Discovery İçin Ne Dersiniz ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,363
Ynt: Discovery İçin Ne Dersiniz ?..

LRTD5' Alıntı:
Dilerseniz müsait bir vaktinizde aracımı inceleyebilirsiniz.
Aşağı yukarı ekspertiz yaptığınız araçlarda olası sorunların tamirat giderleri hakkında da bilgi verebilirim.
Ne de olsa bende olmuştur o arıza mutlaka :smiley:

Mert'e katılıyorum, eğer kötüyse araç, bir kerede toptan tamirat kesinlikle en mantıklı yaklaşım. Yoksa zamana yayılan bir restorasyon çok daha zahmetli oluyor.

Selamlar,

Bir de aracın nasıl olması gerektiğini bilmeyince, alınacak araba iyi mi kötü mü bilinmiyor. Aracınızı referans almak için rahatsız ederim bütçemi toparlayınca. Teşekkürler tekrar ;D

Etiketler

http://www.askinjeep.com/tr/ilan_detay.asp?ilan_id=771

bu arac için ne dersiniz? böyle bir şey bulsam uygun mudur?

GezenGen' Alıntı:

En az bakım masrafı gerektireceğin peşindeyseniz yanlış kıtadasınız, Avrupa, Amerika değil Japonya'ya doğru bakın ;D

Çok güzel görünüyor. 2001 model olmasına rağmen hala yeni gibi, benim olsa kıyıp da araziye sokamam bunu.

Ciddi düşünüyorsanız mutlaka güvendiğiniz bir servise kontrol ettirmeyi ihmal etmeyin.

Kaç gündür yazıyorsunuz, teşekkür ederim :smiley: Bunların sonucunda çok farklı da olsalar LR TD5 ile Subaru Forester Turbo (maalesef LPG taktırmak gerekecek, ama daha ucuz) arasında kaldım. Bundan sonraki hedefim bütçemi ayarlayarak hangisinin temizini ve bana uyanını bulursam onu alabilmek ;D

GezenGen' Alıntı:

aynı araçtan 2001 modelini 82000 km alıp 280000 km sattım yaklaşık 3 sene kullandım bu zaman diliminde yaklaşık 20,000 ytl yi geçik sevis masrafı yaptım ve aldığım araç 10 numara bir araçtı ama başa çıkamadım bıkma noktasında 35 ytl ye sattım makinasında bir gram yağ eksiltme yoktu yani çok iyi makina, düzenli bakılırsa, fakat diğer kısımları için hele hele süspansiyon ve elektronih donanım aman diyorum birde bitmek tükenmek bilmeyen boru patlamaları ve yağ akıntıları yinede tercih sizin belki ben şanzsızdım belkide araç :-\ :-\

eğer alırsam arka süspansiyon sistemi ile uğraşmak yerine, problem olursa uygun yaylardan takmayı planlıyorum. ama bu çıkabilecek masraflar beni düşündürüyor, zira bahsettiğiniz kadar masrafı yapacak bütçemin zaman içinde de olması zor.

GezenGen' Alıntı:
eğer alırsam arka süspansiyon sistemi ile uğraşmak yerine, problem olursa uygun yaylardan takmayı planlıyorum. ama bu çıkabilecek masraflar beni düşündürüyor, zira bahsettiğiniz kadar masrafı yapacak bütçemin zaman içinde de olması zor.

bahsettiğiniz süspansiyon işin en kolay kısmı ,sanzuman ,arka akis bilyaları,enjektörler,ve en öenmlisi tc sistemi merkezi bunları çok çok iyi kontrol ettirin çünki çok pahalı ve arıza çıktığı zaman tamiri çok zor olan parçalar şimdiden bol şanslar

cihanülker' Alıntı:
bahsettiğiniz süspansiyon işin en kolay kısmı ,sanzuman ,arka akis bilyaları,enjektörler,ve en öenmlisi tc sistemi merkezi bunları çok çok iyi kontrol ettirin çünki çok pahalı ve arıza çıktığı zaman tamiri çok zor olan parçalar şimdiden bol şanslar

Herkes enjektör konusuna yükleniyor ancak eskisi gibi pahalı olmadığını söylemeliyim. Zaten TD5 motor kolay kolay arıza çıkarmıyor..servise gitmiyorum bile..Arada derede bakın şuna nesi var diye götürüyorum..adamlar gerekli yerleri kontrol edip listeleyip veriyorlar..Ben daha yaylar ve telsiz hariç 5 kuruş para harcamadım..Herşeyin çıkması var neden sıfır parçalarla kıyaslıyorsunuzki ayrıca? Tamam bazen sıfır parça olmalıdır ama onlarda artık ucuz ya. En azından Bearmach falan gibi yan üretici var..

Şu var deli gibi hard araziye girip arabayı kırıp sonra neden arıza çıkarıyor demeyin lütfen. Göze alıyorsanız o tarz araziyi gidin lada niva alın derim. Bu araç bence lojistik aracı. Arazide de kabiliyetli. Ancak bu demek değildir ki vururm heryere gider..Gazdır bu olsa olsa..İnsanlar biribirilerini gaza getirmeyi seviyorlar..İlginç..

Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Herhangi bir kişiye gruba veya topluluğa karşı ard niyetim yok. Sadece önyargıları kırıp, geçmiş senelerin değişime uğrattığı araç parça piyasasına yeniden bakalım istedim. Alıntım ise sadece orada enjektör sözü geçmesinden dolayı idi. Yoksa şahsa müdahale mevcut değildir :smiley: Saygılar..

GezenGen' Alıntı:
Kaç gündür yazıyorsunuz, teşekkür ederim :smiley: Bunların sonucunda çok farklı da olsalar LR TD5 ile Subaru Forester Turbo (maalesef LPG taktırmak gerekecek, ama daha ucuz) arasında kaldım.

Subaru sonuçta bir japon ve sağlamlığıyla meşhur bir marka, ama parça fiyatları pek makul değildir. Ayrıca turbo, yakıta çok duyarlıdır motorları. Bir de o motora LPG uygulatmak motor problemlerini göze almak demektir. Atmosferik olanını tercih etmenizi öneririm LPG takılacaksa. Bunun yanında geniş iç hacim, LPG.de bagaj hacminden hiç bir şey kaybetmemek, sorunsuzluk ve daha kolay ulaşılabilen daha ucuz yedek parça, daha düşük yakıt tüketimi gibi nedenlerle CR-V.lere bakmanızı öneririm. Sonuçta off-road gibi bir düşünceniz yok, işinizi fazlasıyla görecektir. Ayrıca LPG uygulanmış bir CR-V şehir içinde TD5'e göre çok daha ucuza gezmek demektir.

MC' Alıntı:
Subaru sonuçta bir japon ve sağlamlığıyla meşhur bir marka, ama parça fiyatları pek makul değildir. Ayrıca turbo, yakıta çok duyarlıdır motorları. Bir de o motora LPG uygulatmak motor problemlerini göze almak demektir. Atmosferik olanını tercih etmenizi öneririm LPG takılacaksa. Bunun yanında geniş iç hacim, LPG.de bagaj hacminden hiç bir şey kaybetmemek, sorunsuzluk ve daha kolay ulaşılabilen daha ucuz yedek parça, daha düşük yakıt tüketimi gibi nedenlerle CR-V.lere bakmanızı öneririm. Sonuçta off-road gibi bir düşünceniz yok, işinizi fazlasıyla görecektir. Ayrıca LPG uygulanmış bir CR-V şehir içinde TD5'e göre çok daha ucuza gezmek demektir.

CR-Vlerde istediğim donanım özellikleri yok ve 4x4 sistemleri tam gelmiyor bana.ayrıca subarulara, yetkili servis yerka, teleflex marka, subaruya özel üretim LPG kiti takıyorlar, turbolarda dahil.

GezenGen' Alıntı:

bu arac konusunda dikkatli olun, zira sahibinden nokta kom'da en az 3 adet ilani var, farkli kisilerden, farkl fiyatlara, hepsi de sahibi!! konuyla ilgili bir uyari mesaji da ilgili siteye yollamistim.

bu arada sizinle benzer sikintilari yasayan bircok td5 heveslisinden biriyim. fakat son donemde ibre (elden cikartmak gerektiginde kolayca paraya cevrilebilsin diye) crv'ye dogru dondu...

skmg' Alıntı:
bu arac konusunda dikkatli olun, zira sahibinden nokta kom'da en az 3 adet ilani var, farkli kisilerden, farkl fiyatlara, hepsi de sahibi!! konuyla ilgili bir uyari mesaji da ilgili siteye yollamistim.

bu arada sizinle benzer sikintilari yasayan bircok td5 heveslisinden biriyim. fakat son donemde ibre (elden cikartmak gerektiginde kolayca paraya cevrilebilsin diye) crv'ye dogru dondu...

uyarı için teşekkürler, sahibinden'deki ilanları ben de gördüm. ancak bana kalırsa onlar aşkınjeep'ten almışlar fotoları. CRV ne yazıkki istediğim donanıma sahip değil, olsa ben de düşünüyordum.

edaghan' Alıntı:
Orjinal radyosu söküldüyse, ve de yeni radyo için direksiyon kontrol aparatı yapılmadıysa çalışmıyordur. Cruise Control (benim aracımda yok, o nedenle yanlış söylüyor olabilirim) direksiyonun göbeğine yakın konumlandırılmış tuşlarla çalıştırılıyor.

otoban işareti olan bir düğme olması lazım ama yerini bulamadım ???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri