Desülfatör Kullanan ya da Yapan Var mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan theta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 262
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 161,777
Ynt: Desülfatör Kullanan ya da Yapan Var mı?

konderk' Alıntı:
Selam Argus diye Amerikan bir Akü analiz cihazı var. Bunu kullanırım ben akünün CCA değerini verir. Yani akünün tam kapasitesi olmasada bu şu demek bu akü 30sn boyunca bu akımı (CCA) size sağlayabilir. Bununla ben akü kapasitesini ölçerim. Megapulsu ben de denedim ve onun gerçeği Avustralyadadır. Bunlar 1. Verisyon Alman taklitidir. www.megapulse.net girerseniz 4. versiyonu göreceksiniz. Bende buda var - sizin aldığınız o taklit cihaz da var, Argus ölçüm cihazı da. Bu Alman Novitec firmasının cihazını 75 TL ye tedarik edebilirim isteyenlere. Bu konuda çok uğraştım ama şu ana kadar bu cihazın döndürdüğü akülerin hemen yeniden eski haline geldiklerini gözlemledim. Serdar beyin dediği gibi biraz bu iş uzun vadede anlaşılır. Her akü markasında işe de yaramıyor bu arada. Bunu Avustralyalı üretici söylüyor. Avustralya malı olan vihazda ayrıca test ledi de vardır ve sürekli aküyü yanıp sönerek test eder eğer kırmızı yanıyorsa anlayın ki akünüz şarj edilmek istiyor eğer yeşil yanıp sönüyor ise sorun yok. Novitechin cihazı bir garip dikkat ediniz takarsınız cihaz yeşil yanar akünün voltajı belli değerin altına inince durması gerekir ama durmaz akünüzü bitirene kadar çalışır. Bu sırada akü voltajı düştü diyelim bu cihazı çıkarın aküden sonra tekrar bağlayın bu kez de yeşil yanmaz abicim madem niye kendin sönmüyorsun. Bence sadece şarj esnasında takılmalı çünkü güç tüketimi de fazla gibi geliyor bana. Akü voltajını hemen indiriyor.
Haaa ayrıca bu desulfatörü bir akü şarj cihazına paralel bağlıyorsunuz peki Steca haricinde bu cihaz şarj cihazına zarar verebiliyor veya kafasını karıştırıyor. O nedenle şarj cihazı ile akü arasına bir filtre konulması gerekiyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-deniz-araclari-cok-guclu-gurultu-ve-parazit-ve-girisim-onleyici-megapulse-49657248/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-deniz-araclari-fab-mk4-akunuze-ilk-yardim-44624680/detay/

İyi akşamlar

Benim panelvanın aküsü sürekli yatma nedeniyle gebermek üzere. Bana sözünü ettiğiniz desülfatör cihazından gerekecek. Ayrıntılı fiyat ve kullanım şekli bilgisi (nereye nasıl takılıyor? ne kadar süre kullanılıyor? vs.) iletir misiniz?

Etiketler

Bekir hocam merhabalar,
Desülfatör elimde şuanda 24 volt için olan bir adet kaldı. 12Voltları bitirdim, ama Türkiyede Novitec markasını satan kişiler de sahibinden sitesindeki ilanlarını kaldırdılar bir süredir, anlaşılan devamı olmayan bir üründü.
ama ana üretici Avustralyalı Megapulse firmasından bu cihazın 5. versiyonunu alma şansınız var;
http://www.megapulse.net/products/first-aid-for-batteries-fab-mk5.html
buradan satın alınabilir, 139 Avustralya dolarına (=250TL) yol ücreti yok yani Free shipping tüm dünyaya. Durum bu ..... :( yada bu işi otomatik yapan bir başka cihaz daha edindim (OPTIMATE 6 - ) bu arada bu cihazı almak ta akıllıca bence. hem de daha ucuz ve etkili olduğunu düşünüyorum. Akünüzü test ediyor ve sülfatlaşma görürse bakıma başlıyor. Hem böylece ayrı bir şarj cihazı daha almanıza gerek kalmıyor, ama yok solar şarjır ile kullanacağım diyor iseniz, Megapulse'u getirtebilirsiniz, ama bu kezde şarj cihazınızın beynini karıştırabilir dolayısı ile bir filtre edinmeniz gerekecek. Buda Megapulsun sitesinde var, ama bu kez de çıkacak total fiyat hoşunuza gitmeyecek, dolayısı ile en uygun çözüm Optimate 6
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-motosiklet-120-118-aku-sarj-ve-bakim-cihazi-optimate-6-31067707/detay
(15Ah ile 240 Ah arası akülere bağlanabiliyor. ) Cihaz tam otomatik siz hiçbirşey yapmıyorsunuz, sadece akünüze bağlıyorsunuz mandalları ve fişe takıyorsunuz tabiki akü başka bir aküye veya araca bağlı olmayacak, yalnız kalacaklar ... sonra akünüzü cihaz teste başlıyor bu iş bir 15 dk sürüyor, test ledleri size bunu bildiriyor, yani akünüzü değerlendiriyor, akünün durumuna göre ya düşük sülfat durumu ise sülfatlaşmayı önleme ledi yanıyor sadece, cihazın ön paneli ledli renk cümbüşü zaten, eğer durum ciddi ise turbo kurtarma ledi yanıyor ve desulfatlaşmayı önleme ledi bu kez yanıp sönmeye başlıyor, buna göre akünüze 5 sn - 22Volt uygulanan güçlü bir sülfatlaşma önleyici çalışma başlıyor, sonucu hiç göremedim ama ürün Belçika menşeili gibi. Güzel bir kullanım kılavuzu var tüm bunlar ingilizce anlatılıyor ince ince.
bu cihazın lithium bataryalar için olanıda çıkmış bu arada, Serdar bey ilgilenebilir. http://www.tecmate-int.com/ENG/index.php
Lityum batarya var bu arada 350Ah 1.3 Volt Ankarada 20-30 adet kadar iyi durumda Serdar bey ilgilenirseniz, Bir trenden çıkma sanırım.
Durum bu görüşmek üzere,

konderk' Alıntı:
Desülfatör elimde şuanda 24 volt için olan bir adet kaldı. 12Voltları bitirdim, ama Türkiyede Novitec markasını satan kişiler de sahibinden sitesindeki ilanlarını kaldırdılar bir süredir, anlaşılan devamı olmayan bir üründü.
ama ana üretici Avustralyalı Megapulse firmasından bu cihazın 5. versiyonunu alma şansınız var;
http://www.megapulse.net/products/first-aid-for-batteries-fab-mk5.html
buradan satın alınabilir, 139 Avustralya dolarına (=250TL) yol ücreti yok yani Free shipping tüm dünyaya. Durum bu ..... :( yada bu işi otomatik yapan bir başka cihaz daha edindim (OPTIMATE 6 - ) bu arada bu cihazı almak ta akıllıca bence. hem de daha ucuz ve etkili olduğunu düşünüyorum. Akünüzü test ediyor ve sülfatlaşma görürse bakıma başlıyor. Hem böylece ayrı bir şarj cihazı daha almanıza gerek kalmıyor, ama yok solar şarjır ile kullanacağım diyor iseniz, Megapulse'u getirtebilirsiniz, ama bu kezde şarj cihazınızın beynini karıştırabilir dolayısı ile bir filtre edinmeniz gerekecek. Buda Megapulsun sitesinde var, ama bu kez de çıkacak total fiyat hoşunuza gitmeyecek, dolayısı ile en uygun çözüm Optimate 6
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-motosiklet-120-118-aku-sarj-ve-bakim-cihazi-optimate-6-31067707/detay
(15Ah ile 240 Ah arası akülere bağlanabiliyor. ) Cihaz tam otomatik siz hiçbirşey yapmıyorsunuz, sadece akünüze bağlıyorsunuz mandalları ve fişe takıyorsunuz tabiki akü başka bir aküye veya araca bağlı olmayacak, yalnız kalacaklar ... sonra akünüzü cihaz teste başlıyor bu iş bir 15 dk sürüyor, test ledleri size bunu bildiriyor, yani akünüzü değerlendiriyor, akünün durumuna göre ya düşük sülfat durumu ise sülfatlaşmayı önleme ledi yanıyor sadece, cihazın ön paneli ledli renk cümbüşü zaten, eğer durum ciddi ise turbo kurtarma ledi yanıyor ve desulfatlaşmayı önleme ledi bu kez yanıp sönmeye başlıyor, buna göre akünüze 5 sn - 22Volt uygulanan güçlü bir sülfatlaşma önleyici çalışma başlıyor, sonucu hiç göremedim ama ürün Belçika menşeili gibi. Güzel bir kullanım kılavuzu var tüm bunlar ingilizce anlatılıyor ince ince.
bu cihazın lithium bataryalar için olanıda çıkmış bu arada, Serdar bey ilgilenebilir. http://www.tecmate-int.com/ENG/index.php
Lityum batarya var bu arada 350Ah 1.3 Volt Ankarada 20-30 adet kadar iyi durumda Serdar bey ilgilenirseniz, Bir trenden çıkma sanırım.

Anladım. Benim derdim aracın kendi starter aküsü olduğu için o fiyatlara desülfatör almak yerine yeni akü almak daha ucuz bir çözüm. Sizinkinin yanlış hatırlamıyorsam 75-80 TL gibi bir fiyatı vardı. O yüzden denemeye değer diye düşünmüştüm. Bu durumda aküm geberdiğinde yenisi almak daha mantıklı görünüyor. Teşekkür ediyorum.

sevgili ve değerli hocam, evet bir sure dedigim gibi novitec megapulse lar vardi ve fiyatlari iyiydi, olsun ama size benim cihazımı (optimate6)göndereyim o zaman siz akunuzu bağlayın 3-5 gün veya 1 hafta ... artık ne kadar sürede sizin akuyu olmekten kurtarırsa... Ne alaaa.... İsiniz bitince geri yollarsiniz bana. Böylece benim cihazımda verildiği parayı bir miktar daha haketmiş olur

Sevgilerimle,

konderk' Alıntı:
sevgili ve değerli hocam, evet bir sure dedigim gibi novitec megapulse lar vardi ve fiyatlari iyiydi, olsun ama size benim cihazımı (optimate6)göndereyim o zaman siz akunuzu bağlayın 3-5 gün veya 1 hafta ... artık ne kadar sürede sizin akuyu olmekten kurtarırsa... Ne alaaa.... İsiniz bitince geri yollarsiniz bana. Böylece benim cihazımda verildiği parayı bir miktar daha haketmiş olur

Bakın buna kat'iyyen itiraz etmem. ;D

Tamamdir hocam bana adresinizi özel mesaj atar iseniz size yollayalım cihazı yarın.
Sevgiler

konderk' Alıntı:
Tamamdir hocam bana adresinizi özel mesaj atar iseniz size yollayalım cihazı yarın.
Sevgiler

Adres aynı:

Prof. Dr. Bekir Kemal Ataman
Giresun Üniversitesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İşletme Bölüm Başkanı
Güre Yerleşkesi, GİRESUN

TA2RX' Alıntı:
Adres aynı:

Prof. Dr. Bekir Kemal Ataman
Giresun Üniversitesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İşletme Bölüm Başkanı
Güre Yerleşkesi, GİRESUN

Tamam Bekir hocam yarın gönderirim. Görüşmek üzere. Sevgiler

konderk' Alıntı:
Tamam Bekir hocam yarın gönderirim. Görüşmek üzere. Sevgiler

Geldi. Teşekkür ederim.

Hemen aküye bağladım. İlk yarım saat sonunda bulk (pulse) charge aşamasına geçti. 10 gün kadar önce Meanwell akıllı şarj cihazı ile kabaca şarj edip 13,1 V'ta bırakmıştım. O günden bu yana 12,65 V'a düşmüş. Desülfatörün daha hızlı algılaması için aracın marşına bir kaç kere basıp kapattım. Lambaları bir süre yakıp bıraktım. Akü 12,4 V'a düşünce söküp eve getirdim. Yarım saatte 14V üzerine çıktı. Şimdi düzeltme aşamasında. Ne kadar zamanda düzeltirse artık. Çok süreceğini sanmıyorum. Sabaha belli olur sanırım.

Bu arada, ikinci el aldığım Mutlu VRLA akülerim 12,4 V civarında duruyor. (Geldiğinde ölçmemiştim.) Acaba starter aküden sonra onları da desülfatöre bağlasam mı? Ne dersiniz?

Hocam rica ederim, olur tabiki onlarıda bağlayın ne mahsuru olabilir ki onlarda test edilsin ve operasyon gerekli ise cihaz yapsın.
Görüşmek üzere, sevgiyle kalın

konderk' Alıntı:
Hocam rica ederim, olur tabiki onlarıda bağlayın ne mahsuru olabilir ki onlarda test edilsin ve operasyon gerekli ise cihaz yapsın.
Görüşmek üzere, sevgiyle kalın

Cihaz NiCd, NiMH gibi bir kısım akülerde kullanıma uygun değil. Gerçi AGM ve Jel aküler de asitli kategoriden sayılıyor. Ama yine de bir sorayım dedim. Bilgi için teşekkürler.

Evet hocam daha önce belirttiğim gibi bu tip aküler için ayrı bir modeli mevcut. Oda Türkiyede var mı bilmiyorum.
size gönderdiğim sadece kurşun asit tabanlı aküler için olan modeldir.
Sevgiler,

Desülfatör'ü yerli olarak üretelim o zaman. Kaç kişinin ihtiyacı var acaba. :-\
Uygun fiyatlı olarak üretebiliriz diye düşünüyorum. :smiley:

konderk' Alıntı:
Ferhat hocam bu konudada üstat siz ve Serdar bey sanırım bu konu size düşüyor ;D
Üretimini yapmak çok büyük sorun değil, biraz da talep önemli, birkaç arkadaş istiyorsa, yaptığımıza değecektir. Yoksa maliyetler fazla çıkar. :-\

Bizim ürettiğimiz 10 ve 20 amperlik şarj regülatörleri bu puls işini çözüyor...yani pulslı şarj tekniği kullanıyoruz. Ama ayrıca bir cihaz olarak yapmayı hiç düşünmedik, bunu yaparsanız bu siteden alacaklar çıkacağına inanıyorum buradan kendilerini ilan edebilirlerse siz de dediğiniz gibi bu işe başlarsınız...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR