Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 92,686

Hangisini Tercih Edersiniz?

• Discovery I 3.9 V8

Kullanılan: 129 53.3%
  • Discovery 2.5 TD

Kullanılan: 113 46.7%

• Kullanılan toplam oy
    242

Etiketler
Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

edaghan' Alıntı:
Benim ısınma sorunum yok. Aracında bir sorun olmasın?

İstanbul'da olmaz tabi Engincim :smiley: ben -10 derecelerden bahsediyorum, 300TDI zor ısınıyor ama senin Puma yeni teknoloji olduğu için daha iyi olabilir. Disco I de bir TD5 veya Puma olsa tadından yenmez bu sebeple Puma veya TD5 mi V8 mi desek tabii ki Puma veya TD5 derim. Menzil olayı cidden can sıkıcı, depoyu kestirip 2. depo işine girişmek gerek habire durmaktan kurtulmak için.

Dün Muğla'dan Disco I aldım ve yola çıktım. Muğla'nın Ortaca ilçesinden Ankara'ya, Hem Muğla'da hem de Denizli'de şehir içinde oyalanmak kaydı ile yaklaşık 280 TL gaz yaktım. Rakam daha da düşük olabilirdi ancak, Afyon'a kadar otogaz hep 2.03 TL idi. Afyon'dan sonra biraz düştü ve haliyle tüketim maliyetim azaldı. İlk hesaplamada 0.42 krş yakan aracım, son hesapta 0.35 krş'a kadar düştü. Hem ben daha düzgün kullanmaya başladım hem de yakıt ucuzladıkça bu rakamı düşürdük. 45 lt depom var ve tamamı bitmeden yaklaşık 200 km yol alabildim. Belki 10-15 km daha giderdi.

Rakamlar uygun mu değil mi bilmiyorum ama, tüketimi ölçmeye devam edeceğim. Yakın zamanda bir de gaz ayarı yaptıracağım. Daha sonra detayları paylaşırım.

PrometheusTR' Alıntı:
Dün Muğla'dan Disco I aldım ve yola çıktım. Muğla'nın Ortaca ilçesinden Ankara'ya, Hem Muğla'da hem de Denizli'de şehir içinde oyalanmak kaydı ile yaklaşık 280 TL gaz yaktım. Rakam daha da düşük olabilirdi ancak, Afyon'a kadar otogaz hep 2.03 TL idi. Afyon'dan sonra biraz düştü ve haliyle tüketim maliyetim azaldı. İlk hesaplamada 0.42 krş yakan aracım, son hesapta 0.35 krş'a kadar düştü. Hem ben daha düzgün kullanmaya başladım hem de yakıt ucuzladıkça bu rakamı düşürdük. 45 lt depom var ve tamamı bitmeden yaklaşık 200 km yol alabildim. Belki 10-15 km daha giderdi.

Rakamlar uygun mu değil mi bilmiyorum ama, tüketimi ölçmeye devam edeceğim. Yakın zamanda bir de gaz ayarı yaptıracağım. Daha sonra detayları paylaşırım.

Yeni aracınız hayırlı ugurlu olsun...

nkurtkaya' Alıntı:
Amin. Bunları almak ve bakmak için de sıkı bir maaş :smiley:

Abi vallahi, Td5'te ben motor kaynaklı bir problem yaşamıyorum dersem yeridir.
Geçen günlerde bir Krank kasnağı lazım oldu ilk defa, ikinci el aldım, sonra baktım,
motorun kendisi de dahil olmak üzere herşey var artık....

Ama tabi, camı, ısıtmalı koltuğu, ıvırı zıvırı bozuluyor Discovery'nin o ayrı...
Defender kasasında bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Merhaba,

Faydalı ama bir okadar kafa karıştırıcı yorumlar için teşekkür ediyorum. Benim önemli kriterlerimden birisi olan bagaj koltuklarnı kaybetmeden lpg kullanmanın bir yolu varmı ?

Teşekürler,

takmaz' Alıntı:
Merhaba,

Faydalı ama bir okadar kafa karıştırıcı yorumlar için teşekkür ediyorum. Benim önemli kriterlerimden birisi olan bagaj koltuklarnı kaybetmeden lpg kullanmanın bir yolu varmı ?

Teşekürler,

mallesef yok , bagaj koltuklarını mutlaka kaybedersiniz lpg kullanmında

Bu şekilde bir uygulama yapma imkanı yokmu?. Zeminde kullanılamazmı?
[attachment=1]

lpg.jpg

Ben iki koltuğu birden kaybetmemek için tüpün en büyüğünü bagaj kapısını açınca sol kenara aracın uzun kenarına haralel olarak yerleştirdim. Tam oturdu. Böylece sol arka bağaj koltuğu boş kaldığı gibi ark ikili koltuk yatınca bagaj büyüyebiliyor. Tüpün arkasına da benzinli bir vebasto yerleştirdim. Tüp ve sol bagaj koltuğu arasından bir insan rahatça geçebiliyor. Tüpü koltuk renginde halıfleks ile kaplattım. Vebastonun üstünde, tüpün arkasında kalan bölüme vebasto çalışmadığı zamanlarda malzeme koyabiliyorum.

izciler' Alıntı:
Ben iki koltuğu birden kaybetmemek için tüpün en büyüğünü bagaj kapısını açınca sol kenara aracın uzun kenarına haralel olarak yerleştirdim. Tam oturdu. Böylece sol arka bağaj koltuğu boş kaldığı gibi ark ikili koltuk yatınca bagaj büyüyebiliyor. Tüpün arkasına da benzinli bir vebasto yerleştirdim. Tüp ve sol bagaj koltuğu arasından bir insan rahatça geçebiliyor. Tüpü koltuk renginde halıfleks ile kaplattım. Vebastonun üstünde, tüpün arkasında kalan bölüme vebasto çalışmadığı zamanlarda malzeme koyabiliyorum.

Hocam bir photo ekleme imkanınız var ise çok faydalı olur.

Merhaba,
Yaklaşık iki hafta evvel aldığım 2003 Discovery II TD5 aracımda bir depo (95 lt) ile 500 km yol yaptım. Çoğunlukla İstanbul'un en yoğun trafiğinin içindeydim ve dar sokaklara çok sık girip sürekli manevra yapmam gerekti. Bence daha rahat ortamda kullanıp sürekli dur kalk yapmasaydım 700 km den daha fazla giderdim. 2,5 ton ağırlığın durup tekrar hareketlenmesi herhalde baya yakıt harcatıyordur. Uzun yola henüz çıkmadığım için o konuda bir tahminim yok :smiley:

irimi' Alıntı:
Merhaba,
Yaklaşık iki hafta evvel aldığım 2003 Discovery II TD5 aracımda bir depo (95 lt) ile 500 km yol yaptım. Çoğunlukla İstanbul'un en yoğun trafiğinin içindeydim ve dar sokaklara çok sık girip sürekli manevra yapmam gerekti. Bence daha rahat ortamda kullanıp sürekli dur kalk yapmasaydım 700 km den daha fazla giderdim. 2,5 ton ağırlığın durup tekrar hareketlenmesi herhalde baya yakıt harcatıyordur. Uzun yola henüz çıkmadığım için o konuda bir tahminim yok :smiley:

MErhaba Bu söylediğiniz rakam benim v8 ile şehir içinde yaktığım rakkam ile aynı Lpg de 100 km de şehir içinde 22 litre / benzinde 16 litre -18 litre arası yakıyorum. Bana çok geldi sizin söylediğiniz rakkam aracın o zaman dizel olmasının farkı uzun yolda farkedilecek demekki. yada enjeöktörlerinize kesin baktırın derim.

endy' Alıntı:
MErhaba Bu söylediğiniz rakam benim v8 ile şehir içinde yaktığım rakkam ile aynı Lpg de 100 km de şehir içinde 22 litre / benzinde 16 litre -18 litre arası yakıyorum. Bana çok geldi sizin söylediğiniz rakkam aracın o zaman dizel olmasının farkı uzun yolda farkedilecek demekki. yada enjeöktörlerinize kesin baktırın derim.

ender benim hormonlu td5 de 50 krs lar yakiyordu ama chipli , full offroad donanimli ve 33 lastikliydi.

v8 lpg ile td5 yakin degerler harciyor benim gordugum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR