Ynt: Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster
Sayın gezenbilirciler, çok üzülerek hatta yeni üye olarak belki haddimi aşarak müdahil oldum. Buranın bir doğasever, kalender bir topluluk olması gerektiğini düşünen biri olarak bu aracın bu kadar ciddiye alındığını ve bu kadar anlamsız saldırılar olduğunu, tartışmaların seviyesizliğe vardığını gördüğümde kötü bir sürpriz yaşadım.
2 gün içerisinde siparişini vermek üzere olduğum duster'ın bu kadar canlılaştırılarak savaş açılmasınında çok anlamsız olduğunu düşünmekteyim. Sonucta alınan araclar sahiplerinin amaclarına, ekonomik durumlarına göre seçilmektedir ve kullanılmaktadırlar. Adı üzerinde onlar bizim amacımız için bir araçtırlar. 2 ay içerisinde 2. aracım olarak sadece hafta sonlarında kullanmak, çocuklarımı doğaya alıştırmak, kalabalıkdan uzaklaşmak ve sessizliği yaşamak için bir duster sahibi olacağım.
Benim amacıma 100 % hitap eden bir arac olacaktır. Zaten bu aracın mucadele, yarış yada rekabet için alınmayacağı sahipleri tarafından da biliniyor olmalıdır. Ben arkadaşımın yepyeni Range Roverının şehir içinde düz asfaltta çukura düşerek lastiğini yardığını biliyorum. :-[ Sonucta o Range Rover 21 inc lastik ve Jantları vardı ve alınma amacı kabiliyetlerinden cok farklı idi ve farklılaştırılmıştı. Bunun için amaclar esastır, tartışmak anlamsızdır. Herkezin doğrusu farklıdır. Şimdi böyle bir durumda ki arac ne kadar yol dışı kullanıma uygun ise Duster da en az onun kadar uygundur ve muhtemelen daha fazla uygunda olabilir. ???
Arkadaşlar, bugüne kadar kullandığım 14-15 değişik günlük arac arasında 93 yılında Vitara (Yakıt pompasını saymayın tamamen problemsizdi), 2001 yılında LR Discovery II 2.5 TDI
de vardı. Araclar yetkili satıcılarından (Vitara - Bektaşlar ve Discovery - Borusan Oto) -0- km olarak alınmıştı. Şimdi tüm off-road severlerin gözbebeklerinden biri olan Discovery II
yi 110000 km de sattığımızda mutluluktan bir göbek atmadık. Sadece 110000 km de ki arac bize öyle masraflar çıkarmaya başladıki aractan nefret ettik. Belki Sadece off-road için haftada 300-500 km kullansaydık bu kadar gözümüze batmayacaktı ancak günlük kullanım için uygun değildi. Amacımız farklıydı.
Dusterı almaya karar vermeden önce forumları incelerken (Duster o kadar çok tartışılmışki google yaptığınızda Gezenbilir önce çıkıyor, benimde gezenbiliri tanımam böyle oldu), duster kullanıcılarının (Sadece turkiye değil, Avrupadaki kullanıcılarda dahil olarak) genel bir yüksek memnuniyet içerisinde olduğunu gördüm. Bazı abartılı kullanıcı yorumlarının dışında gerçekliğe uygun olmayan fazla bir yorumda göremedim. Son derece tarafsız bakarken Anti-Dustercılarında cok somut negatif özellikler ortaya koymadığını söyleyebilirim.
Ayrıca Yarıştırılırsa Duster muhtemelen muadillerinden bir çok konuda geri kalabilir ancak yenilmez olduğu bir konu vardır oda Duster bir "Best Value for money" dir. 8) 8) 8)
Saygılarımla...