Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi
LPG ile aracı çalıştırma konusunda hali hazırda LPG kullanan arkadaşlar daha doğru bilgi verir, ama benim bildiğim aracın ideal motor sıcaklığına ulaşana kadar benzinle çalıştırılması tavsiye ediliyor.
Bir önceki cevabınızı yeni farkettim. Akışmetre motora girecek olan hava-benzin karışımının ayarlanması için önemli bir parçadır. Motora girecek havada yanıcı madde (LPG) olması normal şartlarda beklenmeyen bir durum. Dolayısı ile LPG'nin sıralı değil de, eski tipteki gibi hava girişinden motora veriliyor olması, akışmetrenin ölçümünü şaşırtacaktır. Aynı şekilde, motorun oksijen sensörü de atık gazda ölçtüğü oksijen miktarına göre "muhtemelen" yanlış bilgi verecek ve motorun sağlıklı çalışmasını engelleyecektir.
Bunu önlemek için çeşitli çözümler var. LPG'de kullanıldığında hava girişini kısmayı deneyenler olduğu gibi, en sağlıklı çözüm akışmetre ayarını otomatik olarak LPG ya da benzine göre ayarlayabilen LR'nin V8 motorları için İngiliz firmaları tarafından (sanırım RPI Eng.) geliştirilmiş kitler var. Sitemizde bu kiti kullanan arkadaşlar da mevcut, ve memnun olduklarını duymuştum. Fiyatı konusunda bir bilgim yok.
Kolay gelsin.