Defender'e Klima Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan artsanatyildiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 128
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,560

Etiketler

Ynt: Defender'e Klima Yapalım

havalar biraz serinledi ama yılmak yok gerekirse bütün kış bu projeyi ayaklandırmaya calışacağım önümüzdeki yaza serin gireceğiz inşallah

severim zihni sinir projelerini, bir işaret koyayım, sonucu merakla bekleyeceğim, kolay gelsin :smiley:

En yakından takip ettiğim konulardan biri. Heleki bu küresel ısınma döneminde çok dualar alacaksınız proje gerçekleştiğinde.

motkun' Alıntı:
En yakından takip ettiğim konulardan biri. Heleki bu küresel ısınma döneminde çok dualar alacaksınız proje gerçekleştiğinde.
çok az kaldı bu projeye tekrar zaman ayırmam için şu an koca oğlanı topluyorum 1 aya kalmaz tekrardan bu işe döneceğim

arkadaşlar çabuk soğuyan bir sıvıya ihtiyacım var. bunun ne olduğunu veya ne olabileceğini bilen varmı klima projesinde kullanacağım devirdaim olacak çabuk soğuyan bir sıvı ?

Ne kadar sıvı gerektiğini belirtmemişsin ama, BUZ aküsü alıp içindeki sıvıları kullanabilirsin...

Buz Aküsü.jpg

atiladi' Alıntı:
Ne kadar sıvı gerektiğini belirtmemişsin ama, BUZ aküsü alıp içindeki sıvıları kullanabilirsin...
olabilir valaha aklıma gelmedi hiç ben bir koşu kipadan alıp geleyim hemen çok teşekkürler yardımınız için bu arada sizde geçmişte bu projeyi denemiş biri olarak bana yardımlarda bulunursanız çok sevinirim.

Yapmak istediğin, suyu peltier vasıtası ile soğutup, devir daimle kalorifer peteğinde dolaştırıp, fanla üfleyerek soğuk hava elde etmeyi düşünüyorsan, hiç uğraşma gel bendekini test et...

CNC tezgahda kanallar açılmış alüminyum plakayı tek peltier ile soğutup, içinden sıvı devir daim ederek petekden geçirip, fanla üfleyerek 12v klima yaptım, ısnan peltieride CPU soğutucu ile soğuttum, sonuç, felaket, klima ancak sistemi bir TV kutusunun içine hapsedersem ancak 1m3 mekanı 24 dereceden 21 dereceye düşürebiliyor, dolaşan soğuk su geri dönüşde çabuk ısınıyor, soğutma verimini en az 4 peltier ile desteklemek lazım diye düşünüyorum, buda saatte 16 amp enerji demek, bilgisayar kasası soğutmak için ideal ama 1m3 den büyük mekanlar için sonuç hüsran....
Klimanın hem sulusunu yapdım, hemde kurusunu.. Aşağıdaki linkden inceleyebilirsiniz..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=45516.0

klima 1.jpg

klima 2.jpg

bu aküler nasıl çabuk soğurmu donma dereceleri nedir herhangi bir bilginiz varmı bana yaklaşık 1 litre sıvı yeterli geliyor devirdaim hızlı olacağı için. bu devir daimi fasılalı yapmanın bir yolunu bulmam lazım zira hızlı devirdaim sıvıyı çabuk ısıtyor.

Devirdaimi fasılalı yapmak için zaman rölesi kullanabilirsiniz,( 1 saniye ile 99 saat arası ayarlayabilirsin) ama çözüm olmaz bekleme esnasında ortam tekrar ısınır. Bunun yerine soğutmayı arttırmalısınız.

ilker 72' Alıntı:
Devirdaimi fasılalı yapmak için zaman rölesi kullanabilirsiniz,( 1 saniye ile 99 saat arası ayarlayabilirsin) ama çözüm olmaz bekleme esnasında ortam tekrar ısınır. Bunun yerine soğutmayı arttırmalısınız.
zaman rölesini peltier lere değil su pompasına bağlayacağım çünkü su sürekli devirdaim olurken ısınıyor bende bu otomasyonu yavaşlatıp yani sıvıyı durağanken soğutmayı planlıyorum peltier adedine gelince 4 yada 5 peltier kullanacağım yaklaşık 1 litre sıvı sistem için yeterli oluyor ama az miktar olması ısınmayı çabuklaştırıyor bende çünkü peltierler yeterince sıvı ile temas edecek zaman bulamıyor bu zaman olayını çözümlersem sonuca ulaşırım diye düşünüyorum sizce mantık doğrumudur. paylaşarak bu projeyi büyüteceğiz inşallah

artsanatyildiz' Alıntı:
zaman rölesini peltier lere değil su pompasına bağlayacağım çünkü su sürekli devirdaim olurken ısınıyor bende bu otomasyonu yavaşlatıp yani sıvıyı durağanken soğutmayı planlıyorum peltier adedine gelince 4 yada 5 peltier kullanacağım yaklaşık 1 litre sıvı sistem için yeterli oluyor ama az miktar olması ısınmayı çabuklaştırıyor bende çünkü peltierler yeterince sıvı ile temas edecek zaman bulamıyor bu zaman olayını çözümlersem sonuca ulaşırım diye düşünüyorum sizce mantık doğrumudur. paylaşarak bu projeyi büyüteceğiz inşallah

Zaman rölesini pompa için önermiştim. Suyun devirdaim sırasında ısınması soğutmanın yetersiız olmasından kaynaklanıyor yada şöyle diyelim bekleme esnasındaki elde ettiğiniz soğuk su ortamı soğutmaya yetecekmi. Suyun az olması ısınmayı hızlandırıyor ama soğumasınıda kolaylaştırıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR