Ynt: Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster
sayın mars , kimsenin saldırgan olduğu yok merak etmeyin , şurada aklı başında adamlarız
gerçi köylüler - pansiyoncular diye çocukça ayrıma gidenler var ama önemsenecek bir problem değil...
şimdi bakın sizin söylediğiniz rubicona rakip geliyor lafı baştan yanlış... rubicona parası yeten adam tecdraha filan dönüp bakmaz bile ... öyle olsa duster da mercedes g ye rakip olarak gelirdi.
sizin de belirttiğiniz gibi 2 ayrı gelir grubuna seslendiği için birbirlerinin önünü kesemezler. Mesela siz şimdi gidip bir rubicon almayı düşünmüyorsunuz ama tecdrahı heyecanla bekliyorsunuz. bu durumda rubiconun satışını engelleyen tecdrahın gelişi değil , rubiconun fiyatı ya da sizin-benim gelir seviyemiz. Ben param yetecekken mercedes s serisi alabiliyorsam , öyle bir işadamıysam gidip skoda super b almam . Ancak mercedes parasını zor denkleştirebiliyorum , bunun kullanım maliyeti de var , vergisi kaskosu var diye düşünmek durumundaysam o zaman super b alırım. Şimdi super b mercedesin rakibi midir ? hayır benim gelirime uygundur.
diğer dediklerinizi , yakıt-vergi-konfor vesaire bu çerçevede tekrar gözden geçirirseniz evet her ikisi de arazi aracı olmasına rağmen kıyaslamak doğru değildir , elma -armut maalesef olmuştur. O zaman her ikisi de arazi aracı diyerek lada niva ile land cruiserı kıyaslayın , niva gerçekten arazide başarılıdır , vergisi düşüktür ve cruiser kadar yakmaz. e o zaman niva cruiser e rakip gelmiştir
orta gelirlilerin alabileceği bir araç olması tecdrahın mutlaka "iyi" olduğunu göstermez... sadece kedinin erişebildiği ciğer olmuştur , iyi veya kötü bilemem , o başka bir konu. ama erişilebilir olması iyi olduğunu ispatlamaz. rubicon ise yıllarca , kilometrelerce ispatlamıştır kendini. ulaşabildiğimiz bir araç gelince piyasaya , aha ona rakip geldi demeyelim...