Discovery İçin Ne Dersiniz ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,363
Ynt: Discovery İçin Ne Dersiniz ?..

V8 sizin başınıza tam bir beladır gibime geliyor. Nedeni ise sanırım siz daha çok lojistik aracı olarak kullanacaksınız. İstediğiniz kadar ayar yaptırın, istediğiniz kadar sıralı sistemi kaliteli ve ustalıkla yaptırın yakar. Gene yakar..Hatta canınızı da yakar fiyat bu ülke şartlarında. Bakın 4 küsür litre disco I ile 64 milyonluk dolduruyordum. Aliğa foça arası araç tükendi. Gaz bitiyor. Peki siz dağda bayırda benzinliye geçtiğinizi varsaysam da bu kadar masrafa değecekmi? Diyeceksiniz ki bir haftasonum var..inanın o haftasonları size sıkıntı yaşatmaya başlayacak. Kilometre yapmaktan korkacaksınız. "Bir söz vardır Kullanamadığın araç senin değildir..."

2.5 motor kolay kolay perte çıkmaz. Herkesin süper pahalı aman dikkat dediği piston değişimi vakası da oldukça nadir görülür Td5'lerde. uzun yol keyifli, sessizdir Disco içinde. Sipil, aladağ, uludağ..Nereye isterseniz zevkle gidersiniz. Önce kullanın. Deneyin derim.

Etiketler

usas' Alıntı:
bir de LPG aracım daha once olmadı, soylenilene gore ortalama bir jeep bir dolu tup ile 250 km kadar gidiyor mus, buda lpg ile gitmek isterseniz otogaz cıdan 125 km uzaklasabileceginiz anlamına geliyor, bu kısmı beni cok soguttu. deponun buyugu kucugu falan mı oluyo acaba?

60 lt.lik depoya 55 lt civarı gaz alırsınız. bununlada 300-350 km yaparsınız. Arazi şartlarında büyük lastiklerle dediğiniz gibi 250 km civarı menziliniz olur.

surekli korkulu ruya, ha bitti ha bitecek aman benzine gecti cok yakıyor falan gibi. ancak ote yandan da bu araclar 15.000- 20.000 Tl arası oldukca keyifli bir sehir konforu sunuyor. acaba 1 sene denenip jeep cherokee gibi bir arac keyfini tadıp, patrol, discovery td5 tarzı bir arac buluncada direk onu almakta mantıklı olabilir. su an bakıyorum ankarada satılık td5 1 adet onuda gidip gordum cok kotu durumda, birde 30 civarı para isteniyor 2000 modellere.

TD5 12-13 lt. yakmıyor mu ortalama? Yani 32-35 Krş.
V8 ise 18-22 lt. LPG yakar yani 30-37 krş. fark yok!

Eğer ki 99 modellere bakarsanız vergi senelik 2000 TL ye iner. TD5 te 1000 TL civarı sanırım.
Ayrıca TD5 te daha çok parça ile uğraşacağınızı unutmayın, dizellerin işletim maliyeti çok daha yüksektir.
Performans ve ses faktörü de unutulmamalı ;)

MC' Alıntı:
60 lt.lik depoya 55 lt civarı gaz alırsınız. bununlada 300-350 km yaparsınız. Arazi şartlarında büyük lastiklerle dediğiniz gibi 250 km civarı menziliniz olur.

240-280 kuruş gibi bir fiyat değilmi bu? Bu rakamlar bir 4x4 için çok fazla gelmedi bana. Sonuçta binek araçlar kadar az yakmasını beklememeliyiz değilmi? yanlışmı düşünüyorum acaba?

bencede fazla iyimser olmuş ,aracım land cruiser 100 otoyol dışı kullanımda ( arazide) tahminim max 175-200 km , bir depo gaz ile mümkün değil 250 km yapmak hele disco v8 de hiç zannetmiyorum ama yavuz arkadaşımız daha iyi biliyordur kendisi aynı araçtan kullanıyor

tüketimleri şu başlıkta paylaşırsanız güzel bir bilgi bankası olur bence: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38656.0

cihanülker' Alıntı:
bencede fazla iyimser olmuş ,aracım land cruiser 100 otoyol dışı kullanımda ( arazide) tahminim max 175-200 km , bir depo gaz ile mümkün değil 250 km yapmak hele disco v8 de hiç zannetmiyorum ama yavuz arkadaşımız daha iyi biliyordur kendisi aynı araçtan kullanıyor

Bendeki discoII değil Cihancım, Düz vites Disco I 3.9 , 320 ila 380 kuruş arasında yakıyordu 35 lerle (3 ton civarında ağırlığı var ki standard disco 2050 kg gibi bişey). şimdi ölçmedim hiç , şu an 38 var üzerinde, km az gösterdiği için ölçüm yapamıyorum.

Selamlar

discovery-V8' Alıntı:
Bendeki discoII değil Cihancım, Düz vites Disco I 3.9 , 320 ila 380 kuruş arasında yakıyordu 35 lerle (3 ton civarında ağırlığı var ki standard disco 2050 kg gibi bişey). şimdi ölçmedim hiç , şu an 38 var üzerinde, km az gösterdiği için ölçüm yapamıyorum.

Selamlar

yavuzcum makine v8 ya ondan aklımda kalmış sesten, yani, pardon, ama diyorumki hala, inatla bu makinalara bineceksek veya binmeyi düşünüyorsak yakıt işini fazla kafaya takmamak lazım ( bandrol hariç ) :D :D

Ben takmıyorum zaten , ama başkaları benden daha çok takıyor kafaya sanki onlara ödetiyorum yakıtı, nereye gitsem kaç para yakıyor bu diye bir soru ;D ;D

Vergiden ben yırttım bu son senem son defa yıllık 1400 küsür Teele bayıldım, artık yaş haddinden yırtıyorum ;D

discovery-V8' Alıntı:
Ben takmıyorum zaten , ama başkaları benden daha çok takıyor kafaya sanki onlara ödetiyorum yakıtı, nereye gitsem kaç para yakıyor bu diye bir soru ;D ;D

Vergiden ben yırttım bu son senem son defa yıllık 1400 küsür Teele bayıldım, artık yaş haddinden yırtıyorum ;D

abi biraz iri ya senin disco ondandır, millet bakıyor, bu ne ya diye ondan sonra ilk soru abi kaç para yakıyor ;D ben motorumu sırf bu yüzden sattım ya ,kaç yapıyor ,kaç para son soru da ne kadar yakıyor bıktım ve sattım kurtuldum ama şimdide çok fark yok abi bununlan girilirmi ya oralara ;D ;D ;D

cihanülker' Alıntı:
abi biraz iri ya senin disco ondandır, millet bakıyor, bu ne ya diye ondan sonra ilk soru abi kaç para yakıyor ;D ben motorumu sırf bu yüzden sattım ya ,kaç yapıyor ,kaç para son soru da ne kadar yakıyor bıktım ve sattım kurtuldum ama şimdide çok fark yok abi bununlan girilirmi ya oralara ;D ;D ;D

millet alışmış cadde 4x4 lerine herkesi öyle sanıyorlar ;D araziye girmeyecek insan neden 4 çeker araç kullanırki bende bunu anlamıyorum. ;D

Araç bana pahalı geldi. Bu fiyata dizelini çok rahata alırsınız. Bence diğer araçlara boşuna bakmayın Disco TD5 alın dua edersiniz. Böle bi araç yok çünkü.

cihanülker' Alıntı:

Aslında küçük (standart) AT lastiklerle çok yumuşak kullanımda ben o rakamları (300-350 km.) görüyorum XJ ile. 31" MT.leri takınca 1 depo=250 km oluyor. Arabamın çok yaktığını düşünüyordum ta ki LPG.li DiscoII V8 ve benzinli otomatik vites Jimny kullanana dek ;D Bu iki aracın üreticilerine bana huzur verdikleri için teşekkür ederim :D Sadece vergi derdi var, oda bir kaç seneye Yavuz abininki gibi çözüm bulacak ;) Bu arada vergi ve yakıt sorunu olanlara Pajero öneririm, 99 model civarı 3.0 V6 olanını, LPG ile hem çok ekonomik hemde vergisi bizim 4.0 lara göre makul ;)

Pajero denmişken bende yakıt sarfiyatını vereyim. 1999 -3.5V6
şehir içi dışı farketmiyor 16 Lt- LPG
Şehir içi kullanım normal ,ekonomi yapacağım diye kasmıyorum,
lastikler 31' AT
şehir dışı fazla yakıyor diye aracı test ettirdim ,değerleri normal çıktı ,sorun bendeymiş anlaşılan ;D
bir arkadaşımın 97 3.5V6 pajerosu Şehir içi 15 Lt.,- 97 kasa benimkinden daha hafif olabilir.

Murat sizin Pajero nun LPG yakıt değerlerini biliyormusun Lt olarak . ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri