Discovery İçin Ne Dersiniz ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,363
Ynt: Discovery İçin Ne Dersiniz ?..

Deep' Alıntı:
Böyle birşey yok diyorsunuz ama ben sizin dediğinize göre 3000 TL ödemem gerekirken 1500 TL ödüyorum.
Böyle durumlar kanunu tam anlamıyla bilmeyen vergi dairesi çalışanlarından kaynaklanıyor.Kendimden örnek vermek gerekirse 2000 model Jeep 4.7 sahibiyken normal vergim yıllık 6.317 iken indirim sayesinde bir alt kademe olan yıllık 4.422 ödedim.Yalnız alt kademe derken aynı yaş grubunun motor açısından bir alt kademesininden söz ediyorum.Fakat kanunu bilmeyen memurlar bazen aynı motor diliminin yaş grubuna göre bir alt dilimine bakıp yanlış yapıyorlar.Yani kendi aracımdan söz edersem 4000 cc ve üzeri 12-15 yaş aralılığına bakmam gerekir ve yıllık 2.842 ödeme yapmam gerekir ama bu uygulama yanlış olur.
Ayrıca sizin aracınızın model ve motorunu söylerseniz normalde ne ödeme yapmanız gerektiğine bakmak isterim merak ettim. ;D ??? :p :'(

mtv_2009_1.gif

Etiketler

Sizin aracınız 98 model 3.9 bir araç olduğu için normal vergin 1.974 indirim sayesinde 1.498 oluyor bir sorun yok bence.

Sizin aracınızı kasko değeri 23.900 olup % 5 i 1.195 yapıyor. Yani sizin dediğiniz gibi benim aracımın kasko değeri olan % 5 i ödüyorum diye bir şey yok. Görüşmek üzere...
http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/Kasko%20Deger%20Listesi
Bu siteden kasko değerine bakabilirsiniz.

Deep' Alıntı:
98 model araç 11 yaşında olmuyor mu? Eğer ki 12-15 aralığına giriyorsa dediğiniz gibi oluyor.

İçinde bulunduğun yıl - araç yapım yılı + 1 olarak bakılıyor. Dolayısı ile 1998 model araç 12-15 yaş tarifesine tabi.

Deep' Alıntı:
98 model araç 11 yaşında olmuyor mu? Eğer ki 12-15 aralığına giriyorsa dediğiniz gibi oluyor.

Aracın ilk yılı da yaştan sayılıyor. Başta ben de bu karmaşaya düşmüştüm, bizim insanlar için kullandığım yaş kavramı gibi değil :smiley:

Birde ruhsata bakmak gerek ,
arazi taşıtı yerine başka bir şey yazıyor olabilir.
Bu da aracın vergisini değiştiriyor.

Ohh ben yırttım artık, geçen yıla göre epey bir para kalıyor acaba onla ne alsam ? ;D

discovery-V8' Alıntı:
Ohh ben yırttım artık, geçen yıla göre epey bir para kalıyor acaba onla ne alsam ? ;D

zamlara böyle istikrarlı bir şekilde devam ederlerse o kalan parayla benzin alırsınız ( +lpg) heralde.. :smiley::smiley:

Yalnız, araç 16 yıldan yaşlı kategorisine girince vergi bedeli kasko değerinin %5 inin altında kalıyor bu durumda vergi indirimi de sona eriyor.

Deep' Alıntı:
Yalnız, araç 16 yıldan yaşlı kategorisine girince vergi bedeli kasko değerinin %5 inin altında kalıyor bu durumda vergi indirimi de sona eriyor.

;D ;D hemen hesapladım, mutlaka vergiyi arttıracaklar, mutlaka kasko degeride düşecek yine bir alt kategoriye girecek ;D Girmese bile yarı yarıya düşüyor. ;D

bir alt kategoriye geçmesi için aracın kasko değerinin 14.000 TL nin altına düşmesi lazım
bu arada TD5 in vergisi 2000 ve üstü için nerdeyse 98-99 V8 lerin vergisi kadar ::smiley:
dizelin vergi avantajı tarih olmuş artık

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri