Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 357
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,326

Etiketler

Ynt: Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster

Değerli arkadaşlar

birbirimizi kırmayalım bence ve kırgınlıkları da unutalım gitsin

konuya dönersek bu tecdrah bence arazi sevdalıları için süper bir secenek olacak ve ülkemizde çokça satılacak. Neden derseniz

artık 1600cc üstündeki motorlara sahip ciplerin sıfırlarını alabilecek olanlar son vergilerden ötürü oldukça azaldı. Bir X5 ya da Disco4 e 300-350 000 TL verip binmek için insanın bi köşede en az 1-2 milyon lirası olması lazım.

jeep wrangler rubicon gibi bir araca da o kadar para bayılıp araziye vurmak akıl karı değil

geriye kalan niva, suzuki 3 kapılı vitara gibi araçlar da o kadar demode ki sanayiden cıkmazsınız

1500cc dizel motorla bu araç vergi yöününden cok avantajlı ve orta sınıfa hitap ediyor

ancak araca ilişkin soru işaretleri şunlar

1) plastik gövde çarpma ve vurmalarda çatlarsa kırılısa nasıl tamir edilecek, heralde tümden kaporta değişimine gidilmesi düşünülmüyordur. Metal kaportacıların yapamayacağı bir iş çıkacak, Plastik kaportanın plakalar halinde değişitirilebilmesi lazım. Zaten halen kullanmakta olduğum land rover freelanderda bile tampon ve çamurluklar plastik

2) branda kaplama tavan ülkemiz koşullarına uymaz, bu da pickup kaplama gibi yerli firmalar tarafından hard top olarak kaplanabilr mi

görüşlerinizi bekliyorum

saygılar

Mars

tyt.fan' Alıntı:
sanayiden çıkamayan suzukileri bildiğine göre olaya çok yakın.suzukiye demode dediğine göre duster gibi muazzam bir 4x4 u olmalı.
suzikiler kendisini ispat etmiş ve off road camiasında kabul goren bir aractir ..... bunca zamandır off road yapan kimsede ben henuz duster gormedim ....

sabri yucel' Alıntı:
suzikiler kendisini ispat etmiş ve off road camiasında kabul goren bir aractir ..... bunca zamandır off road yapan kimsede ben henuz duster gormedim ....

aroma offroad team suzuki lerle yarışıyodu.duster daki cevheri keşfedememişler.mars arkadaş onları duster a ikna eder artık suzuki demode sanayiden çıkamazsınız falan diyerek.bi ton suzuki kulllanan dünyadan bi haber yarışçı var.onlarıda uyandırmalı

sabri yucel' Alıntı:
.... bunca zamandır off road yapan kimsede ben henuz duster gormedim ....

Şimdi ben bi ton para vermişim, zaten hobi değil binek aracım. Başka aracım yok, alacak durumum da yok. Ağır araziye sokar mıyım mesela? ;D ;D ;D

Duster'in müşterileri benim durumumda olsa gerek. Dolayısıyla Duster alanlar hard off road yapmaz. ;D (Şayet ağır off road yapmak için büyük bir arzum olsaydı, ikinci el bir suzuki alırdım. Ama geride, tamir ve modifiyeye ayıracak param da olması gerekirdi tabi...)

Duster ile ağır off road kanaatimce akıl işi değil. CJ5 veya diğer eski makinalarla uğraşıp ayda bir çamura belenmek için bir yığın zahmete ve masrafa girenler ise, hem sanayide uğraşmaktan hem de bu işten büyük keyif alanlar olmalıdır. Hobi yani.

Hobi güzel şeydir. Hobisi olan insan saygı duyulmayı hakeden insandır. Hobisi olmayanlar (herhangi bir hobisi, illa da çamur-kaya olması gerekmez) kuru ve sıkıcı varlıklardır.

Bizim hobimiz de dağ taş gezmek. :smiley:

maresal' Alıntı:

Sayın Çataklı, neyi takip ettiğinizi anlayamadım, kusura bakmayın. Bir yere gitmiyoruz. Burdayız. (Kavga da yok ;D) Şayet konuyu izlemeyi kastettiyseniz, buyurun dışarıda kalmayın, siz de bir köşeye bağdaş kurun, beraber kaynatalım. :smiley:

olguncandan' Alıntı:
Şimdi ben bi ton para vermişim, zaten hobi değil binek aracım. Başka aracım yok, alacak durumum da yok. Ağır araziye sokar mıyım mesela? ;D ;D ;D

Duster'in müşterileri benim durumumda olsa gerek. Dolayısıyla Duster alanlar hard off road yapmaz. ;D (Şayet ağır off road yapmak için büyük bir arzum olsaydı, ikinci el bir suzuki alırdım. Ama geride, tamir ve modifiyeye ayıracak param da olması gerekirdi tabi...)

Duster ile ağır off road kanaatimce akıl işi değil. CJ5 veya diğer eski makinalarla uğraşıp ayda bir çamura belenmek için bir yığın zahmete ve masrafa girenler ise, hem sanayide uğraşmaktan hem de bu işten büyük keyif alanlar olmalıdır. Hobi yani.

Hobi güzel şeydir. Hobisi olan insan saygı duyulmayı hakeden insandır. Hobisi olmayanlar (herhangi bir hobisi, illa da çamur-kaya olması gerekmez) kuru ve sıkıcı varlıklardır.

Bizim hobimiz de dağ taş gezmek. :smiley:
2 aracım var gunluk kullanım ıcın ... cumartesi agır off road yaptım biraz :smiley: on sol aks kesti ... aşiri dik ve camur bir yamacda saatlerce vincleyerek cıktım arac 2 cekere kaldıgı icin ... bir sure sonra cok can sıkıcı bir hal alıyor off road hastalıgı ....hem maddi hem manevi yıkım ....

Bütün bunlara rağmen mutlu oldunuz değil mi Sabri Bey? ;D

Halbuki ben böyle bir olayı yaşadığımı farzettiğimde, çamur, çekici, sanayi vs. vs. Herhalde "bir daha bu yollara çıkarsam... " diye köpürürdüm herhalde. Halbuki beni mutlu eden şey ise, daha az zorlu yollarda ilerleyip bir ağacın altına sandalyemi kurup semaver yakmak....

İnsanlar çeşit çeşit olmalı ki, ortalık renkli ve yaşanabilir olsun. :smiley:

tyt.fan' Alıntı:
aroma offroad team suzuki lerle yarışıyodu.duster daki cevheri keşfedememişler.mars arkadaş onları duster a ikna eder artık suzuki demode sanayiden çıkamazsınız falan diyerek.bi ton suzuki kulllanan dünyadan bi haber yarışçı var.onlarıda uyandırmalı
;D ;D ;D
Murat Bey ben de bir Suzukici olarak kendimi ikna etmeye çalışıyorum. Ama malesef demode sanayiden çıkmaz dedikleri marka örnek olarak bazı arkadaşların off road sandıkları koşullarda 80-90 bin km 'de bir debriyaj setini eskitebiliyor. Onun fiyatı da bir duster kolçak fiyatının yarısı.

olguncandan' Alıntı:
Bütün bunlara rağmen mutlu oldunuz değil mi Sabri Bey? ;D

Halbuki ben böyle bir olayı yaşadığımı farzettiğimde, çamur, çekici, sanayi vs. vs. Herhalde "bir daha bu yollara çıkarsam... " diye köpürürdüm herhalde. Halbuki beni mutlu eden şey ise, daha az zorlu yollarda ilerleyip bir ağacın altına sandalyemi kurup semaver yakmak....

İnsanlar çeşit çeşit olmalı ki, ortalık renkli ve yaşanabilir olsun. :smiley:
aslında bende kamp yaparım cokda severim ..... agır off road cok zararlı kendi atolyom ve ekibim var motor sanzıman aks sorun degil ama inanın her hafta aracın vincın ı tamponunu sagını solunu sokmekden yoruldum ...ılk zamanlar zevklı oluyor ama bır sure sonra ıskence halını alıyor ..... hıc gerek yok fazla zorlamaya herseyin bir amacı ve kapasıtesi var ....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR