Ynt: Defenderle Marmaris - Moskova Yolculugu
yolculugumun ucuncu gunu yollar, daglar ( kafkaslar ) beni bekler. sabah 8 civari sinirdan (gurcistan siniri ) ayrildim. ver elini batum, samtrediya,kutaisi,zestafoni, tiflis ve oradanda lars sinir kapisi. ( ama benim aklima nerden takilmissa kolkheti diye bi yerden daha gecmem gerekiyodu tiflisten sonra, ama oyle bi yer goremedim)
sinirdan ayrildiktan yaklasik 20 dakika sonra gurcistan koyleri ( bakimsiz ) basliyor vede petrol ofisleri. ne buyuk sans neredeyse hemen hemen butun petrol ofislerinde propan var . ama sadece gurcistanin ilk 2 saatlik bolumunde. araci cektim benzinlige doldurdum benim 3 depoyuda ( 2 gaz deposu + benzin deposu) gazin litresi bizim parayla 1 lira benzin 1.75 . ama rusyada birazcik pahali.ha bide gurcistanda ayni bizim yavru vatan kibristaki gibi hic ucuz arac goremiyorsunuz. hep kaliteli , businnes class araclar var. mercedesler, bmw ler, land cruser jeepler. hummer bile gordum. vergisiz aliyorlarmis araclari. koy yollarinda bile hep kalite arabalar gordum.gurcistan yollarinda gordugum cok buyuk bi eksiklik , o da yol restaurantlarinin gayetten yok dnecek kadar az olmasi yada kucuk yol ustu kafelerin. ayrica yollar o kadar bozukki , bir an bizim nahiyelere ilcelere giden tek seritli yollari ozluyorsunuz.tam otoyol isaretini gorup seviniyorsunuz yol duzeldi diye 3-5 kilometre sonra yol yine koy yolu + yolun orta seridinden ya koyun surusu yurur ya inek surusu yurur. zaten koylerin icinden gecerken cok yavas gitmek zorundasiniz, her an bi yerlerden domuz surusu bile cikabiliyor)).