Defender Kazası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ihg70 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 293
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 85,689
Ynt: Defender Kazası

Ben internette buldum. Örnek fotoları ekleyeyim. Aslında bizim buralarda gazaltı kaynakla yapılıyor ama orjinalinde civataylarıyla demonte geliyor. Ve kısa sürede derlenip toplanıyor. İlk iki foto örnek. Alttaki sarı Defender benim ki.

kooi.jpg

testfit.jpg

jk (Custom).jpg

DSC_9281d (Custom) (Custom).jpg

Etiketler

Bu da benimki. Üstler kaynaklı, şasiye inişi her kolda 2 parça halinde civatalı.
Şasi bağlantısı da civatalı. Şasiye 8 kol olarak iniyor.
Üstteki port bagaj da roll-cage üzerine 6 noktadan civatalı.
Tüm roll-cage yarım saat içinde söküüp çıkarılabilir.

index.php

index.php

Çok güzel olmuş, çok yakışmış ama görüntüden öte hayat kurtarır rollcage...

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15709138.asp?gid=373

Roll cage'i bırakın araç zırhlı ve sonuç ortada.
Haberde belirtilmemiş ama bu zırhlı araçların da bir kısmı defender platformunu paylaşıyor. Zaten paylaşmada da fark etmez sabit akslı her araç manevra kabiliyeti dikkate alınmadan otomobil gibi kullanılırsa devrilme riski taşır.

Evet bunlar gerçekten üzücü haberler ama tartışmayı alevlendirmenin anlamı yok. Yukarıda yeterince tartışılmış. Hepimiz biliyoruz ki, kullandığımız araçlar arazi aracı, ekspedisyon aracı ve biz dişli arazi lastikleriyle asfalta çıkıyoruz. Ordudan gelen kaza haberlerinin çokluğu eğitimsizliğin de ötesinde bir şey. Ordu OK144 lastikler kullanıyor. Bu lastiklerin asfaltta ve ıslak zeminde başarılı olmadığını hepimiz biliyoruz. Defenderlar, Camel tropy'de Discolara kadar yıllarca resmi araç oldu. Discolar çıkınca her Disco'nun yanına bir Defender kurtarma aracı olarak verildi. Bu araçlar ekspedisyon aracıdır ve bu göz önüne alınarak kullanılmalıdır. Yoksa her araç ve özellikle de 2 tonluk her arazi aracı bilinçsiz kullanıldığında asfaltta takla atar. Ordu, Pinzgauer veya Gaz türü birşey kullanıyor olsaydı bence şimdi konumuz Defenderlar olmayacaktı. Hem nedense hiç sivil Defender kazası haberi göremedim ben. İnşallah da görmeyiz.

Yok ben zaten defender bu konuda diğer arazi araçlarından farklıdır demedim. Muhtemelen o kazada emniyet kemeri de takılmamıştır ama roll cage e de fazla güvenmemek lazım kaza bu kaza anında herşey olabilir.

60 Yıldır üretilen, dünyanın her yerinde kullanılan, hatta dünyanın bir çok ordu gibi önemli yerlerinde kullanılan, başarısının konuşulmaya bile gerek olmayan bu aracın hakkında kotü konuşmanın altındaki sebebi yıllardır düşünüp dururum ?

meriçbager' Alıntı:
60 Yıldır üretilen, dünyanın her yerinde kullanılan, hatta dünyanın bir çok ordu gibi önemli yerlerinde kullanılan, başarısının konuşulmaya bile gerek olmayan bu aracın hakkında kotü konuşmanın altındaki sebebi yıllardır düşünüp dururum ?

Ben hemen cevaplayayım.Senelerden beri bir araba üretemediğimiz -Tamamen Türk Malı bir otomobil yapılamadığı için ,biz de böyle bilip bilmeden yorum üretiyoruz.

Ya arkadaşlar kim defender hakkında kötü konuştu şimdi bazen anlamıyorum ben bu mesaj trafiğini.
Sabit aksın yol tutuşu hakkında kötü konuşmuşuzdur en fazla. Eh durum gerektirdiğinde savaşa gidecek olan arazi araçlarına da binek araç aksı koyacak halleri yok ya. Mecburen öyle. Aksi mümkün olsaydı ordu defender yerine vitara kullanıyor olurdu, kullandıkları araçlar da devrilmezdi.

olasiliksiz' Alıntı:
Ya arkadaşlar kim defender hakkında kötü konuştu şimdi bazen anlamıyorum ben bu mesaj trafiğini.
Sabit aksın yol tutuşu hakkında kötü konuşmuşuzdur en fazla. Eh durum gerektirdiğinde savaşa gidecek olan arazi araçlarına da binek araç aksı koyacak halleri yok ya. Mecburen öyle. Aksi mümkün olsaydı ordu defender yerine vitara kullanıyor olurdu, kullandıkları araçlar da devrilmezdi.

Abicim sen hala işin devrilme kısmındasın, sabit aksa takmışsın kafayı. Sağdan soldan gördüğün devrilmiş defender haberlerini buraya taşıyıp duruyorsun. Defendera gelene kadar takla atan, kazada perte çıkmış kaç tane arazi aracı var biliyor musun? Zırhlı aracın içinde ölen personelden bahsediyorsun yine alt yapısı defender altyapısı diyorsun ona bahane buluyorsun. Hiç bilmiyorsun ki akrebin üzerindeki döner platform takla anında fırıldak gibi döner içeridekilere zarar verir. Vitarayla Defender'ı mümkünse aynı cümle içinde kullanmayın bile. En son arazi aracı vitara kalsa ordu onu yine de kullanmazdı emin ol...

olasiliksiz' Alıntı:
Arkadaşlar çok kızmış. Neyse konuyu kapatalım.

Sayın olasiliksiz bey misin bayan mı bilmiyoum önce sen kendini bir tanıtırmısın bizim ismimizle oturduğumuz adres dahil herşeyimiz meydanda hiç kimseden saklayacağımız hiç bir şeyimiz yok öyle ortalığa laf atıp kariştırmakla bu iş olmaz sen kimsin hangi aracı kullanıyorsu kendini bir tanıt bundan sonra ona göre konuşalım

Ben 10 yıldır defender kullanıcısıyım Van dan İstanbul a birkaçkez 2004 defenderimle gittim bana göre çok keyifli bir araç ve virajlardaki kullanımı bile bir otomobilden farksız . Şu ana kadar devrilmiş bir tane bile defender görmedim insanlar isterlerse gemiyi bile yan yatırıyor suya batırıp takla attırıyor. Defender vazgeçilmez bir tutkudur , aşktır , sevgidir .

sanal ortamda istenen mesajı vermek konusunda bazan hepimiz hata yapabiliriz.Konuyu kişiselleştirmekten kaçınmamız gerekir.. sonuçta bütün üyeler Gezenbilir dostluğuyla birbirine bağlıdır diye düşünüyorum..

sanal ortamda istenen mesajı vermek konusunda bazan hepimiz hata yapabiliriz.Konuyu kişiselleştirmekten kaçınmamız gerekir.. sonuçta bütün üyeler Gezenbilir dostluğuyla birbirine bağlıdır diye düşünüyorum..

Yüz yüze görüştüğünüzün yarısı, telefonda görüştüğünüzün üçte biri, yazarak (email, forum vs) anlatmaya çalıştığınızın ise ancak dört te biri anlaşılır derler o yüzden ortam bazen gerilebiliyor.

olasiliksiz' Alıntı:
Yüz yüze görüştüğünüzün yarısı, telefonda görüştüğünüzün üçte biri, yazarak (email, forum vs) anlatmaya çalıştığınızın ise ancak dört te biri anlaşılır derler o yüzden ortam bazen gerilebiliyor.

Olasiliksiz arkadaşımızın asla kötü niyetli olmadığını ben biliyorum.Diğer konulardanda yazılarını görüyorum.Bu tür şeyler olabilir.Ayrıca her zaman dediğimiz gibi kişilerin düşüncelerine her zman saygımız olmalı.Forumun amacıda zaten fikir paylaşımı
:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,755
Kayıtlı Üye Sayımız
166,567
Kaydolan Son Üyemiz
ozcandervis

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR