Defender'e Klima Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan artsanatyildiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 128
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,560

Etiketler
Ynt: Defender'e Klima Yapalım

mu7y' Alıntı:
gerçekten hızlısınız üstadım ;D
vallah napalım yoklu insanı nelere sevk ediyor anlatamam :smiley:

DSCF9842.jpg

DSCF9844.jpg

DSCF9845.jpg

evet gerekli olan malzemeleri yazıyorum

*bakır boru yaklaşık 2-3 metre fiyatı toplam 15 tl
*peltier 12 volt 5 amper 60 watt fiyatı 25 tl (soğutma kapasitesini arttırmak için adet arttırılabilir şuan buradan bulduğum fiyat bu çinden getirteceğim 15 tanesi toplam 50 dolar gibi bir rakama geliyor deneme için izmirden alındı)
* su pompası 12 volt 25 tl ( ben şuanda evde denediğim için akvaryum pompaası kullanacağım saatte 50 litre devir daim yapabiliyor)
* su muhafazası için yalıtımlı kap (fiyat veremiyorum çünkü bedava olacak)
:smiley:

evet arkadaşlar sistem kararlı bir şekilde çalışıyor şuan deneme yaptığım alan 16 metreküplük bir alan ısı değerlerini net olarak şöyle verebilirim normal sıcaklık (izmir) 32.5 c sistem çalışmadan önce .

hissedilir bir serinleme mevcut artı olarak mazgallardan gelen havadaki neme bağlı su miktarı aşırı yüksek ve buda sistemin terleme yaptırabilecek kadar sağlıklı olduğunu gösteriyor burada eğer bakır boru yerine aluminyum panel kullansa idim daha verimli olacaktı çünkü ısınma oranı daha az artı olarak bakır boruların kalınlıkları fazla olması nedeni ile belirgin bir ısı kaybı oluşuyor bakır boruların biirleşim yerlerinde plastik borularda sistemde dönen suyun ısınmasında bir etken ama ne olursa olsun sistem çalışıyorve bu deneme açık ve yalıtımsız yapıldığı için sonuçlar bunun için bile gayet iyi fikri olan arkadaşlarla paylaşmak isterim.

DSCF9846.jpg

DSCF9847.jpg

DSCF9848.jpg

evet sevinerek söyleyebilirim ki arkadaşlar klimamız herkeze hayırlı uğurlu olsun 10 dakikalık bir çalışma sonucu açık devre deneme sonrası 16 metreküplük bir alanda şuan 2 derece ısıyı düşürdüm bizim araclarımız tahmini 6 metre küp olduğunu düşünürsek bu sistem yaz aylarında belirgin bir şekilde araçlarımızı serinletmeye yeterli olabilir ve maliyetide 100 tl gibi bir rakama malolur aşağı yukarı

artsanatyildiz' Alıntı:
evet sevinerek söyleyebilirim ki arkadaşlar klimamız herkeze hayırlı uğurlu olsun 10 dakikalık bir çalışma sonucu açık devre deneme sonrası 16 metreküplük bir alanda şuan 2 derece ısıyı düşürdüm bizim araclarımız tahmini 6 metre küp olduğunu düşünürsek bu sistem yaz aylarında belirgin bir şekilde araçlarımızı serinletmeye yeterli olabilir ve maliyetide 100 tl gibi bir rakama malolur aşağı yukarı

sızı yurekten kutluyorum harıka bır calısma olmus ama araca nasıl uygulama yapacaksınız kek tarıfı verır gıbı resımlı anlatım yaparsanız hepımızın klıması olabılır :smiley: ıyı calısmalar..

berk' Alıntı:
sızı yurekten kutluyorum harıka bır calısma olmus ama araca nasıl uygulama yapacaksınız kek tarıfı verır gıbı resımlı anlatım yaparsanız hepımızın klıması olabılır :smiley: ıyı calısmalar..
şimdi panellerin daha verimli olması için bir çalışma yapıyorum sanırım oto radyatörleri bu işi layıkı ile yapacaktır. az önce bir fiyat aldım 30 lira gibi rakam verdiler sanırım 40 cm'e 20 cm ebatlarında panel radyatör olmalı bu buda yeterli gelir sistemi çalıştırmak için . inşallah engim mühendislik bilgimle bunuda başarırım :smiley:

tebrikler, yılmadan devam edin lütfen. ben zamanında ilk kuluçka makinesi denememi yaptığımda düşük bir başarıya ulaşmıştım. artık %95 başarılı çıkım veren makineleri yapmaktan sıkıldım. piyasada 1500-2000 euro, maliyeti en fazla 250-300 lira. merakla kararlı çalışan bir prototip üretebilmenizi bekliyorum.

ORMANCI ALİ' Alıntı:
tebrikler, yılmadan devam edin lütfen. ben zamanında ilk kuluçka makinesi denememi yaptığımda düşük bir başarıya ulaşmıştım. artık %95 başarılı çıkım veren makineleri yapmaktan sıkıldım. piyasada 1500-2000 euro, maliyeti en fazla 250-300 lira. merakla kararlı çalışan bir prototip üretebilmenizi bekliyorum.
teşekkürler inşallah bunuda başaracağız azimle

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR