Defender'e Klima Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan artsanatyildiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 128
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,564
Ynt: Defender'e Klima Yapalım

ilker 72' Alıntı:
Zaman rölesini pompa için önermiştim. Suyun devirdaim sırasında ısınması soğutmanın yetersiız olmasından kaynaklanıyor yada şöyle diyelim bekleme esnasındaki elde ettiğiniz soğuk su ortamı soğutmaya yetecekmi. Suyun az olması ısınmayı hızlandırıyor ama soğumasınıda kolaylaştırıyor.
evet aynen söylediğiniz gibi tabi deneme yapmadan tam anlamıyla sonuca ulaşamayacağız.bunlar hep varsayım.bir kaç deneme yapacağız sistem eksikliklerini hesaplayıp gerekirse farklı yollar deneyeceğim.elimde 2 adet ev tipi klima kompresörü var(hurdacı bir iş yerinden sökerken aldım ikisini 40 tl ye :smiley: ) onlardan birinide kullanacağım

Etiketler

artsanatyildiz' Alıntı:
evet aynen söylediğiniz gibi tabi deneme yapmadan tam anlamıyla sonuca ulaşamayacağız.bunlar hep varsayım.bir kaç deneme yapacağız sistem eksikliklerini hesaplayıp gerekirse farklı yollar deneyeceğim.elimde 2 adet ev tipi klima kompresörü var(hurdacı bir iş yerinden sökerken aldım ikisini 40 tl ye :smiley: ) onlardan birinide kullanacağım

Kompresörün amperi ve büyüklüğü makulse peltierli sistem yerine bunu kullansanız bence daha iyi olur uygun bir invertörle çalıştırırsınız.

ilker 72' Alıntı:
Kompresörün amperi ve büyüklüğü makulse peltierli sistem yerine bunu kullansanız bence daha iyi olur uygun bir invertörle çalıştırırsınız.
vallah yalan olmasın ama pencere tipi klimadan sökülmüş bir kompresör 1/3 beygir gücünde galiba 9000 yada 12000 btu değerinde bir klimadan söküldü kompresörün markası elektrolux ml90fb çok sessiz bir cihaz.

artsanatyildiz' Alıntı:
vallah yalan olmasın ama pencere tipi klimadan sökülmüş bir kompresör 1/3 beygir gücünde galiba 9000 yada 12000 btu değerinde bir klimadan söküldü kompresörün markası elektrolux ml90fb çok sessiz bir cihaz.

Bende pencere tipi klima var çalışırken 3 amper çekiyor kompresörde çok büyük değil. Kompresörü aracın dışına muhtemelen motorun oraya bir yere dik olarak yerleştirebilirsen gerekli gaz ve elk tesisatı (soğutucu, kompresör ve kondanser arasına) çekilince olur . Fakat kompresör çalışırken çok dik rampalarda sorun çıkartabilir of road yaparken yada dik rampalarda kapatırsınız.

gecıcı olarak cok guzel bı cozum gordum paylasmak ıstedım..

http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=771&isim=ev_icin_ideal_bir_klima_yapimi

berk' Alıntı:
gecıcı olarak cok guzel bı cozum gordum paylasmak ıstedım..

http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=771&isim=ev_icin_ideal_bir_klima_yapimi

Site çok güzel, paylaşım için teşekkürler.

Sanırım en büyük sorun hava kanallarının torpido alt ünitesi , orijinalı 2-3 bin dolar , yerine takılabilecek başka bir ünite var mı ? Yapılabilir mi ? Ben de araştırmadayım ,revüzyondaki aracımı klimalı yapmak istiyorum.

Merhaba Defender'e, ticari minibüslerde kullanılan klimaları uygulamak daha kolay olmazmı, dış ünitesi sepetin içine gizlenilirse görüntüde çok kötü durmayabilir, deneyen varmıdır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR