Defenderle Marmaris - Moskova Yolculugu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mexmet44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 152
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,665
Ynt: Defenderle Marmaris - Moskova Yolculugu

aha bu yalniz, kutsanmis cesme)

DSC_0028.JPG

Etiketler

aha buda yeni model ( modern ) rus koy evleri. simdilik sadece zengin rus koyluler bu model tugladan ev yaptiriyorlarmis )

DSC_0016.JPG

geldik benim yolculugun 4 uncu vede 5 inci gunune. rusya ( farkinda olmadan cecenistan ) bolumune. lars sinir kapisindan aksamin gec saatlerinden gectikten sonra disardaki kafede cay molasina durdum. zaten soguktan bayagi bir etkilenmistim. sinirdaki kafelerde rus rublesinden baska hic bir para gecmiyor. kafenin yaninda arac sigortasi yapan bi yer vardi orada bol komisyonluda olsa biraz para bozdurdum.ondan sonra kafeye gectim cay icmek icin. bu arada memlekettekilere mesaj atmak icin telefonu aldim, telefon calismaz. gene bende bi stress baslar, orada kaybolsam yada basima bi is gelse allaha sukur kimsenin haberi olmaz ) neyse gene gecenin o saatinde dustum yollara . hedef sabaha vladikavkazda olmak. tam hatirlamiyorum 10 yada 15 kilometre ilerledikten sonra bi petrol istasyonu gordum. zaten benim lpg bitmek uzereydi. o kadar balliyimki hem istasyonda lpg var hemde bi suru turkiyeden giden tirlar park etmisler. en onemliside istasyonun market bolumunde telefon karti ( rus sim kart ) satiyolar.ihtiyaclarin hepsini gordum. bi 15 -20 dakikada sofor arkadaslarla sohbet ettik, yolun durumunu sordum, yol benzinlikten 10 kilometre sonra tam duze cikiyo. yani moskovaya kadar dag degil tepe bile yok )dumduz ayni bizim konya ovasi gibi. oncede yazdigim gibi rusyada gaz ve benzin birazcik pahali. gaz 17-18 ruble ( 1.20 kurus) benzin 30-35 ruble ( ortalama 2 lira )bu arada ben benim aracin normal yani duz yolda ne kadar yaktigini tam buldum. 2000 rubleye 120 litre gaz aliyorum ( 2000 ruble = 120. lira ) tam 600 kilometre yol yapiyorum.bide kafkas daglarindan sonra o duz yollar bana ayni mercedes yada bmw kullaniyormusum gibi geliyo )).
benzinlikten ayrildiktan sonra sabaha karsi vladikavkaza kavustum. yol burda sehir icinden geciyor. ha geceden buraya gelmeden guzel bi ceza yedim (2000 ruble) bi cezada vladikavkazda yedim. sebep yayalara yol vermemisim, aslinda ben hic yaya gormediydim. yine iyiki polis insafli ciktida 500 rubleyle atlattim.rusyada land rover yok denecek kadar az oldugundan hemen goze carpiyor . hele hele bide plaka rus degilse hic sansiniz yok illaki polis durduruyo, yok yere ceza yiyorsunuz, ustelikte bu cezalarin hic biri makbuzlu degil.

ben cecenistandan ne zaman gececegimi dusunup dururken sonradan ogrendimki vladikavkaz olsun, daha sonra izleyecegim yollar ( nalchik, baksan, pyatigorskiy, mineralniy vodu, budinnosk..... ) zaten cecenistanmis. ben burada cecenistandan uzak gecmek icin yolu bile en az 300 kilometre uzattim ama genede cecenistandan cikamamisim )) yoksa duzune kuzeye dogru gitseydim hem yoldan hemde zamandan kazanacaktim. bu adini yazdigim yerler halen cok geri kalmis yerler.yollar yol degil, koyler koy degil, insanlar biraz daha soguk kanli, ( belkide havasindandir ))gunun en ilginc olayi bir kac kere deve gordum )).
aksama dogru volgograda girdim. ama girmez olaydim. hem cok buyuk bi sehir hemde cok karisik, inanin 4 sefer sehirin icinde tur attim dogru yolu bulayim diye hatta neredeyse 15 sefer durdum yol sormak icin, en sonunda beni yanilttilar bi 400 kilometre daha fazladan yol yaptim.benim amacim borisogglebske gitmekti. orada bizim ev var. ( bu arada benim hanim rus) beni taa saratovdan gondermis oldular. sabah saratova kavustugumda guya uyaniklik ettim kendimce. sehir icinde durdum. bi taksi durdurdum once bi bankaya gittim taksiyle . sozde 200 rubleye anlastik . bankadan sonra adamdan rica ettim bana taksisiyle dogru yolu gostersin diye. o da kabul etti, yaklasik 15 dakika taksiyi takip ettim sehir disina kadar. borcum ne kadar diye sordum. ( benim hesabima gore 200 ruble bankaya kadar, 300 rublede takip icin ister diye dusundum) vatandas aldi benden 1500 ruble. uyanik olmanin cezasi )ogleden sonra borisaglebsteki evimize vardim)) aha burasi bizim ev )) honda crv de benim hanimin arabasi.

DSC_0012.JPG

simdi arkadaslar isin ozune gelirsek , yani tecrube bolumu. ilk basta tek basina vede tek aracla yaklasik 5000 kilometrelik yol gayetten yorucu vede cok stresli oluyor. hele hele land rover defenderle dahada bi yorucu hal aliyor. simdi dusunuyorum egerki arac land rover olmayipta , ne bileyim discovery olsaydi, yada suzuki samuray olsa bile defenderden daha pratik. yolculuk belki biraz daha farkli olurdu.tamam off roadda defendere laf yok ama uzun yolda i ih, konfor yok. ha bu arada buralarda bayagi bol camur var) yakin zamanda benim aracin camurlu hallerini fotograflarim .zaten iki bucuk ay buralardayim. donuste yalniz olmayacagim. hanimla beraber donuyoruz. donus yolculugunun zevkli gececegini umuyorum. en azindan biraz daha tecrubeli, biraz daha fazla hazirlikli olurum gibi.

Hem geçmiş olsun hem de cesaret nedeniyle tebrikler.
Dönüşüde sorunsuz halledersiniz hayırlısıyla.

kazasız belasız varabildiğiniz için sevindim

okuduğum kadarıyla çoğu sorun yol tecrübesi olmamasından yani o yola ilk defa çıkışınızdan aslında gezgin böyle durumlarda daha soğukkanlı olmalı yeni yer ve yollar bu tür sorunlarla hep dolu

büyük tecrübe olduğunu düşünüyorum dönüş yolu daha stressiz bir ortamda bol fotolu olması dileğimle

paylaşım için eller dert görmesin

helal olsun valla
bu arada gürcistandan abhazyaya giriş var ama abhazyadan gürcistana yok diye biliyorum ben? öyle gitme imkanınız olsaymış bayağı kısalırmış aslında soçiye varış kısmı olarak da

Güzel bir seyahat olmuş.Bende önümüzdeki yaz Kendi aracımla Gürcistan üzerinden Rusyaya gitmek gezmek istiyorum.
Ruslar araç için yeşil sigorta istiyorlar mı? Rus sınır kapısında araç için doldurulan form nasıl bir şeydir,üstünde söz gelimi ingilizce yazı var mı?Kendi aracımda yatıp kalkacagım peki şu kayıt işini nasıl yapacagım? Üstünde hem rusca hemde ingilizce yazan rusya haritasını nereden bulabiliriz?
Saygılar

ince999 ,kesinlilkle rusyada yesil sigorta zorunlu. sinirda doldurulan deklleratsiya kagidi hem ingilizce olani var hemde rusca olani. ben sansimdan gumruk calisanlarinin cogunlugunun azeri oldugundan rusca olan kagidi ingilizce olarak doldurdum , problem olmadi. zaten sinirda illaki azeri yada ermeni yada hatta turk tir sofor arkadaslar denk geliyor. onlar yardimci oluyorlar. harita hususunda bi sey diyemoyecegim. en kolay olan yol google earth den haritayi yazdirmak.

aha bunlarda ornekleri. yesil sigorta, ruscaya cevrilmis ehliyet, dekleratsiya, bide mesuliyet belgesi.

DSC_0039.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,520
Kaydolan Son Üyemiz
ozlergokhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR