Abi merhabalar, ben de İzmir'de elimden geldiğince yardımcı olmak isterim size..
Peltierler önceden takip ettiğim bir konuydu, o zamanlar klima için değil, overclocklu bilgisayar işlemcisini soğutmak için düşünüyordum. Peltier bildiğiniz gibi, üzerinden akım geçirdiğinizde, 2 yüzeyi arasında yaklaşık 60 derecelik fark yaratan bir güzellik. Bu da demek ki dış yüzeyini ne kadar soğutursanız diğer yüzeyi de o kadar soğur. Bu marketlerde satılan buzdolapları(soğutma çevrimiyle çalışmayanlar) hep peltierli sistemler. Ama tek peltier tabi gücü önemli siz kaç watt kullandınız bilmiyorum, araç buzdolaplarındakiler 60 watt olanlar çok da verimli değiller. Siz 50 tane kullanacaksanız belki iş değişebilir ama bu seferde alternatöre biraz fazla yük binebilir. Hazır yapılmış ya da nasıl yapılacağını anlatan bir sistem varsa youtubeda vs, kaç wattlık kaç tane peltier, kaçlık aluminyum boru, şu kadar debide pompa ve fan vs vs araştıralım isterseniz, hem para kaybetmeden ilk seferde doğru yolu bulmuş oluruz..
Selamlar
Özgür