Defender'e Klima Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan artsanatyildiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 128
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,558
Ynt: Defender'e Klima Yapalım

artsanatyildiz' Alıntı:
sonuca ulaşmak için ufak bir radyatöre ihtiyacım var :smiley: bizim araclardaki yağ soğutucusu büyüklüğünde :smiley:

fazla yağ soğutucusu olan varmı ?

abi kolay buluruz dyecektim ama sen gidip sıfırını almışsın :D :D başkasına verdik bizde :D :D

Etiketler

artsanatyildiz' Alıntı:
sadece takılıyorum :smiley: radyatörü sıfır olarak zaten buldum sadece almaya henüz gidemedim zaten çıkmacılar radyatörü sıfırından daha pahalı satıyor.ihtiyacım olan ebatta burada ben sıfır buldum 30 tl
Fİkriniz çok güzel sizi kutluyor ilgiyle izliyorum.
Sakıncası yoksa hangi araç radyatörü bulduğunuzu öğrenebilirmiyim
Birde yanlış anlamadıysam tasarımınızda peltier suyla direk temas ediyor. yalıtımı nasıl yapıyorsunuz. Yoksa peltier in suyla temasında bir sıkıntı yokmu.
Birde bir fikrimi paylaşayım belki maliyeti artırır ama su soğutması için su sebillerinin donanımı kullanılabilirmi acaba ne dersiniz.

ferforje' Alıntı:
Fİkriniz çok güzel sizi kutluyor ilgiyle izliyorum.
Sakıncası yoksa hangi araç radyatörü bulduğunuzu öğrenebilirmiyim
Birde yanlış anlamadıysam tasarımınızda peltier suyla direk temas ediyor. yalıtımı nasıl yapıyorsunuz. Yoksa peltier in suyla temasında bir sıkıntı yokmu.
Birde bir fikrimi paylaşayım belki maliyeti artırır ama su soğutması için su sebillerinin donanımı kullanılabilirmi acaba ne dersiniz.
renault 9-11 modellerinin kalorifer radyatoru kale marka 35 den aldim yerli mali. Sebil konusuna gelirsek maliyeti arttiracagi gibi birde gaz basilmasi var bu devreye girince ister istemez profesyonel kisilerce yapilmasi gereken bir tertibat olmasi gerekiyor saglikacisindan. Peltieri yalitmak kolay termal macunla aluminyum plakaya yapistiracagim oda hazne icinde olacak silikon yada poliuretan macunla yalitimi yapilacak

Bu arada çok teknik bilgi ve el yatkınlığım olmadığını belirtererk bir fikir daha paylaşmak istiyorum müzsadenizle. Acaba petekte su dolaştıktan sonraya hazneye dönmeden -artık nasıl bir düzenek olur/olur mu bilmiyorum ama- peltierin sıcak tarafına uğrayarak oranında soğutulmasına katkı sağlayabilirmi acaba.

ferforje' Alıntı:
Bu arada çok teknik bilgi ve el yatkınlığım olmadığını belirtererk bir fikir daha paylaşmak istiyorum müzsadenizle. Acaba petekte su dolaştıktan sonraya hazneye dönmeden -artık nasıl bir düzenek olur/olur mu bilmiyorum ama- peltierin sıcak tarafına uğrayarak oranında soğutulmasına katkı sağlayabilirmi acaba.
peltierin isinan tarafini dediginiz gibi sistemle sogutmak mumkun fakt bu durum sistemi kararsiz hale getirecektir.cunku isinan yuzeyi su soguturkeb asiri isinacak VE hazneye dondugunde olmasi gerektiginden daha sicak olacak hazne icindeki suyu isitacak sogutma yapan yuzey bu durumda gorevini yerine getiremeyecktir. Buda sistemin sogutmasi ile isitma degerleri birbirine nerede ise birbirine esit duruma getirecektir. Sadece fan hava ufler sonuc bu cikar malesef :smiley:

şuan da gördüğünüz fotoğraflar tamamen yalıtımsız bir ortamda elde edilmiş sonuçlar fotoğraflarla karşınızda şuanda bunları yazarken oda sıcaklığı 33,3 derece iken sıcaklık fan çıkışı 22,5 derece olarak ölçümledim. (bu ölçümlemede peltier kullanılmadı 3,5 litre buzlu su kullanıldı)
ben bunları yazarken 22 derece olark görüyorum

DSCF9969.jpg

DSCF9970.jpg

DSCF9971.jpg

DSCF9975.jpg

bu düzenekte kullandığım devir daim pompası bildiğiniz akvaryumlardaki filtre pompadır bunun yerine küçük botların sintine pompaları var onu kullanacağım çünkü onlar 12 volt ile çalışır bizim şuan kullandığımız pompa 220 volt ile çalışıyor ve güçsüz

bigalı' Alıntı:
Konuyu takip edelim.Benim lada ya da lazım :smiley:
lada gibi küçük iç hacimli araçlar için bizim araçlara göre çok daha verimli olacaktır zaten amacımız sadece bizlere değil bu yaz sıcaklarında ekonomik serinlemek isteyen herkeze hitabediyor en büyük özelliği sağlıklı ve tamamen doğal bir serinleme olması doğa dostu bir sistem ve portatif olmasını amaçladım hem evde hem araçta hem kampta yanımızda rahatlıkla taşıyacağımız bir sistem

Öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum, gönlünüze, yüreğinize sağlık.

Sonuca ulaşacağınıza eminim, olaki ulaşamadınız denediğiniz için bile bence çok büyük takdiri hakediyorsunuz. Mesajlara bakıyorumda tüketim toplumu olan insanımız herzaman olduğu gibi yeniliklere kapalı bir tavır sergiliyor. Ama ne olur siz bildiğinizden şaşmayın. Kolay gelsin.

byseyyah' Alıntı:
Öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum, gönlünüze, yüreğinize sağlık.

Sonuca ulaşacağınıza eminim, olaki ulaşamadınız denediğiniz için bile bence çok büyük takdiri hakediyorsunuz. Mesajlara bakıyorumda tüketim toplumu olan insanımız herzaman olduğu gibi yeniliklere kapalı bir tavır sergiliyor. Ama ne olur siz bildiğinizden şaşmayın. Kolay gelsin.

yorumunuz için çok teşekkür ederim. sonuca ulaşmak önemli değil açıkçası bir şeylerle uğraşmak benim için daha önemli. bir şeylerle uğraşınca ben mutlu oluyorum ama eğer sonuca ulaşırsam benimle birlikte çok kişi mutlu olacaktır eminim.

Yıldırım abi çok güzel eline sağlık..

vantilatör önünün çıkış sıcaklığı 22.5 derece ise, şunu ölçmen mümkün mü ?

Odayı yarım saat kapı kapalı düzenek çalışır bırakıp, yarım saat sonra odanın sıcaklığına, ne kadar buzun eridiğine bakıp fikir edinmek güzel olurdu bence..

Selamlar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.