsuz laf dediğiniz mesajlar içinde sitenin gediklileri offroad ı gerçekten yaşayanlarında çok mesajı var bazen onlarda çileden çıkıp iki kelam edip konuya dahil oldular.bence duster yazın kaç topic var,kaçı ümit erkan tarafından açılmış bir bakın.duster sahibi bu iki üç kişininki mütevazi bir marka model sevgisi değil, çoğu zaman taşkın "hadsiz" kin dolu tahrik edici bir marka fanatizmidir.189 sayfa boş lakırdıya az çok baktıysanız farketmemiş olmanız mümkün değil

Etiketler

tyt.fan' Alıntı:
failatün failün,mefaülün divan edebiyatı cevaplarınızla
;D ;D ;D
tyt.fan' Alıntı:
siz ,ümit erkan melaike ben ve birkaç antidustercı velvelecimiyiz.
;D ;D ;D
tyt.fan' Alıntı:
mütevazi bir marka model sevgisi değil, çoğu zaman taşkın "hadsiz" kin dolu tahrik edici bir marka fanatizmidir.
;D ;D ;D
Üstad döşemişsin yine.
Koptum.

;D ;D ;D

Yanlış hatırlama murat bey. Kurduğunuz bağlantılar tamamen yanlış.

Benim Duster ile ilgili, "deneyimlerimi paylaştığım" tek başlık var. Oraya selimsarper tebelleş olduydu ve onu iyice benzettim.

Bunun dışında, "off roadçı Duster" diye bir iddiam olmadı. O başlığın da montainer 16 tarafından espri olsun ve görseller sergilensin diye açıldığını düşündüğüm için, "Duster mükemmel makinedir, kimse söz söyleyemez" tarzı hiçbir tavrım olmadı.

Sadece, tartışmanın öncesini bilmeyip "siz bu işi bilmiyorsunuz, off road budur, vs. vs." diye akıl satanlara "akıl satmayın, önce yazılanı okuyun" tarzı, üsluba göre seçilen üslupla karşılık vermem söz konusudur.

Defalarca "yahu arkadaşlar, bu fabrika babamın malı değil, bütün Dusterların kalitesinin kefili de değilim, "aldık biniyoruz, ama kalkıp da alaycı laf etmeyin" diye yazdık.

"Sana ne kardeşim, para benim değil mi" şeklindeki tepkiler, akıl hocalığına soyunanlara olmuştur.

Durduk yerde kimseye kırıcı cevap yazmış değilim. Bütün mesajların "öncesi"ne bakmak lazımdır.

".....kaynaştık konu tam sönmüşken ümit erkan copy paste mesajlarıyla tekrar benzin dökmedimi konuya." ifadenize gelince; niye kopyala-yapıştır tepki çekti anlayamadım. O farklı görselleri kopyalar, diğeri beğenmez veya istiyorsa başkasını kopyalar. Bunun benzin dökmekle ne alakası var onu da anlayamadım. Yani birileri kızacak diye, ümit erkan kopyalama apmayacak mı? Bu kopyalamalar kimi aşağılıyor ki? Bunun neresi benzin... (Haaa, siz ve al diye bir katılımcı ümiterkan'ı pazarlamacılıkla suçladığınız, unuttunuz mu?)

Divan edebiyatı tarzı cevaplara gelince; bakınız siz bu tanımlamanızla, (abdullah bey bu ifadeyi niye alıntı yaptı onu da anlayamadım) güzel bir karşılık için beni kışkırtmış oluyorsunuz. Buna karşılık "doğru düzgün ifadelerle meramını anlatamayan klavyeye sarılmasın" demek gerek ama demiyorum. ;D

Diğer mesajlara gelince; ortalığa dökülen birileri "kışkırtacak", "tahkir edecek" ve bu forumun katılımcıları, dolayısıyla Duster sahipleri de "aman efendim, lütfettiniz" diyecek.... Olur mu? Siz "antidurtercılar" Duster sahipliği üzerine alaycı ifadeler kullanacaksınız, diğerleri kayıtsız kalacak! Yok öyle bir şey murat bey.

Sonra da kalkıp "marka fanatizmi" diye ortalığı velveleye vereceksiniz.... I. Selim gitti, yerini maşaallah sayısız selimsarper doldurdu. Ortalığı velveleye veren de onlar zaten.

Murat Bey,
Kimsenin kişilik haklarına durduk yerde laf etmem. Ama haddinin bildirilmesi gereken olursa, kelimeleri kurşun gibi seçerim ve bildirmekten de çekinmem; kuşkunuz olmasın. Bu forumda onlarca araç var. Hiçbir araç forumunda, sahiplerini aşağılayıcı ifade kullanılmıyor. Burası hariç.

Eh, herhalde kendimizi ifade edecek becerimiz de var. Kural basit: Tepki görmek istemiyorsanız, tepki çekecek ifadeler kullanmayacaksınız. (Zatınıza değil, genel bir ifade)

Azizim, yukarıda size yönelik mesajım çok zarif/güzel bir mesajdı; onu bile tam okumadığınızı düşünüyorum. Siz bu mesajınızla, kısır tartışmayı yeniden alevlendiriyorsunuz. Maalesef "açıklama yapmak" için bu satırları yazıyorum, ben de buna alet olmuş oluyorum. Peki benim ne yapmam lazım? Siz yazacaksınız, suçlayacaksınız, karşınızdaki suskun kalacak..... Buna gülmek lazım.

NOT: Velvelecilikten kastım, ortalığı karıştıran, yerli yersiz laf atanlar... Belli bir kişi değil. Onlar zaten kendilerini biliyordur umarım.

olguncandan' Alıntı:
;D ;D ;D

Divan edebiyatı tarzı cevaplara gelince; bakınız siz bu tanımlamanızla, (abdullah bey bu ifadeyi niye alıntı yaptı onu da anlayamadım)
Sadece komik bulduğum için. Dikkat ederseniz o mesajda sadece cümleler içinde beni güldüren ifadeleri seçtim. Bahsedilen divan edebiyatı tarzı cevaplar hakkında bilgim yok.
Cümleten Saygılar.

"Kimsenin kişilik haklarına durduk yerde laf etmem. Ama haddinin bildirilmesi gereken olursa, kelimeleri kurşun gibi seçerim ve bildirmekten de çekinmem; kuşkunuz olmasın. Bu forumda onlarca araç var. Hiçbir araç forumunda, sahiplerini aşağılayıcı ifade kullanılmıyor. Burası hariç. "

duster sahiplerini aşağılayıcı mesajı kim nerede yazmış acaba , ben merak ettim , kimmiş onu yazan ne yazmış ?

bir koysanız buraya da teşhir etseniz o kişiyi , böylece forum kirlilikten kurtulsa...

Fakat ben "sazan gibi atladılar , sözüm birkaç kişiye" diye doğrudan isim belirtemeyen hakaretlerini hatırlıyorum :smiley: olgun olmayan ve candan olmayan beyefendi yazmıştı :smiley:

bir de bilgi isteyene cevap veriliyor aslında demişsiniz , Satılmış beye kim ne cevap verdi bir söyler misiniz ? hard off roada uygundur veya değildir , şu parça takılabilir veya takılamaz bile denmedi... bu mudur paylaşım , bu mu sizin bilgi vermeniz ?

Durum anlaşılmıştır abdullah bey. ;D

Sayın kyenipazar,

Siz henüz bu forumda yokken, bu forumda çok farklı tartışmalar yaşandı.... Fromda tartışmalar sizinle başlamadı. "Aşağılayıcı mesaj" ifadesi onları anlatır. Konu sizinle ilgili değil. Doğrusunu isterseniz, sizinle doğrudan pek muhatap da olmadım. (galiba bir-iki mesaj hariç; unutmuş olabilirim)

Açıkça söylemem gerekirse, mesajlarınızı, duruşunuzu, ne ifade etmek istediğinizi anlayamadığım için... Yani demem o ki, mesaj bir amaç için yazılır. "Konuşuk olsun diye" mi, yoksa söyleceğiniz bir söz, ileteceğiniz bir fikir var da onun için mi yazdığınızı anlayamadım....( Bu benim eksiğimdir.) Sizin serkanefeyle tartışmanız aranızdadır, müdahil olmam. Kilitlenen konudaki mesajlarım, "suret-i haktan görünüp ortalığı karıştıranlar"a, güya muhabbet ediyor gibi görünüp birilerine laf sokuşturanlara yönelikti. Niye üstünüze alınıyorsunuz? :-X

Yukarıda alıntı yaptığım ifadenizi polemik konusu yapmıyorum; dikkatinizi çekerim. Yoksa, o yazdığınızın hakaret olduğunun farkındayım.

Satılmış bey'e gelince; cevap verildi bir ölçüde, ama parazitler ve pazitlikler yüzünden konu tamamlanamadı. Tekrar gözden geçirmenizi öneririm.

Kıymetli katılımcılar,

Naçizane önerimdir ki, kısır tartışmalar yaparak eğlence arayanların eğlencesi olmayalım.

Arzolunur :(

olguncandan' Alıntı:
Cevabım:

"...
Yazılanı doğru okumak lazım.
...
HADDİNİ BİLMEYENE BİLDİRMEK LAZIM
..."
Başka neler lazım????

Konuyu anlamadan kitabın ortasından konuşmamak lazım. Öncesi olduğunu bilmek lazım. Birilerinin birilerinin sabır taşını çatlattıklarını görmek lazım. (taha bey'e)

Edilen her lafı kendi üstüne çekmemek lazım. (kyenipazara takdimdir)

Espri yeteneği olup olmadığına, yani dönüp aynaya (kendi aynasına) bakmak lazım.

Mide bulandıran lafları espri zannetmemek ve espri diye yazmamak lazım.

Her lafa maydanoz olmamak lazım. (Bunu galiba onyüzbün kere yazmak lazım; sivrisinek saz/davul zurna meselesi varsa, kâr etmeyeceğini de bilmek lazım) :smiley:
Murat Bey'e (tyt.fan):

İnsanların söz söylemekte mahir olabileceğini unutmamak lazım.

Kayışdağı efsanesinin failine ve tanığına teşekkür etmek lazım. (bu, bize düşer)

Bu efsanenin yazılışının çok kaliteli olduğunu onaylamak, olayın başındaki nahoş diyaloglar için "keşke olmasaydı" demek lazım. (Bu her ikimize düşer)
Son bir şey: Topik/başlık tacizcisi olmamak,mesaj kirliliği yapmamak lazım.

hahaha nasıl bir kafa ile yazıyorsunuz bunları bilmiyorum ancak ne kullanıyorsanız merak ettim denemek isterim :smiley:))

sayın olgun candan , ufak ufak anlaşacağız gibi görünüyor tabii siz sürekli kıvırmaktan vazgeçerseniz...

benden önce başlamıştı o tartışmlara doğru , bu demek değildir ki benden önce yazılanlardan haberim yok... cevap yazmadığınız mesajları da okuyabiliyorsunuz hatırlatırım.

siz benim mesajlarımı , duruşumu anlayamadıysanız bu sizin sorununuz , zaten kendiniz de bunu ifade etmişsiniz.

Benden alıntı yaptığınızı söylediğiniz ve aslında hakarettir deiğiniz cümlem hangisi acaba ? yine yer vermemişsiniz öyle bir cümleme... bir de polemik yaratmıyorum diyorsunuz.

Herneyse benim sizinle derdim yok sadece formun kirlendiğini iddia edenler , bu forum zaten Türkiye'de uygulanmayan dolayısı ile buradaki duster kullanıcılarının hiçbir sorusuna yanıt veremeyen modifikasyonları içeren transilvanya fotoları ile kirlendi. Ne bu fotoğrafları koyanlar ne de duster savunucuları net bir bilgi koyamadı ortaya , yok eğer sadece görsel olarak kondu diyorsanız keşke bu fotoğrafları görünce soru soran arkadaşlarımıza da cevap verebilseydiniz.

merak etmeyin olgun candan bey ben o forumu dikkatlice okudum , sizin gözden kaçırmışsın diye kastettiğiniz mesajlarda da öyle bir bilgi yok , çeşitli linkleri bir araya getirerek zaten forumu okumuş olduğumu da ortaya koymuşum... bence siz daha dikkatli okuyun...

kyenipazar' Alıntı:
sayın olgun candan , ufak ufak anlaşacağız gibi görünüyor tabii siz sürekli kıvırmaktan vazgeçerseniz...

Galiba anlatamadım; hitabında, bana hitabında edepli olmaya davet ediyorum.

Şahsımı muhatapp alma.

Yazdıklarını okumadım bile. Sadece ilk cümleni okudum

Aslında şimdiye kadar yazdığın hiçbir mesajı okumaya uğraşmadım.

Yani seni yok sayıyorum.

Se de beni yok say, mesajlarımı okuma. Ama kıvırmak mıvırmak gibi edebe aykırı laflar etme.

Git başkalarıyla mesajlaş.

sözünden dönmeye kıvırma denir bunda edebe aykırı birşey göremedim

siz kendiniz "sazan gibi atlıyorlar" diyerek birilerine hakaret edebiliyorsunuz ama ispata davet edildiğiniz konularda söyleyecek tek söz bulamayınca , bana hakaret ediyorsun diyorsunuz...
(üstelik kime yazılacaksa direk yazılmalı diye prensipten bahsedip kendi uygulamayan da sizsiniz , bunu benden balşkaları da dile getirdi...)

neyse ben sizi anladım , kişiliğinizi kavradım.

madem mesajlarımı okumuyorsunuz , yazdığım tüm satırları nasıl biliyorsunuz...

neyse okumuyorsunuzdur canım yalan söyleyecek değilsiniz ya.

Umarım moderatörlerin söyliyecek bir kaç sözü yada yapacak bir kaç işlemi vardır....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR