Defenderle Marmaris - Moskova Yolculugu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mexmet44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 152
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,668
Ynt: Defenderle Marmaris - Moskova Yolculugu

.

DSC_0058.JPG

Etiketler

oyyy oy, benim defender iki gunden beri bu yaban ellerde beni deli eder ya . elin lada arabalari ( komsularin ) ne guzel calisir, benim defender calismaz beni rezil eder. benim aracta iki tane aku ( birisi sifir ayarinda , bir aylik) oldugu halde iki sabahtan beri calismiyo. tamam hava bozuk, aslinda bayagi soguk ( - 18 derece ) ama onlarin araclari nasil calisiyo halen anlayamadim. ustelik benim arac elektronik ateslemeli. bugun bir aku sarj aleti kiraladim bakalim sabah akuler araci calistiracakmi?. benim korkum mars dinamosuna zorlarken zarar verirsem burada ( rusyanin ucra bi kosesinde bir koy ) land roverin l harfini bile bulamam. zaten bugun mars dinamosu giy giy etmeye basladi.

Geçen yıl aynı sorunu yaşamıştım.Akü bağlantılarında sıkıntı vardı.
Geçici olarak kutup başlarına sıcak su dökerek çözüm bulabilirsiniz.
Benim aracım dizel Terrano,çift akülü.

Marş motorunun gıy gıy etmesinin sebepleri birden çok olabilir.
Kısaca çekincelerinizde haklısınız ama bahsettiğiniz arıza için çekinmenize gerek yok.
Bir oto elektrikçi ve tornacı ile hepsi hal olabilecek arızalar.

Rusya o kadar zor şartlarda icat niteliğinde işler başaran ustalarla dolu.
Sizin de eğer böyle bir sıkıntınız olursa çözebileceklerini sanıyorum.

bahadir abi, kutup baslari benimde aklima geldiydi bende iyice civatalari kontrol ettim,hatta butun bujileri cikardim temizledim . zaten gazda ilk harekette calismasi mumkun degil gibi gozukuyodu. kaputu actigimda gordum gaz beyni zaten geceden buz olmus. tahminime gore ben dun mars dinamosunu biraz fazla zorladim galiba. insallah bi sey olmamistir. moskovada olsaydim oradaki land servislerinin yerini biliyorum ama su an moskovadan yaklasik 20 saat uzaktayim ( benim aracla ) buradada teknoloji o kadar gelismemis hala ))

en son avans ayarınız sanırım deniz kenarında yapılmıştı

şu anda kaç rakımdasınız acaba fark fazla ve üstüne soğuk hava geldi mi sorun büyür ayrıca en son stop ederken benzinde bırakıp yine benzin ile çalıştırın

Mehmet kardeşim şehrimizden bile çıkınca hep aynı çekinceyi taşıyoruz.
Sizin LPG sıralı sistem değil anladığım kadarıyla.
Direk benzinle çalıştırma düzenini seçin daha iyi.
Motor ısındıktan sonra gaza alırsınız.

Kabloları,kutup başlarını ve bujileri kontrol ettiğinizi yazdınız.
Akü şarj cihazı yani bir redresör kiraladığınızı da yazdınız.
Bu akşam şarj olur aküler sabaha iyice kuvvetlenirler.

Çok marş basmak en fazla kömürlere zarar verir ama diğer aksamlardan da etkilenenler olur.
Araç Defender,ne zor şartlarda ne işler başarıyor.Elbette her organı yaşlanıyor,bilemeyiz.
Buna rağmen yazıştığımız konular elektriksel arızalar,servise gitmeye pek gerek yok.

acil yardim arkadaslar. benim mars motorunun komur yatagi yanmis maalesef.bizim bu land roverlere baska hangi arabalarin komur yatagi uyar acaba ??

Geçmiş olsun Mehmet kardeşim.Bizim elektrikçinin söylediğine göre kömür yatağı uyan araç bilmiyor.
100 puanlık uzman sorusu benim için de.Bilmediğimden yardımcı olamayacağım.
Fakat geçici olarak yerel oto elektrikçileri bir müdahalede bulunamıyor mu?
Benim eski Niva'da öne kol yaptırmıştım,çevirince çalıştırıyordu motoru. :D

Bmc -Leylant kamyonetlerin , Dodge pikapların çoğu parçası uyabilir . Kömür değişimi , marş motoru tamirini her oto elektrikçisi yapabilir , başka araçların kömürleri de zımpara vs uydurulabilir. Traktör tamircisi de yok mu orda.

Ahmet Bey sorun kömürde değil kömür yatağında anladım ben.
Kömür olsa dediğiniz gibi her türlü kömürle hallederlerdi aslında.

Geçici çözümden kastım,yatağı başka bir yatakla değiştirmek anlamındaydı.
O zaman kömür uydurmak,marşı çevirmek mümkün olabilirdi.

arkadaslar gostermis oldugunuz ilgiye cok tesekkur ederim.dinamoyu yaptim )) bizim parayla 15 liralik bi arizasi varmis. bugun buraya problemi yazdiktan sonra internetten voronejdeki land servisini aradik. adamlar parca satmiyolarmis, dinamoyu komple getirtiyolarmis. fiyat olarak bizim parayla 1200 lira vede 1 ay icinde ancak gelirmis. bende ilceye gittim sansimdan ilk baktigim yedek parcacida bi rus arabasinin komur yatagi tipa tip uydu.ustelik bizim turkiyede aldigimiz ( yada servislerin taktiklari ) malzemeden cok cok kaliteli. plastik yerine kahverengi sert bi malzeme kullanmislar. yarin gidip 2-3 tane daha alacagim. yedekte kalsin. hemde bi sorayim hangi aracin malzemesidir diye. tekrar hepinize cok tesekkur ederim arkadaslar.

Hadi geçmiş olsun,şansa bak demek lazım bu durumda.
Öğrenirseniz bir çok Defender sahibinin de işine yarar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

SON KONULAR

Geri