Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 93,693

Hangisini Tercih Edersiniz?

• Discovery I 3.9 V8

Kullanılan: 129 53.3%
  • Discovery 2.5 TD

Kullanılan: 113 46.7%

• Kullanılan toplam oy
    242

Etiketler
Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

eski sistem sanırım.. 2006'da takılmış ve atiker marka.. eski sitem çünkü benzin gaz geçişi manuel yapılıyor..
teşekkürederim..
devrim

Engin bey selamlar,
araç eski tip LPG olsa bile bir miktar benzin bulundurma zorunluluğu var mı acaba?
devrim

LPG ile aracı çalıştırma konusunda hali hazırda LPG kullanan arkadaşlar daha doğru bilgi verir, ama benim bildiğim aracın ideal motor sıcaklığına ulaşana kadar benzinle çalıştırılması tavsiye ediliyor.

Bir önceki cevabınızı yeni farkettim. Akışmetre motora girecek olan hava-benzin karışımının ayarlanması için önemli bir parçadır. Motora girecek havada yanıcı madde (LPG) olması normal şartlarda beklenmeyen bir durum. Dolayısı ile LPG'nin sıralı değil de, eski tipteki gibi hava girişinden motora veriliyor olması, akışmetrenin ölçümünü şaşırtacaktır. Aynı şekilde, motorun oksijen sensörü de atık gazda ölçtüğü oksijen miktarına göre "muhtemelen" yanlış bilgi verecek ve motorun sağlıklı çalışmasını engelleyecektir.

Bunu önlemek için çeşitli çözümler var. LPG'de kullanıldığında hava girişini kısmayı deneyenler olduğu gibi, en sağlıklı çözüm akışmetre ayarını otomatik olarak LPG ya da benzine göre ayarlayabilen LR'nin V8 motorları için İngiliz firmaları tarafından (sanırım RPI Eng.) geliştirilmiş kitler var. Sitemizde bu kiti kullanan arkadaşlar da mevcut, ve memnun olduklarını duymuştum. Fiyatı konusunda bir bilgim yok.

Kolay gelsin.

Bu başlığı okuyunca hemen sahibinden.com'daki fiyatlarına baktım.

en üstte iki tane 98 model disco vardı.

Birisi V8 19.750 TL
Öbürü 2.5 35.000 TL

Arada 15.000 TL fark var.

Şimdi lpg'li bir V8 kaç senede 15.000 TL'lik lpg yakar sorusunu sorunca, V8 daha mantıklı gibi geliyor.

demir59' Alıntı:

Birisi V8 19.750 TL
Öbürü 2.5 35.000 TL

Şimdi lpg'li bir V8 kaç senede 15.000 TL'lik lpg yakar sorusunu sorunca, V8 daha mantıklı gibi geliyor.

Aynı süre boyunca Dizel olanda boş durmaz oda mazot yakmaya devam eder , ara hiç kapanmaz ;D

demir59' Alıntı:

Birisi V8 19.750 TL
Öbürü 2.5 35.000 TL

O konuda haklısınız ama satış yaparken bi fark olucaktır bu açıdanda düsünmek gerekir bence ;)

iyi güzel hoşta nerdeyse iki katı fark var neden okadar para bağlansın ki ve ayrıca sonuçta bunlar offroad için yapılmıyormu takla falan atarsa yada hurdaya çıkacak olursa 18-20 binlik arabadan edilen zarar nerde 33-35 binlik araçtan edilen zarar nerde bencede v8 hatta varsa w16 olsun lütfen ;D

demir59' Alıntı:

Birisi V8 19.750 TL
Öbürü 2.5 35.000 TL

Disco I Tdi ile Disco I V8'i kıyaslarsanız fiyatları ortalama 27 bin ve 18 bin civarında, fark da 9 bin.

Tdi 100 km'de 10 lt dizel ile km'de 29 krş tüketirken, V8 100 km'de 15 lt benzin ile 55 krş tüketir.
1 km'de V8 26 krş fazla harcar. 35 bin km sonra V8 ilk alımda tasarruf edilen parayı tüketir.

Eğer aracı 40 bin km'den az kullanıp satacaksanız yakıt masrafı - ilk alım maaliyeti açısından V8 mantıklı.

Parametreler:
Hesaplama LPG'siz V8 için yapıldı.
Bakım masrafları hesaba dahil edilmedi.
Kurşunsuz Benzin 95 Oktan (TL/Lt) 3,65
Diesel Extra (Kırsal Motorin) (TL/Lt) 2.89

Lpg'linin hesabını da ben yapayım.

Lpg Benzine göre lt olarak daha fazla tüketir. 100 km'de V8 benzinde 15 lt tüketiyorsa (tahmini) lpg 18 lt tüketir.

18x2,1=38 TL (yaklaşık) 1 km'de 38 krş.

38-29=9 Krş

(benim yazdığım örnek fiyata göre)

15.000/0,09=166.000 km sonra

(diğer fiyata göre)

9.000/0,09=100.000 km sonra

Lpg tüketimi 18 lt varsayılarak hesaplandı.
Tam ne kadar yaktığını bilen varsa net sonuç ortaya çıkar, herkes de hesabını ona göre yapar.
Saygılar

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38656.0

ilgili link'te yavuz bey'in cevabı :

1995 - Landrover - Discovery I 3.9.v8 - Aşırı modifiyeli, portbagajlı, normalden 1000 kg daha ağır, 35 inch Lastik ile - 19-24 litre LPG/100 km

tabi onun ki "Aşırı modifiyeli, portbagajlı, normalden 1000 kg daha ağır, 35 inch Lastik ile " :D

Dizelin bakım masraflarını, yavaşlığını, gürültüsünü, kara dumanını, kışın bir türlü ısınmayışını da bu değerlendirmeye eklersek V8 kesinlikle ağır basar ;) 3 yıl 300tdi kullandıktan sonra V8 ile sıcak bir kış yaşadığım için gayet mutluyum, tdi ile ısınmak için tırmanacak yokuş ararken V8 ile rölantide tutmak bile yetiyor :smiley:
Ancak römork çekecekseniz yakıt tüketimi açısından V8 sizi üzebilir.

Otobanda LPG biter, bir 10 KM benzin ile kullanınca, LPG'nin 20 Kilometrede sağladığı avantajı götürüyor.
Devamlı LPG doldurmak gerekiyor filan...

Ama tabi atmosferik ve simetrik çalışan bir motor daha az bakım istiyor.

Keyif için V8, All Rounder bir araç için ise Dizel...
Mümkünse Td5 veya Puma

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,770
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
avrupacerrahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR