şuan gelişmeler yavaşlayacak aracımı kaportaya sokuyorum ardından boya ve bakım gelecek arta kalan zamanlarda bu klima işi ile ilgileneceğimt_e-o' Alıntı:Gelişmeleri merakla takip ediyorum
kolay gelsin
mehmet
zaten zihni sinirliği sevmesek defender sevdalısı olmazdık değil miburalpdi' Alıntı:severim zihni sinir projelerini, bir işaret koyayım, sonucu merakla bekleyeceğim, kolay gelsin
çok az kaldı bu projeye tekrar zaman ayırmam için şu an koca oğlanı topluyorum 1 aya kalmaz tekrardan bu işe döneceğimmotkun' Alıntı:En yakından takip ettiğim konulardan biri. Heleki bu küresel ısınma döneminde çok dualar alacaksınız proje gerçekleştiğinde.
olabilir valaha aklıma gelmedi hiç ben bir koşu kipadan alıp geleyim hemen çok teşekkürler yardımınız için bu arada sizde geçmişte bu projeyi denemiş biri olarak bana yardımlarda bulunursanız çok sevinirim.atiladi' Alıntı:Ne kadar sıvı gerektiğini belirtmemişsin ama, BUZ aküsü alıp içindeki sıvıları kullanabilirsin...
zaman rölesini peltier lere değil su pompasına bağlayacağım çünkü su sürekli devirdaim olurken ısınıyor bende bu otomasyonu yavaşlatıp yani sıvıyı durağanken soğutmayı planlıyorum peltier adedine gelince 4 yada 5 peltier kullanacağım yaklaşık 1 litre sıvı sistem için yeterli oluyor ama az miktar olması ısınmayı çabuklaştırıyor bende çünkü peltierler yeterince sıvı ile temas edecek zaman bulamıyor bu zaman olayını çözümlersem sonuca ulaşırım diye düşünüyorum sizce mantık doğrumudur. paylaşarak bu projeyi büyüteceğiz inşallahilker 72' Alıntı:Devirdaimi fasılalı yapmak için zaman rölesi kullanabilirsiniz,( 1 saniye ile 99 saat arası ayarlayabilirsin) ama çözüm olmaz bekleme esnasında ortam tekrar ısınır. Bunun yerine soğutmayı arttırmalısınız.
artsanatyildiz' Alıntı:zaman rölesini peltier lere değil su pompasına bağlayacağım çünkü su sürekli devirdaim olurken ısınıyor bende bu otomasyonu yavaşlatıp yani sıvıyı durağanken soğutmayı planlıyorum peltier adedine gelince 4 yada 5 peltier kullanacağım yaklaşık 1 litre sıvı sistem için yeterli oluyor ama az miktar olması ısınmayı çabuklaştırıyor bende çünkü peltierler yeterince sıvı ile temas edecek zaman bulamıyor bu zaman olayını çözümlersem sonuca ulaşırım diye düşünüyorum sizce mantık doğrumudur. paylaşarak bu projeyi büyüteceğiz inşallah