TA2RX
Müzmin öğrenci
Ynt: Desülfatör Kullanan ya da Yapan Var mı?
Benim panelvanın aküsü sürekli yatma nedeniyle gebermek üzere. Bana sözünü ettiğiniz desülfatör cihazından gerekecek. Ayrıntılı fiyat ve kullanım şekli bilgisi (nereye nasıl takılıyor? ne kadar süre kullanılıyor? vs.) iletir misiniz?
konderk' Alıntı:Selam Argus diye Amerikan bir Akü analiz cihazı var. Bunu kullanırım ben akünün CCA değerini verir. Yani akünün tam kapasitesi olmasada bu şu demek bu akü 30sn boyunca bu akımı (CCA) size sağlayabilir. Bununla ben akü kapasitesini ölçerim. Megapulsu ben de denedim ve onun gerçeği Avustralyadadır. Bunlar 1. Verisyon Alman taklitidir. www.megapulse.net girerseniz 4. versiyonu göreceksiniz. Bende buda var - sizin aldığınız o taklit cihaz da var, Argus ölçüm cihazı da. Bu Alman Novitec firmasının cihazını 75 TL ye tedarik edebilirim isteyenlere. Bu konuda çok uğraştım ama şu ana kadar bu cihazın döndürdüğü akülerin hemen yeniden eski haline geldiklerini gözlemledim. Serdar beyin dediği gibi biraz bu iş uzun vadede anlaşılır. Her akü markasında işe de yaramıyor bu arada. Bunu Avustralyalı üretici söylüyor. Avustralya malı olan vihazda ayrıca test ledi de vardır ve sürekli aküyü yanıp sönerek test eder eğer kırmızı yanıyorsa anlayın ki akünüz şarj edilmek istiyor eğer yeşil yanıp sönüyor ise sorun yok. Novitechin cihazı bir garip dikkat ediniz takarsınız cihaz yeşil yanar akünün voltajı belli değerin altına inince durması gerekir ama durmaz akünüzü bitirene kadar çalışır. Bu sırada akü voltajı düştü diyelim bu cihazı çıkarın aküden sonra tekrar bağlayın bu kez de yeşil yanmaz abicim madem niye kendin sönmüyorsun. Bence sadece şarj esnasında takılmalı çünkü güç tüketimi de fazla gibi geliyor bana. Akü voltajını hemen indiriyor.
Haaa ayrıca bu desulfatörü bir akü şarj cihazına paralel bağlıyorsunuz peki Steca haricinde bu cihaz şarj cihazına zarar verebiliyor veya kafasını karıştırıyor. O nedenle şarj cihazı ile akü arasına bir filtre konulması gerekiyor.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-deniz-araclari-cok-guclu-gurultu-ve-parazit-ve-girisim-onleyici-megapulse-49657248/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-deniz-araclari-fab-mk4-akunuze-ilk-yardim-44624680/detay/
İyi akşamlar
Benim panelvanın aküsü sürekli yatma nedeniyle gebermek üzere. Bana sözünü ettiğiniz desülfatör cihazından gerekecek. Ayrıntılı fiyat ve kullanım şekli bilgisi (nereye nasıl takılıyor? ne kadar süre kullanılıyor? vs.) iletir misiniz?