Discovery İçin Ne Dersiniz ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,363

Etiketler
Ynt: Discovery İçin Ne Dersiniz ?..

Manuel Disco I ile Otomatik Disco I arasındaki yakıt tüketimi farkı çok mu fazla?

Bazı başlıklarda okuduğum kadarıyla %70 daha fazla olduğunu söyleyenler olmuş. :eek: Manuel 25 krş yakarken, otomatik 35 krş denilmiş.

PrometheusTR' Alıntı:
Manuel Disco I ile Otomatik Disco I arasındaki yakıt tüketimi farkı çok mu fazla?

Bazı başlıklarda okuduğum kadarıyla %70 daha fazla olduğunu söyleyenler olmuş. :eek: Manuel 25 krş yakarken, otomatik 35 krş denilmiş.

şehir içinde %20 fark eder ama uzun yolda pek büyük fark olmaz

uygulamayı, bir alt dilimden değilde. Aracın o sene belirlenen kasko bedelinin % 5 ini geçmeyecek şekilde değiştirildiğini biliyorum.

ATIYORUM..... 4000 motor bir aradcımız var. 2000 MODEL ( rakamları atıyorum)
Aracın 2010 yılında belirlenen kasko değeri 25000 tl olsun ve aracın normal vergisi de yıllık 1800 tl olsun.

Kanun geregi bu aracın vergisi. 25000 tl nin %5 i olan 1250 tl den fazla olamaz. Yani bu arac vergi indiriminde 1250 tl vergi öder. Bir alt dilimdeki vergi meblağı bu aracı ilgilendirmez.

Diye biliyorum hatalıysan bildirin :smiley:

İnternettn araçlar için devletin belirlediği kasko degerlerini öğrenebiliyoruz.

Bu link sanırım yardımcı olacaktır. http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1207
burada belirtilen degerin % 5 inden fazla vergi vermezsiniz.

meseregan' Alıntı:
uygulamayı, bir alt dilimden değilde. Aracın o sene belirlenen kasko bedelinin % 5 ini geçmeyecek şekilde değiştirildiğini biliyorum.

Aracın 2010 yılında belirlenen kasko değeri 25000 tl olsun ve aracın normal vergisi de yıllık 1800 tl olsun.

Kanun geregi bu aracın vergisi. 25000 tl nin %5 i olan 1250 tl den fazla olamaz. Yani bu arac vergi indiriminde 1250 tl vergi öder. Bir alt dilimdeki vergi meblağı bu aracı ilgilendirmez.

peki dediğiniz gibi olduğunu var sayalım. gittik vergidairesine pulu yatırıcağız.bizden ne gibi evraklar istiyorlar?yada hiçbirşey istemden direk kendileri orda bakıp halledebiliyorlar mı?

Deep' Alıntı:
her sene başında dilekçe verilmesi gerekiyor, sonrasında ruhsatı vererek hallediyorsunuz ödemeyi

mert bey ben daha yeni yaptım ,dilekçe verilmiyor ,aracınız kaskolu ise ,kasko yaptırdığınız firmayı arıyorsunuz onlar size bir form doldurup veriyorlar ,sonrada o formu vergi dairesine verip işi bitiriyorsunuz hepsi bu

meseregan' Alıntı:

Son yazdığınız yanlış , eğer normal verginiz kasko değerinin % 5 den büyük ise bir alt kademedeki vergiyi ödersiniz , % 5 neyse onu öderim diye bir şey yok , yanlış böyle bir şey.

cihanülker' Alıntı:
mert bey ben daha yeni yaptım ,dilekçe verilmiyor ,aracınız kaskolu ise ,kasko yaptırdığınız firmayı arıyorsunuz onlar size bir form doldurup veriyorlar ,sonrada o formu vergi dairesine verip işi bitiriyorsunuz hepsi bu
Aracınız kaskolu olması gerekmez eğer aracınızın trafik sigortasını yapan kişi tanıdık ise o bile bu işi halleder veya çok zor bir iş değil vergi dairesinden bu konuyla ilgili hazır dilekceyi alıyorsunuz istediğiniz bir sigorta firmasına gidip aracınızın kasko değerine baktırıp daireden aldığınız evrağı sigortacı doldurup kaşe imza atıyor o evrağı daireye veriyorsunuz , aynı gün veya bir sonraki gün bir alt kademeden ödeme yaparsınız.

Discovery I'de göstergelerin olduğu konsolda, sağ alttaki iki düğme nedir? Hani en alttakinde SEL yazıyor. Bir de onun üzerindeki düğme?

Bir de bazılarında cruise kontrol varmış, onu devreye alan düğme nerde yer alıyor?

göstermek için şu fotoğrafı kullanabilirsiniz :D

big_12891072_hob.jpg

Orjinal radyosu söküldüyse, ve de yeni radyo için direksiyon kontrol aparatı yapılmadıysa çalışmıyordur. Cruise Control (benim aracımda yok, o nedenle yanlış söylüyor olabilirim) direksiyonun göbeğine yakın konumlandırılmış tuşlarla çalıştırılıyor.

edaghan' Alıntı:
Orjinal radyosu söküldüyse, ve de yeni radyo için direksiyon kontrol aparatı yapılmadıysa çalışmıyordur. Cruise Control (benim aracımda yok, o nedenle yanlış söylüyor olabilirim) direksiyonun göbeğine yakın konumlandırılmış tuşlarla çalıştırılıyor.

Anladım. Full olanından bulmak lazım görmek için :smiley:

ARSLAN67' Alıntı:
Son yazdığınız yanlış , eğer normal verginiz kasko değerinin % 5 den büyük ise bir alt kademedeki vergiyi ödersiniz , % 5 neyse onu öderim diye bir şey yok , yanlış böyle bir şey.

Böyle birşey yok diyorsunuz ama ben sizin dediğinize göre 3000 TL ödemem gerekirken 1500 TL ödüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri