Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 357
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,570
Ynt: Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster

olguncandan' Alıntı:
Size katılırım sayın VAP. Zaten kimsenin, caponların arazi kabiliyeti ile ilgili bir kuşkusu yok. Özellikle toyotaya şapka çıkarırım.

Lakin bu, diğerlerinin "hiç işe yaramaz" olduğu anlamına gelmez. Her aracın kendince olumlu yanları da vardır. Polemikler, "şu şu şu işe yaramaz"dan çıkıyor.
Sevgili Olgun, zaten atalarımız da bu sebepten "her kel malın, bir kör alıcısı vardır" dememişler mi? :smiley:
Herbir aracın kişiye, kişinin kullanım amaç ve tarzına göre olumlu ve olumsuz yönleri olabilir diye düşünüyorum. Kiminin tarzına/sürüşüne/girdiği arazi şartlarına göre zayıf gelen bir model, bir diğerinin tarzına/sürüşüne/girdiği arazi şartlarına göre yeterli gelebilir. Bu da o kişi için "mükemmel araç" demek olabilir, niye olmasın ki? ::smiley: :smiley:

Ben 42 senedir motosiklet sürüyorum, hala her marka ve modelin duruma göre beğendiğim yanları var. Hem vakit, hem de nakit olarak uygun olsam, hepsinden birer tane olsun isterim. İnsanoğlu bu; erişebildiği hemen herşeyden olmasını istemesi kadar doğal birşey yok, mühim olan bunu kabullenmek bence. ;) Yani hemen her malın kendisine ve kişiye göre iyi veya kötü yanları vardır. Ama bunun aksini öne sürenlerin de kendi görüşleri bizimkilerle örtüşmeyebilir, bu da çok doğaldır. Yeter ki sadece fikrini söyleyen kişiye, kendi fikrimize ters düşüyor diye baskıcı olmamayı bilebilmemizdir önemli olan diye düşünüyorum...
::smiley: :-[ :smiley:

Etiketler

mimar bey sizi tebrik ederim...

bilmem kaç yıldır arazide , otobanda vs başarıyla görev yapan japon makinalarını bir kalemde çiziverdiniz...
üretileceği kesin bile olmayan bir aracı göklere çıkardınız...

sonra da plastik değildir belki ben ustaların o yıllarda dediklerini söylüyorum diyerek aynı serkanefe arkadaşımızın stilinde sıyırdınız :smiley:
o ustaların bazen neler dediklerini çok iyi biliyoruz... :smiley:

telmaşa japon ? öhhhh yani...

pajero mu ? vitara mı ? land cruiser mi ? yoksa patrol mü? hangisi acaba ? samurai bile hala arazide koşturuyor...
nerede moskovich ? nerede oltcit ? trabant ? skoda bile ancak vw grup bünyesine girince toparladı...
dusterın başarısı demişsiniz de ne başarısı ? şu anda başarı kabul edilebilecek tek noktası satış rakalmlarıdır. yıllar geçmeden , sağlamlığını ispatlamadan "başarılı" demeyelim...

efendim transilvanya'da bilmem ne yarışında 1. oldu veya ilk 5e girdi ya demeyin.

peugeot 206 da Dünya alli şampiyonasında dereceler yaptı ve satış rakalmları çok iyi ama kullananlar bilir ki son derece sıradan hatta bazı noktalarda dandik bir arabadır...

çok satınca başarılı otomobil oluyorsa , şahin mükemmel başarılara imza atmıştır...

kyenipazar' Alıntı:
mimar bey sizi tebrik ederim...

bilmem kaç yıldır arazide , otobanda vs başarıyla görev yapan japon makinalarını bir kalemde çiziverdiniz...
üretileceği kesin bile olmayan bir aracı göklere çıkardınız...

sonra da plastik değildir belki ben ustaların o yıllarda dediklerini söylüyorum diyerek aynı serkanefe arkadaşımızın stilinde sıyırdınız :smiley:
o ustaların bazen neler dediklerini çok iyi biliyoruz... :smiley:

telmaşa japon ? öhhhh yani...

pajero mu ? vitara mı ? land cruiser mi ? yoksa patrol mü? hangisi acaba ? samurai bile hala arazide koşturuyor...
nerede moskovich ? nerede oltcit ? trabant ? skoda bile ancak vw grup bünyesine girince toparladı...
dusterın başarısı demişsiniz de ne başarısı ? şu anda başarı kabul edilebilecek tek noktası satış rakalmlarıdır. yıllar geçmeden , sağlamlığını ispatlamadan "başarılı" demeyelim...

efendim transilvanya'da bilmem ne yarışında 1. oldu veya ilk 5e girdi ya demeyin.

peugeot 206 da Dünya alli şampiyonasında dereceler yaptı ve satış rakalmları çok iyi ama kullananlar bilir ki son derece sıradan hatta bazı noktalarda dandik bir arabadır...

çok satınca başarılı otomobil oluyorsa , şahin mükemmel başarılara imza atmıştır...

duster sevginiz okuduğunuzu yanlış anlama noktasına getirmiş
benim demek istediğim
TRAVEC TECDRAH 1.5 TTi 4x4=telmaşa

ali bey siz herşeyi birbirine karıştırdınız sanırım :smiley:

ben mimarbeye yazdım , kendisi "asıl telmaşa" diye japon markalarını saymıştı. ben ona diyorum nasıl telmaşa dersiniz japonlara diye...

siz neye atladınız benim yazdıklarımdan anlamadım ?
bir de ben duster fanı değilim sanırım karıştırdınız ???

telmaşayı ilk ben kullandım, sayın mimar' ın
japonlara telmaşa dediğini görmediğim için bu şekilde yazdım
sizin kendi ölçülerininde duster ı sevdiğinizi makul bulduğunuzu
düşünüyorum

sayın mimar bey , asıl telmaşa japonlar dedi , demek dikkatinizden kaçmış , olabilir.

neredeyse tüm forum beni ve abdullah veyi anti-dustercı olarak ilan etmişken sizin böyle düşünmeniz ilginç.

Tespitinizin doğru yanı var , hep dedim ki vergisi ve yakıtı düşük , bagajı geniş , hafif arazide sıkıntı yaratmayacak mantıklı bir araç. Parasının karşılığını veriyor.
Ben almam o başka. Benim araçtan beklentilerim farklı olduğu için almam sadece.

uzlaştık :smiley:

japon arabaları için söylenebilecek tek negatif şey, parça pahalığı ve temin sorunudur. Buda malesef ülkemize özgü bir sorundur. Bunun dışında japon araçlarına kötü bişey söyleyen çarpılır :smiley:

Şirket araçlarımız yıllarca toyota corolla idi rutin bakımları dışında pek birşey olmaz en usta sürücülerimiz bile kıramaz arızalanmaz tek sıkıntı altı yere yakın malum memlekette doğru düzgün yol çok az alışmışız leylek gibi tenekelere beş kişi binse çökmez konfor hak getire yeri gelir kurbanlık dana,yı bile tıkarız capon araçlar bizim neyimize

Aman arkadaşlar, konu yine dağıldı, tümden karalamalara girişildi. Ben dev japon otomativ sanayiini tümden aşağılayacak ne bilgiye sahibim, ne de öyle yetkili bir otoriteyim. Ben çöllerde toyota cj7 de, nissan patrol de, suzuki de kullandım. O yıllarda ustalar toyota cj ye çok sağlam, harika araba diyorlardı. Suzukiye de aman berbat diyorlardı. Plastik şanzıman lafı da o zaman bazı arabalar için söylenmişti.
Neyse konumuz bu değil. Her ülkenin arabaları içinde beklentilere göre yüksek nitelikleri ve zayıf yanları vardır.

Konumuz bu Techdrah marka araba. Ben şahsen genel özelliklerini beğendiğimi söyledim. Alüminyum+plastik kaporta, basit düz hatlar, 25 yıl kaporta ömrü vermesi, tam şasi olması, dizel motor ve ölçülerinin şehir içi kullanıma da olanak vermesi, 4x4olmasını çok olumlu buldum. Birde 13000 Euro fiyattan başlayınca bu araba tutulur diye görüşümü belirttim. Yoksa dünya devi Japonyayı aşaılamak diye bir niyetim yoktu. Ancak japonlar 70li ve 80 li yıllarda bugünkü kaliteyi yakalayamamışlardı, o yıllarda 4 çeker araba sanayiinde ingiliz ve amerikan hegamonyası vardı. Gerçekten de tank gibi arabalar yapıyorlardı. Silverado, GMC, land bunların başındaydı. O yıllarda 4x4 de japonların esmasi yoktu. Bu anımı anlattım sadece. Bunu da tesbit etmek gerekir. Hala amerikan arabaları eski kalitesinde olmasada bence arazi konusunda hala başa güreşiyorlar.

ehhh oldu diyelim de konu uzamasın yanlış yönlere :smiley:

tüm japon sanayisini karalamıyorsunuz tabii de , asıl telmaşa japonlar deyince yazma ihtiyacı hissettim , bir de bizim ustalar bir zamanlar , otomatik vites tutmaz , piyasası zor da diyorlardı :smiley:

bence ustaların bazıları sadece ellerini ve maheretlerini konuştursun , yoruma girmesin.

japan 4x4 lere telmaşa demek ben arabadan anlamam demekle eşittir. saygılarımla .
haaa bu arada travec daha piyasaya sürülmedende kötülemek olmaz önce araç bir çıksın piyasaya bi kullanalım bakalım nasıll bir şey analarız.
resmine bakıp yorum yapabilmek için müneccim pipisi yemiş olmak lazım . ;D :D

MrAyhan
-25 ekimde bu başlık altına yazdığınız yazı aynen şöyle;
bence eğer sağlam ise ve arazi şanzumanıda varsa süper bir araç gibi duruyor.....
-resimdeki duruşunda bunu anladığınıza göre Merlin i sünnet edip pilavını yemiş olmalısınız ;D
Keser döner sap döner gün gelir hesap döner

AL1820' Alıntı:
MrAyhan
-25 ekimde bu başlık altına yazdığınız yazı aynen şöyle;
bence eğer sağlam ise ve arazi şanzumanıda varsa süper bir araç gibi duruyor.....
-resimdeki duruşunda bunu anladığınıza göre Merlin i sünnet edip pilavını yemiş olmalısınız ;D
Keser döner sap döner gün gelir hesap döner
;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

SON MESAJLAR

SON KONULAR