Ynt: Defenderle Marmaris - Moskova Yolculugu
geldik benim yolculugun 4 uncu vede 5 inci gunune. rusya ( farkinda olmadan cecenistan ) bolumune. lars sinir kapisindan aksamin gec saatlerinden gectikten sonra disardaki kafede cay molasina durdum. zaten soguktan bayagi bir etkilenmistim. sinirdaki kafelerde rus rublesinden baska hic bir para gecmiyor. kafenin yaninda arac sigortasi yapan bi yer vardi orada bol komisyonluda olsa biraz para bozdurdum.ondan sonra kafeye gectim cay icmek icin. bu arada memlekettekilere mesaj atmak icin telefonu aldim, telefon calismaz. gene bende bi stress baslar, orada kaybolsam yada basima bi is gelse allaha sukur kimsenin haberi olmaz ) neyse gene gecenin o saatinde dustum yollara . hedef sabaha vladikavkazda olmak. tam hatirlamiyorum 10 yada 15 kilometre ilerledikten sonra bi petrol istasyonu gordum. zaten benim lpg bitmek uzereydi. o kadar balliyimki hem istasyonda lpg var hemde bi suru turkiyeden giden tirlar park etmisler. en onemliside istasyonun market bolumunde telefon karti ( rus sim kart ) satiyolar.ihtiyaclarin hepsini gordum. bi 15 -20 dakikada sofor arkadaslarla sohbet ettik, yolun durumunu sordum, yol benzinlikten 10 kilometre sonra tam duze cikiyo. yani moskovaya kadar dag degil tepe bile yok )dumduz ayni bizim konya ovasi gibi. oncede yazdigim gibi rusyada gaz ve benzin birazcik pahali. gaz 17-18 ruble ( 1.20 kurus) benzin 30-35 ruble ( ortalama 2 lira )bu arada ben benim aracin normal yani duz yolda ne kadar yaktigini tam buldum. 2000 rubleye 120 litre gaz aliyorum ( 2000 ruble = 120. lira ) tam 600 kilometre yol yapiyorum.bide kafkas daglarindan sonra o duz yollar bana ayni mercedes yada bmw kullaniyormusum gibi geliyo )).
benzinlikten ayrildiktan sonra sabaha karsi vladikavkaza kavustum. yol burda sehir icinden geciyor. ha geceden buraya gelmeden guzel bi ceza yedim (2000 ruble) bi cezada vladikavkazda yedim. sebep yayalara yol vermemisim, aslinda ben hic yaya gormediydim. yine iyiki polis insafli ciktida 500 rubleyle atlattim.rusyada land rover yok denecek kadar az oldugundan hemen goze carpiyor . hele hele bide plaka rus degilse hic sansiniz yok illaki polis durduruyo, yok yere ceza yiyorsunuz, ustelikte bu cezalarin hic biri makbuzlu degil.