Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 357
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,561
Ynt: Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster

mimar_ankara' Alıntı:
suzuki jimy'e, lada niva ya göre çok iyi, ayrıca alman malı, nasıl telmaşa yahu..japon arabalarının 1970-80 li yıllardaki birçoğunda, ustalar şanzımanların çelik değil sertleştirilmiş plastik olduğunu söylerlerdi. Asıl telmaşa onlar..Zaman içerisinde bu arabayı takip etmek lazım, tutulacağını umuyorum.
Hangi arabanın şanzımanı plastikmiş, şu ustalardan bir öğreniverseniz!.. ;D

Etiketler

AL1820' Alıntı:
MrAyhan
-25 ekimde bu başlık altına yazdığınız yazı aynen şöyle;
bence eğer sağlam ise ve arazi şanzumanıda varsa süper bir araç gibi duruyor.....
-resimdeki duruşunda bunu anladığınıza göre Merlin i sünnet edip pilavını yemiş olmalısınız ;D
Keser döner sap döner gün gelir hesap döner
ama orada " gibi " yazıyor ve bazı şartlar altında (sağlam ve arazi şanzumanı varsa ) ;D

evet ne olursa olsun pipi yememek lazım ;D

mimar bey türkiye fiyatını sormuştum da bir cevap alamamıştım ?

Türkiyeye gelmemiştir sanırım, gelse reklamlardan falan haberimiz olurdu. Gelince avrupa fiyatları gibi olursa hemen alırım.

mimar_ankara' Alıntı:
Ben bu arabaya bir secere buldum:smiley:, Hummer babadan, Defender anneden olma Buzağı..)

mimarlık yaratıclık gerektiriyo ama sizinki biraz fazla oldu galiba.defender neden dişi bu arada :smiley: aro ana ,skoda yeti baba olabilirmi

Eh yani, Hummer'in yanında Defender biraz feminin kalıyor..)) Şaka bir yana, forumdaki arkadaşlar ancak Türkiyede tanıdığımız arabalar kadarıyla konuşabiliyoruz. Bu biraz körlerin tuttukları yerden bir fili tanımlaması gibi, bildiklerimiz kadarıyla oluyor. "Aro" kimsenin tanımadığı bir araba, bir fotoğrafını buldum, acaba "aro" Türkiyede yaygın servis, parça ve uygun fiyatla satılsa, acaba bu kadar aşağılanır mıydı? Büyük marka tröstlerinin toplumu yönlendirmesinden biraz sıyrılıp, tanınmamış markaları teknik özellikleriyle analiz etsek adil oluruz sanırım. Ben hala bu Techdrah'da ümitliyim. O da yaygın servisle parçayla, kapalı arka kabinle Türkiyeye gelse, Toros12 olur gibi geliyor bana..[attachment=1]

Aro.jpg

Dünyada, Türkiyeye gelmediği için hiç bilmediğimiz modeller var. Fiat'ın bir 4 çekeri, hiç duymamıştım. Analiz etsek belki birçok üstün yanı vardır. Fiat'ın Campagniola diye bir dört çekeri.[attachment=1]

public_automezzi_Fiat%20Campagnola.jpg

aro reno 12 parçalarıda kullanılarak yapılan duster ın büyük ağabeyi idi sanırım.romen malıydı.tam tel maşaydı.alanın elinde patladı.gazete nin biri kuponla jip veriyoruz diye dağıttıydıda galiba.google a sormasaydınız sahibinden de var satılmaya çalışılan bi kaç tane.siz sanırım duster dan sonra suv sevdalısı olanlardansınız

tyt.fan' Alıntı:
aro reno 12 parçalarıda kullanılarak yapılan duster ın büyük ağabeyi idi sanırım.romen malıydı.tam tel maşaydı.alanın elinde patladı.gazete nin biri kuponla jip veriyoruz diye dağıttıydıda galiba.google a sormasaydınız sahibinden de var satılmaya çalışılan bi kaç tane.siz sanırım duster dan sonra suv sevdalısı olanlardansınız

O kuponu veren gazetenin ilk sayısını alan kek,lerden birisi olarak 1994 yada 1995 idi yanlış hatırlamıyorsam ertesi gün kampanya iptal amcalar voleyi vurup iyi tüymüştü bizim paralarla meblağ küçük ama acısı unutulmuyor yaramı deştiniz teesüf ederiim ;D ;D ;D ;D

Burada teknik özellikleri tartışırken, konuyu kişiselleştirmeye gerek yok. Bu arada ben dünyanın farklı coğrafyalarında çok farklı araçlar kullanmış biriyim. Nissan Patrol, Toyota CJ7, Chevy Silverado, Dhaiatsu,Suzuki, GMC gibi arazi arçları da bunların içinde. Duster'dan önce sevgilim çok oldu yani..)) Hala dünyanın en iyi arazi araçlarının Amerikanlar olduğunu savunurum. Ancak, Türkiyede araçlardan beklentileriniz ve koşullarınız önemli. Burada bir Amerikan alabilecek olanaklarım olmasına rağmen, vergisi, parçası, aşırı motor gücü ve yakışı, şehir içi kullanım zorluğundan dolayı benim beklentilerime uymuyor. Daha önce de bahsetmiştim, piyasayı saran melez araçlar bana uygun..Biraz orman yolu, kamp, bol şehir içi işe gidip gelme. az yakma, bol servis, makul fiyat. Bunları karşılayanlar freelander, qasqai, tucson,santafe,yeti,niva, duster..hepsi aynı melez araçlar. İçlerinde bana göre artısı fazla olan Duster'dı.
Konuyu dağıtmayalım, yukarıdaki beklentileri iyi değerlendiren üreticiler, hep ara modeller üretmeye başladılar. Techdrah da bu beklentilere göre tasarlanmış gibi geldi bana. Aşırı dayanıklılığı ile de övünüyor, bakalım başarısı ne olacak..

toyota ,nissan patrol,cj7 nin tadını aldıktan sonra bu aracı beğendiyseniz söyleyebilecek bişeyim yok.hele gmc gibi bir gemiye binip indiyseniz allah size bulaşan virüsten bizi korusun

Onları kullandığım iş ortamı farklıydı, telefon etmek için yüzlerce kiolmetre çölde gittiğimiz ortam ile, şimdiki yaşam biçimim farklı. Bunu belitmek istedim. O modelleri Ankarada ışıklarda beklediğimiz şehir içi trafiğinde nasıl kullanayım..)) Şu anda bana daha mütevazi araçlar gerekiyor..

mimar bey , peki türkiye ye gelmedi de seri üretime geçti mi acaba bu araç ?

mimar_ankara' Alıntı:
Burada teknik özellikleri tartışırken, konuyu kişiselleştirmeye gerek yok. Bu arada ben dünyanın farklı coğrafyalarında çok farklı araçlar kullanmış biriyim. Nissan Patrol, Toyota CJ7, Chevy Silverado, Dhaiatsu,Suzuki, GMC gibi arazi arçları da bunların içinde. Duster'dan önce sevgilim çok oldu yani..)) Hala dünyanın en iyi arazi araçlarının Amerikanlar olduğunu savunurum. Ancak, Türkiyede araçlardan beklentileriniz ve koşullarınız önemli. Burada bir Amerikan alabilecek olanaklarım olmasına rağmen, vergisi, parçası, aşırı motor gücü ve yakışı, şehir içi kullanım zorluğundan dolayı benim beklentilerime uymuyor. Daha önce de bahsetmiştim, piyasayı saran melez araçlar bana uygun..Biraz orman yolu, kamp, bol şehir içi işe gidip gelme. az yakma, bol servis, makul fiyat. Bunları karşılayanlar freelander, qasqai, tucson,santafe,yeti,niva, duster..hepsi aynı melez araçlar. İçlerinde bana göre artısı fazla olan Duster'dı.
Konuyu dağıtmayalım, yukarıdaki beklentileri iyi değerlendiren üreticiler, hep ara modeller üretmeye başladılar. Techdrah da bu beklentilere göre tasarlanmış gibi geldi bana. Aşırı dayanıklılığı ile de övünüyor, bakalım başarısı ne olacak..
yine sapla saman karışmış. Niva ile duster nasıl aynı kefeye girmiş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR