Discovery İçin Ne Dersiniz ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,363
Ynt: Discovery İçin Ne Dersiniz ?..

üstadlara selam
bu hesap işleri için bir çok bürokrat çalışıyor,amaç vergi azaltmak veya adillik değilki ,sizin indirimlerde açılan mahkeme sonucunda alınmış uygulamalar
esasında sizinkiler gibi araçlar için( mesela modifiyeli v.b) hobi veya spor amaçlı diye sınıf yaratılıp,tescil ettirilip hem fenni muayeneleri ayrı statüde hemde uygun vergi alınarak insanlar teşvik edilebilir,beli kırılmaz,ama nerde her konuda olduğu gibi buda böyle
selamlar

Etiketler

http://www.sahibinden.com/s_e_y_y_a_h_oto_dan_1999_land_rover_discovery_ii_v8_hse_4x4_full-18WQQaXQQ16803300WQQpXQQdisplayitem

adam daha sattığı arabayı tanımıyor.. istenildiği zaman 4x2 olan disco 2 :smiley::smiley:

aaltindeger' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/s_e_y_y_a_h_oto_dan_1999_land_rover_discovery_ii_v8_hse_4x4_full-18WQQaXQQ16803300WQQpXQQdisplayitem

adam daha sattığı arabayı tanımıyor.. istenildiği zaman 4x2 olan disco 2 :smiley::smiley:

Ciddi saçmalamış..belli zaten mekandan yerden..Değmez ;)

konu biraz eski ama yeni başlık açmak yerine buraya yazmayı tercih ettim. eskiden beri bir 4x4 isteğim mevcut. şuanda megane II kullanıyorum tam donanımlısı. Genel olarak memnunum ancak dalış malzemelerini taşımak veya yürüyüş parkurlarına girmek için uygun olmayabiliyor.

Dizel otomatik ve hız sabitlemeli bir araç bakıyorum birkaç ay sonrası için, 30bin TL civarında. Freelander'lar biraz sorunlu diye okuyorum. Discovery II (2000-2001) hem 7 kişilik olması, hemde özellikleri açısından çok uygun görünüyor. Ancak temizini bulmak zor gibi? Bir de arka körükleri iptal edilmesi yaklaşık ne kadara mal olur fikir verebilecek olan var mı?

Selam körükleri patlayana kadar kullanın derim..Zaten patladığında fıss diye sönüyor sorun çıkmaz. Sonra Bearmach 2" veya 4" sizin kararınıza kalan yükseltme yayları ve amortisörlerden alabilirsiniz. Toplam maliyeti size 700 TL civarı tutar. Yine de siz servis veya bayilere telefon açarsanız güncel fiyatları öğrenebilirsiniz.

Maslak Anıl oto'da yedek parça bölümünde Kenan bey size yardımcı olur bu konuda.

cok tesekkur ederim :smiley: esasta subaru forester ile discovery arasinda kaldim gibi birşey (ikisininde kullanım alanları farklı, farkındayım). en az bakım masrafı gerektireceğe karar vereceğim sanırım.

MC' Alıntı:
Demekki Subaru alacaksınız ;)

;D ;D aslında offroad yapmayacağım sadece binek araçların gidemediği yerlere de gitmek istediğim için istiyorum bir araç. subaru turboya LPGsiz binmek günümüz şartlarında bütçeme göre pek olanaklı değil. Ama LPG'nin senelik sızdırmazlık raporu, feribota binememek, kapalı garaja park edememek gibi dezavantajlarından pek sıcak bakmıyorum. Ne olacak ben de bilemiyorum ???

GezenGen' Alıntı:
;D ;D aslında offroad yapmayacağım sadece binek araçların gidemediği yerlere de gitmek istediğim için istiyorum bir araç. subaru turboya LPGsiz binmek günümüz şartlarında bütçeme göre pek olanaklı değil. Ama LPG'nin senelik sızdırmazlık raporu, feribota binememek, kapalı garaja park edememek gibi dezavantajlarından pek sıcak bakmıyorum. Ne olacak ben de bilemiyorum ???

Disco II Td5 Sizin için iyi bir tercih olacağı kanısındayım..Bakmayın siz Jeepçilere :D :D

Donanım olarak çok iyi, dizel olması da büyük avantaj benim için. Ancak ileride Ankara'nın doğusunda bulunma ihtimalim var (şuanda istanbuldayım). Servis bulamayabilirim, onu da düşünerek çok sorun çıkartmayacak bir araç bakıyorum. Disco.ların temizini bulmak gerçekten bayağı zor. Pazara gelen 1-2 tane vardı ve bu düşüncemi doğruladılar..

LR servisini en az Subaru kadar rahat bulursunuz ve Disco II Subaru'dan daha iyi hizmet eder size. Subaru AWD siteme sahip station wagon bir arabadan daha fazlasını sunamaz. Dalış için yol olmayan yerlere gidecekseniz Subaru'dan çok fazla birşey beklemeyin.

nkurtkaya' Alıntı:
LR servisini en az Subaru kadar rahat bulursunuz ve Disco II Subaru'dan daha iyi hizmet eder size. Subaru AWD siteme sahip station wagon bir arabadan daha fazlasını sunamaz. Dalış için yol olmayan yerlere gidecekseniz Subaru'dan çok fazla birşey beklemeyin.

zaten LPG olayına çok girme niyetinde değilim. o nedenle ilk sıralara koymadım subaruyu. disco II'nin temizine de bakarım.

Açıkçası etrafımdan gördüğüm kadarı ile Disco II lerin elektronik sorunları sebebiyle sicili pek de temiz değil. Eski yüzlü, bol mekanik az sorunlu olsun derseniz Disco I ancak yeni yüzlü bol elektronik isterim derseniz japonlardan tercih edin derim. Açıkçası G4 Disco I projeme girişmeden önce Disco II de düşünmüştüm ama "noel ağacı" olayları beni biraz ürküttü ;D ;)

Deep' Alıntı:
Açıkçası etrafımdan gördüğüm kadarı ile Disco II lerin elektronik sorunları sebebiyle sicili pek de temiz değil. Eski yüzlü, bol mekanik az sorunlu olsun derseniz Disco I ancak yeni yüzlü bol elektronik isterim derseniz japonlardan tercih edin derim. Açıkçası G4 Disco I projeme girişmeden önce Disco II de düşünmüştüm ama "noel ağacı" olayları beni biraz ürküttü ;D ;)

benim de aklımı bu nokta kurcalıyor zaten ???

disco I'lerde de ilanlara bakıyorum maşallah 200bin km'den aşağıya yok. :eek:

30bin TL civarına bakıyorum, ilgili diğer başlıklarda da yazmıştım ama burda da sorayım.

Freelander dizel düşünüyordum, problemi çok olduğuna kanaat getirdim, okuduklarımdan ve duyduklarımdan.

Tucson veya sportage baktım, 4x4 sistemi çok zayıf geldi, subaru forester olursa LPG taktırmam lazım. Bir de SantaFe dizel olabilir diye düşünüyorum alternatif olarak. Suzukilerin bagajları küçük geliyor, hele ki LPG konursa.

Sizler ne dersiniz bu alternatifler arasında (Offroad düşünmüyorum, şimdilik ;D).

O bütçeye en uygun araç Land Cruiser VX80 ancak dizel ısrarı olursa seçenekler çok azalıyor, km ler artıyor. Yerinizde olsam dizelde ısrar etmezdim. Disco I V8 de olabilir, tamamen elden geçirirsiniz cebinize de ciddi bir para kalır ;)

Deep' Alıntı:
O bütçeye en uygun araç Land Cruiser VX80 ancak dizel ısrarı olursa seçenekler çok azalıyor, km ler artıyor. Yerinizde olsam dizelde ısrar etmezdim. Disco I V8 de olabilir, tamamen elden geçirirsiniz cebinize de ciddi bir para kalır ;)

ailemle de kullanacağım için biraz donanımlı da olmasını istiyorum (hız sabitleyici gibi). Sadece hobi amaçlı düşünmüyorum yani. Forumda V8le ilgili yazılanları okudum, binmeye korkuyorum valla, alışkanlık yapar diye :smiley: SanteFe de uygun bir araç değil sanırım, sözü edilmediğine göre?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri