Defenderle Marmaris - Moskova Yolculugu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mexmet44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 152
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,685

Etiketler
Ynt: Defenderle Marmaris - Moskova Yolculugu

Hoşgeldiniz dinlendiğinizde yol hikaneyizi ve fotoğraflarınızı bekliyoruz.

selam arkadaslar. oncelikle bana iyi dileklerini ileten arkadaslara cok cok tesekkur ederim.
ben donus yolu hikayemi 3 gun once yazmaya baslayacaktim ama kismet bu guneymis.
rusyada kaldigim 3 ay suresinde cok eglenceli bir tatil yaptim diyebilirim. tabiki bu tatildeki en buyuk pay aracimla gitmem oldu. tatilimin son haftasinda bayagi bir alisveris yaptim buradaki evim icin, her turlu el aletlerinden aldim. bizim buraya gore rusya birazcik ucuz.
yola cikmadan once aracin butun kontrollerini yaptim. havalarin kotu gitmesi disinda hersey yolunda gitti zaten yola cikacagimin gecesi eksi derecede yagmur basladiydi. sabah bi kalktim bizim arac buz tutmus ))

DSC_0282.JPG

bu sefer yola cikmadan once isi garantiye alip gittim harita kitabi aldim. gecen seferden hatirlarsanis 500 kilometrelik bi extra yol yanlisligi yapmistim.ama bu sefer o hataya dusmedim. yine guzergah planini yaptim, ogleden sonra ciktik yola benim hanimla. hedefimiz borisaglebsten volgograda o aksam varmak ve orada gecelemek. cunku sabahina bankada islerim vardi. volgograd bayagi buyuk bi sehir, aynen bizim adana veya izmir buyuklugunde bi memleket vede rusyadaki buyuk sehirlerdeki bankalrda islemler cok daha kolay oluyor. sansimizdan yola ciktigimiz andan itibaren cok yogun bir sis basladi. 250 kilometrelik yolu 5 saatte ancak gidebildik. aksam saat 10 siralarinda volgodrada 10 kilometre kala yol kenarinda bi otel gorduk ve orada konaklamaya karar verdik. geceligi 1800 ruble. otel fena degildi. alt katta restorani bari var odalar temiz. ha bu arada aslinda ben aracta tek olsaydim o 5 saatlik yolu belki 3,5 saate indirebilirdim. benim hanim gece yolculugundan biraz korkmaya baslamis onun icin yavas gitmek zorunda kaldik.
sabah kahvaltisini otelde yaptiktan sonra volgograda dogru yola ciktik. zaten 10 km.lik yolumuz kaldiydi

volgograda saat 9 civarinda ulastik ama ben hemen yan cizdim. gecen seferden tecrubeli oldugumdan hanima dedim arabayi park edelim bi yere , gidecegimiz yere taksiyle gidelim. cunku gecen sefer volgogradda sehir icinde kaybolmustum, bosu bosuna 3 sefer tum volgogradi bastan asagi turlamistim. neyse, arabayi biraktik, taksi bulduk, 150 rubleye bizi istedigimiz yere kadar goturdu. vatandas ( taksi soforu) benim turist oldugumu bildikten sonra zaten basladi rehberler gibi anlatmaya memleketini)).

Selamlar. Eylül ayın da aynı yolu takip ederek Murmansk à kadar çıkmayı planlıyorum... gümrük kapısı ve moskova ya kadar olan yol hakkında daha detaylı bilgi paylaşabilir misin?

Teşekkürler

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR