endy
LaNd RoVeR SeRiEs III - Discovery I 1995 3,9 v8ies
Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi
Kürşad'cım evet TD5 in biraz daha az yakaması lazım normal lastik ile büyük lastikle MT ile ise hemen hemen aynı yakması lazım ama fazla yakması td5'in bir V8 den çok mantıklı değil;
Benim kafamı karıştıran bir konu ise şu
Yol = Hız X Zaman 100 km bir yolu gitmek için 100 km= 100kmx1 saat değil mi
Gps ölçümlerine göre araçların sürat göstergeleri Yaklaşık 5%-10 % arası hatalı gösteriyor; bu durumda 100 ile giderken aslında 93 km le falan gidiyorsun ve saattle yaptığın gerçek km de 100 km yerine 93 olmuyor mu? ve sen 100 km yerine 93 km gidiyorsan eğer yakıt hesabını 93 km üzerinden yapmak gerekmez mi?
acaba sürat göstergeleri Farklı gösterirken Km ölçer doğrumu ölçüyor? Bunuda denedim bu da tam doğru ölçmüyor bence .
))Azcık derin oldu ama aklımı kurcalıyor ne yapıyım
Tempus' Alıntı:ender benim hormonlu td5 de 50 krs lar yakiyordu ama chipli , full offroad donanimli ve 33 lastikliydi.
v8 lpg ile td5 yakin degerler harciyor benim gordugum.
Kürşad'cım evet TD5 in biraz daha az yakaması lazım normal lastik ile büyük lastikle MT ile ise hemen hemen aynı yakması lazım ama fazla yakması td5'in bir V8 den çok mantıklı değil;
Benim kafamı karıştıran bir konu ise şu
Yol = Hız X Zaman 100 km bir yolu gitmek için 100 km= 100kmx1 saat değil mi
Gps ölçümlerine göre araçların sürat göstergeleri Yaklaşık 5%-10 % arası hatalı gösteriyor; bu durumda 100 ile giderken aslında 93 km le falan gidiyorsun ve saattle yaptığın gerçek km de 100 km yerine 93 olmuyor mu? ve sen 100 km yerine 93 km gidiyorsan eğer yakıt hesabını 93 km üzerinden yapmak gerekmez mi?
acaba sürat göstergeleri Farklı gösterirken Km ölçer doğrumu ölçüyor? Bunuda denedim bu da tam doğru ölçmüyor bence .
))Azcık derin oldu ama aklımı kurcalıyor ne yapıyım