Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 357
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,570
Ynt: Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster

mimar_ankara' Alıntı:
Rusya dışarı açıldıkça, ithal ürünler geldikçe tabiri caizse görgüsü olmayan rus vatandaşları da daha fazla konfor, daha fazla kalite istemeye başladı. Bu nedenle nivanın yerini daha üst sınıf Duster almaya başladı.
Ne alaka? Adamlar biraz daha lüks bir araç alıyor diye görgüsüz mü oldular?

Etiketler

sisdagili61' Alıntı:
Bak kardeşim bunu sana anlatayım, çok basit bir yöntem.
30 seneye yakın Devlet memuru olarak çalıştım, hiç bir amire, müdüre ve genelmüdüre eyvallah demedim, işimin gereğini yaptım felsefem devlet bana bukadar maaş veriyor demekki bu sana ve seningibilere yeter diyor dedi diye aldığım maaşı kabul edip kimsenin kırk parasına elimi uzatmadım.Ha bu arada bir çok araba alıp toplatıp sattım, halde toptancı bir arkadaşımın yanında yevmiye ile çalıştım sebze meyva sandığı indirip bindirdim kimseye boyun eğmedim babama bile.
Bu nedenle 17 yere sürgün tayin edildim dava açıp geri geldim, geçici görevlere gönderildim kaç oldu sayamadım yinede yılmadım.
Bunları yaşarken tek dostum TÜRKÜLERDİ bu günde öyle.Sadece neşeliyken değil en üzgün günlerimde bile hep TÜRKÜLER dinledim, TÜRKÜLER söyledim hemde haykıra haykıra.
Eminim eğer TÜRKÜLERE sığınmasaydım kesin kafayı yerdim.
Onun için herkese bunu diyorum,
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
Sevgili Niyazi arkadaşım, sloganının çok hoş ve anlamlı bir öyküsü varmış. Duygu dolu olarak okudum, kutlarım seni...
Tanışmak umuduyla, mutlu kal.

Bence çok güzel bir araç. Olumsuz yorumların bir kısmı DUSTERı kıskananlar tarafından yapılmış. Bilinçsizce sırf duster motorlu diye karalamışlar. Belki içi duster diye söylenmeden yeni bir araç çıkıyor deyip tanıtılsa olumsuz yorum yapanlardan bazıları çok güzelmiş derlerdi.

Bu arabayı gözümü kapar alırım. En çok çizilip ezilecek bölgeleri plastik. Tampon ve çamurluklardan yedek birkaç tane al eve koy. Kaporta eğrisel hattı yok, düz levhalar, tamir boyası çok kolay. Dizel makul güçte motor. LandRover'in hem şehir içi kullanımına da çok uygun versiyonu gibi. Sitesinde kaporta özelliklerine bakmadım. Birde Tüm kaportayı alüminyum yapsalar, alüminyun kaporta+sert plastik eklentiler, harika olur.
Duster'ın da başarısı burdan geliyor. Geniş toplum kitlesinin farklı farklı beklentilerini üzerinde toplaması. Bu arabada böyle.Geleceği parlak diyorum. Bu tür ürünlerin eski 4x4 tekellerinin saltanatını yıktığı ve bir zümreden halka indirmesini çok tasvip ediyorum.

suzuki jimy'e, lada niva ya göre çok iyi, ayrıca alman malı, nasıl telmaşa yahu..japon arabalarının 1970-80 li yıllardaki birçoğunda, ustalar şanzımanların çelik değil sertleştirilmiş plastik olduğunu söylerlerdi. Asıl telmaşa onlar..Zaman içerisinde bu arabayı takip etmek lazım, tutulacağını umuyorum.

Mimar, caponcular herşeyi bilir; hatta bir bakışta teşhisi koyar da o makinanın geleceğini bile kestirir. ;D ;D ;D

Binmesine ve kullanmasına gerek de yoktur. Caponlar sezgileri mi geliştiriyor nedir? Var bi hikmeti. ;D ;D ;D

"ADVANTAGE
Ageless design in colored plastic, simply made for eternity: The symbiosis of zync-coated steel, aluminium and plastic makes the body endure hardest environmental conditions for at least 20 to 25 years.."

Türkçe meali : renkli plastik ile yaşlanmayan tasarım, sonsuzluk için yapıldı..galveniz çelik, alüminyum ve plastik birlikteliği ile, en zor çevre şartlarında gövde en az 20-25 yıl dayanır.
20-25 yıl dayanacak kaporta, tam şasi, dizel motor, 4 çeker, 13000 euro fiyat..garson bana duble olsun derim ben..))

mimar_ankara' Alıntı:
suzuki jimy'e, lada niva ya göre çok iyi, ayrıca alman malı, nasıl telmaşa yahu..japon arabalarının 1970-80 li yıllardaki birçoğunda, ustalar şanzımanların çelik değil sertleştirilmiş plastik olduğunu söylerlerdi. Asıl telmaşa onlar..Zaman içerisinde bu arabayı takip etmek lazım, tutulacağını umuyorum.

mimar bey,aklınız plastik şanzuman işini kabul ediyormu.bu nasıl bir safsata :smiley: siz umun bakalım tutulmasını,bizde türkiyeye de getirilmesini umalım.bakalım trabant lar gibi getiren gemide dökülmeye başlayacaklarmı

Satyn tyt.fan, uzun yıllar arap ülkelerinde büyük şantiyelerde çalıştım. Şantiyelerimizde iş makinaları ,kamyonlarla birlikte bizler için chevrolet silverado, gmc, suzuki, toyota gibi 4 çeker arabalarımız da vardı.
Bir de bu araçların bakımı için orta ölçekte mekanik atölyelerimiz ve ustalarımız olurdu. 80li yıllarda japon arabalarının o yıllarda yükselişe geçtiği yıllardı, bana oradaki ustaların söyledikleri, japon arabalarının bazılarında çok sertleştirilmiş plastik şanzıman var demişlerdi. Onların plastik dediği, karbon elyaf da olabilir. Ama japon arabalarını çok aşağılarlardı. Ben ustalardan duyduğumu aktardım.

mimar_ankara' Alıntı:
Satyn tyt.fan, uzun yıllar arap ülkelerinde büyük şantiyelerde çalıştım. Şantiyelerimizde iş makinaları ,kamyonlarla birlikte bizler için chevrolet silverado, gmc, suzuki, toyota gibi 4 çeker arabalarımız da vardı.
Bir de bu araçların bakımı için orta ölçekte mekanik atölyelerimiz ve ustalarımız olurdu. 80li yıllarda japon arabalarının o yıllarda yükselişe geçtiği yıllardı, bana oradaki ustaların söyledikleri, japon arabalarının bazılarında çok sertleştirilmiş plastik şanzıman var demişlerdi. Onların plastik dediği, karbon elyaf da olabilir. Ama japon arabalarını çok aşağılarlardı. Ben ustalardan duyduğumu aktardım.

ben çocukken 70 lerde honda filan türkiyeye ilk girdiğinde japon malı tapondur-telmaşadır- karalaması çoktu.şimdi tüm sektörlerde başı çekiyor adamlar
ama birde yaşadığımız dönemin çin malı gerçeği var,eski doğu bloğunun sisteme kaynamaya çalışırkenki üretimi var,ali beyde bence telmaşa diyerek böyle bişi söylüyor.aktarma organları çalışırken sürtünmeden ortaya çıkan ısıyı ,o ısının kızdırdığı makina yağını düşünün hangi plastik bazlı ürün buna dayanır sizce

kim üretmiş, nerde üretmiş, üreten firma daha önce
seri üretim ne yapmış? yedekparçası servisi vs varmıymış?
hiç bir şey bilinmezken, görüntüden aracın içi tel tel dökülürken piyasaya çıkmamış bir araç için
nasıl harika diyebiliyorsunuz? aklım almıyor.

Baştan beri bu topik'i takip ediyorum, zaman zaman FB/GS gibi olup olup dalgalanıyor konular ama hoş bir çekişme seziliyor. Kabalaşılmadan sürdürülmesini kutluyorum şahsen kendi adıma (ne kadar bana düşer bilemem ama sadece içimden geldi). :-[ :-[

Her ne kadar fazla bir teknik bilgim yoksa da, 58 yaşın ve 45 senelik direksiyon tecrübesinin biraz kalıntısı vardır diye düşünüyorum. Ve ben de her ne kadar Amerikan'cı da olsam, Japon araçlarını nazik de bulsam; Toyota, Mitsubishi ve Nissan'ın arazi araçlarının (4x4) hakkını teslim etmek gerektiğini düşünüyorum.
Mesela bir LandCuriser, Lancer, Patrol'un "çöl canavarı" ünvanlarını unutmak olabilir mi, bilmiyorum...
::smiley: :smiley:

Size katılırım sayın VAP. Zaten kimsenin, caponların arazi kabiliyeti ile ilgili bir kuşkusu yok. Özellikle toyotaya şapka çıkarırım.

Lakin bu, diğerlerinin "hiç işe yaramaz" olduğu anlamına gelmez. Her aracın kendince olumlu yanları da vardır. Polemikler, "şu şu şu işe yaramaz"dan çıkıyor.

AL1820' Alıntı:
kim üretmiş, nerde üretmiş, üreten firma daha önce
seri üretim ne yapmış? yedekparçası servisi vs varmıymış?
hiç bir şey bilinmezken, görüntüden aracın içi tel tel dökülürken piyasaya çıkmamış bir araç için
nasıl harika diyebiliyorsunuz? aklım almıyor.

Şeyh uçmaz ama müridleri uçurur malum olduysa olabilir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

SON MESAJLAR

SON KONULAR