Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 357
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,561
Ynt: Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster

sapla saman fena karıştı efendim...
az yakan araçlar olarak santa fe ve duster mesela beraber anılmış :smiley: gerçekten komik
ne kadar yakıyor santa fe , 5,4 litre mi ???

Etiketler

dopamin' Alıntı:
O kuponu veren gazetenin ilk sayısını alan kek,lerden birisi olarak 1994 yada 1995 idi yanlış hatırlamıyorsam ertesi gün kampanya iptal amcalar voleyi vurup iyi tüymüştü bizim paralarla meblağ küçük ama acısı unutulmuyor yaramı deştiniz teesüf ederiim ;D ;D ;D ;D
:D :D :D :D

Sayın gezenbilirciler, çok üzülerek hatta yeni üye olarak belki haddimi aşarak müdahil oldum. Buranın bir doğasever, kalender bir topluluk olması gerektiğini düşünen biri olarak bu aracın bu kadar ciddiye alındığını ve bu kadar anlamsız saldırılar olduğunu, tartışmaların seviyesizliğe vardığını gördüğümde kötü bir sürpriz yaşadım. :(

2 gün içerisinde siparişini vermek üzere olduğum duster'ın bu kadar canlılaştırılarak savaş açılmasınında çok anlamsız olduğunu düşünmekteyim. Sonucta alınan araclar sahiplerinin amaclarına, ekonomik durumlarına göre seçilmektedir ve kullanılmaktadırlar. Adı üzerinde onlar bizim amacımız için bir araçtırlar. 2 ay içerisinde 2. aracım olarak sadece hafta sonlarında kullanmak, çocuklarımı doğaya alıştırmak, kalabalıkdan uzaklaşmak ve sessizliği yaşamak için bir duster sahibi olacağım. ;) Benim amacıma 100 % hitap eden bir arac olacaktır. Zaten bu aracın mucadele, yarış yada rekabet için alınmayacağı sahipleri tarafından da biliniyor olmalıdır. Ben arkadaşımın yepyeni Range Roverının şehir içinde düz asfaltta çukura düşerek lastiğini yardığını biliyorum. :-[ Sonucta o Range Rover 21 inc lastik ve Jantları vardı ve alınma amacı kabiliyetlerinden cok farklı idi ve farklılaştırılmıştı. Bunun için amaclar esastır, tartışmak anlamsızdır. Herkezin doğrusu farklıdır. Şimdi böyle bir durumda ki arac ne kadar yol dışı kullanıma uygun ise Duster da en az onun kadar uygundur ve muhtemelen daha fazla uygunda olabilir. ???

Arkadaşlar, bugüne kadar kullandığım 14-15 değişik günlük arac arasında 93 yılında Vitara (Yakıt pompasını saymayın tamamen problemsizdi), 2001 yılında LR Discovery II 2.5 TDI :mad: de vardı. Araclar yetkili satıcılarından (Vitara - Bektaşlar ve Discovery - Borusan Oto) -0- km olarak alınmıştı. Şimdi tüm off-road severlerin gözbebeklerinden biri olan Discovery II :mad: yi 110000 km de sattığımızda mutluluktan bir göbek atmadık. Sadece 110000 km de ki arac bize öyle masraflar çıkarmaya başladıki aractan nefret ettik. Belki Sadece off-road için haftada 300-500 km kullansaydık bu kadar gözümüze batmayacaktı ancak günlük kullanım için uygun değildi. Amacımız farklıydı.

Dusterı almaya karar vermeden önce forumları incelerken (Duster o kadar çok tartışılmışki google yaptığınızda Gezenbilir önce çıkıyor, benimde gezenbiliri tanımam böyle oldu), duster kullanıcılarının (Sadece turkiye değil, Avrupadaki kullanıcılarda dahil olarak) genel bir yüksek memnuniyet içerisinde olduğunu gördüm. Bazı abartılı kullanıcı yorumlarının dışında gerçekliğe uygun olmayan fazla bir yorumda göremedim. Son derece tarafsız bakarken Anti-Dustercılarında cok somut negatif özellikler ortaya koymadığını söyleyebilirim.

Ayrıca Yarıştırılırsa Duster muhtemelen muadillerinden bir çok konuda geri kalabilir ancak yenilmez olduğu bir konu vardır oda Duster bir "Best Value for money" dir. 8) 8) 8)

Saygılarımla...

Hoşgeldiniz sayın monti.

Yaptığınız değerlendirmeler deneyimlerinize dayalı ve son derece akılcıdır.

(Sayın montinin değerlendirmeleri kılık değiştirerek bu forumda başlık tacizciliğine devam edenlere duyurulur. Siz eskilerle uğraşmaya devam edin. Çıkmadığınız arazinin göstermediğiniz performansıyla, "benim daha performanslıdır" diyerek kendi kendinize gelin güvey ve mutlu olun.)

Biz Duster alırken sizin kadar deneyim yaşamadık. Land'ım ya da başka SUV sınıfından aracım yoktu. İlk çıkan arabayı almak riskti ve bu riske girdim. İyi ki de girmişim.

Boşverin antidustercıları; aklını kullanan doğru tercihi yapar.

Kararınızın hayırlı olmasını dileyelim.

megane alırsın asfalt yollardan piknik yapar dönersin..
duster alırsın yolu olan her yere gider, çamura kara kayaya bulaşmadan doğanın zevkini alır dönersin.
standart bir arazi taşıtı alırsın, uzun süredir kullanılmayan orman içi yollardan belli bir yere kadar gider az çamur az kaya döner gelirsin.

bunlar yeterse yetmiştir. kimse sana laf edemez..

sonra bir gün gelir, çok yakan çok vergi verdiğin bir araç alırsın. Çok para harcarsın arazide çok yetenekli olur ve sen o zaman yolu bir kenara bırakır derelerin içinden kayaların üzerinden, çamurların kapıdan içeri girdiği gerçek doğa da bulursun kendini.. yanında senin gibi 3-5 çatlak daha..

İşte o zaman gelmiştir. Offroad denilen virüs kana işlemiştir.. Kırılmayanı, su almayanı, çamuru tahliye çabuk edeni, en yükseğini, en güçlüsünü ararsın..

Sonra dönüp bakarsın ki bu kadar boş mesaj bu sitenin gücünü artırıyor. Google da ilk burası çıkıyor, varsın insanlar yazsın, sende yaz...

Gülüp geçmekle olmayacak. Güldüklerine neden güldüğünü anlatman gerekecek.....

Saygılarımla..

Göktuğ bey tebrik ederim durumu özetleyen
mükemmel bir yazı olmuş

dopamin' Alıntı:
Yeni bir üye ama yorumlar övgü olunca nedense cinsiyetinden şüphe edilmemiş

Arkadaş kendince akılcı bir değerlendirme yapmış, daha dalar dalmaz alaycı ve iğneleyici ifadeler serdetmemiş; birşeyleri "paylaşmış". Sevimsiz bir imaj sergilememiş.

Şayet sonuçta "Duster bana göre değil, kötü bir araç" deseydi, saygı duyardık. Dikkat edersen, Vitara da kullanmış arkadaşımız. Cinsiyeti ne olursa olsun...

Kılık değiştirenler gibi herşeye maydanoız da olmamış. Her başlığa hemen yetişmeye çalışmamış (kılık değiştirenler gibi) Bilgiçlik de taslamamış. "Fikir" ve "deneyim" beyan etmiş. Katılırsınız katılmazsınız, okuyanın kararıdır.

Dikkatine....

jeep' Alıntı:
duster alırsın yolu olan her yere gider, çamura kara kayaya bulaşmadan doğanın zevkini alır dönersin.
standart bir arazi taşıtı alırsın, uzun süredir kullanılmayan orman içi yollardan belli bir yere kadar gider az çamur az kaya döner gelirsin.
Neden duster'la çamura kara kayaya bulaşamazmışız? Forumu güzelce incelerseniz çamurda karda hem de en baba karda giden bir sürü duster fotografı bulursunuz. Bu aşşağılama niye ?
Ayrıca megandan başlayıp güya kademe kademe gitmişsiniz.
önce megan
sonra duster
daha sonra standart bir arazi aracı.
Ne yani duster standart bir arazi aracı değil mi? Bu kadarı da olmaz .
Size en iyi cevabı sayın ümiterkan ve olgun candan beyefendiler vereceklerdir. Bakalım o zaman ne cevap vereceksiniz?

hiç offroad yapmadınız dimi?yapsaydınız bunları yazmazdınız?
yada bu yazdıklarınıza katıla katıla gülerdiniz :smiley:

AL1820' Alıntı:
hiç offroad yapmadınız dimi?yapsaydınız bunları yazmazdınız?
yada bu yazdıklarınıza katıla katıla gülerdiniz :smiley:
Yaptım yapmaz olur muyum. Geçen yazmıştım çamurda patinaj yapıp kaldım diye. Ama herkes tutturdu bir pilotaj hatası diye. Halbuki battığım yerde auto moddaydım. Neyse o konu kapandı ama demek istediğim biz de dusterle off road yapıyoruz. Hatta geçen bir arkadaş yazmış kilitli defransiyel gelecekmiş. Kaç paraysa verecem isterse bir duster parası gitsin ön arka kilidi taktıracam. Bugün forumda gördüm MT ÇAMUR tekerleği de takılmış. Ben de bugün gidip servise sordum. Ama adamlar anlamayınca yokuşa sürdü. 15 jant takılmaz diskler 16 ya göre olduğundan sorun olur dedi ama ben lastikçime siparişi verdim. ilk MT sonra da kilit. O zaman görüşürüz.

ugurgarip' Alıntı:
Yaptım yapmaz olur muyum. Geçen yazmıştım çamurda patinaj yapıp kaldım diye. Ama herkes tutturdu bir pilotaj hatası diye. Halbuki battığım yerde auto moddaydım. Neyse o konu kapandı ama demek istediğim biz de dusterle off road yapıyoruz. Hatta geçen bir arkadaş yazmış kilitli defransiyel gelecekmiş. Kaç paraysa verecem isterse bir duster parası gitsin ön arka kilidi taktıracam. Bugün forumda gördüm MT ÇAMUR tekerleği de takılmış. Ben de bugün gidip servise sordum. Ama adamlar anlamayınca yokuşa sürdü. 15 jant takılmaz diskler 16 ya göre olduğundan sorun olur dedi ama ben lastikçime siparişi verdim. ilk MT sonra da kilit. O zaman görüşürüz.

Off road yaptığınızı söylüyorsunuz ama daha bir çamur lastiği bile takmamışsınız, kimse duserı kötülemiyor segmentine göre bir araç.Göktuğ bey çok güzel açıkladı ama nedense bazıları alınganlık gösteriyor.Şu Duster ile off road yapıyoruz diyenleri bir gezimizde misafir etsek, keşke öyle bir imkanımız olsa.

moonwalker_arc' Alıntı:
Off road yaptığınızı söylüyorsunuz ama daha bir çamur lastiği bile takmamışsınız, kimse duserı kötülemiyor segmentine göre bir araç.Göktuğ bey çok güzel açıkladı ama nedense bazıları alınganlık gösteriyor.Şu Duster ile off road yapıyoruz diyenleri bir gezimizde misafir etsek, keşke öyle bir imkanımız olsa.
Baba görmedin mi ümiterkanlar site yöneticileriyle beraber off roadın kralını yapmışlar. daha ne yapsinlar. orda çamur lastikli duster de var, dereden geçişleri görmedin mi naber?
ama bence burda bir çifte standart var şöyle ki mesaj sayısı fazla olan eski üyeler hele ki bir de eski model büyük motorlu cipleri varsa gwliyor saçma sapan şeyler yazıyor neymiş duster off road yapamazmış felan. bizimkilerden ses çıkaran yok.

Başkalarının yaptığıyla değil kendi yaptığınızla övünseniz daha iyi olmazmı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR