Defender Kardeşliğine bir Üye Daha

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 596
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,168

Etiketler

Gökhan defender gerçekten ayrı bir araba,herkese bir defender,her defenderciyede az yakıt yakan yedek bir araç lazım. Kesinlikle gündelik araç değil ama arazide 10 numara. Bu arada Hüseyin sanayide arkadaşlara sordum tahmini 150-250 arası dediler aracı görmeden ebetlerı biraz hayali oldu.Döşemenin altında sunta varmıydı, bu fiyatı değiştiriyormuş. Benim araca göre yaklaşık kıyaslama yaptılar.Ama bence yinede 150 den fazla gitmez.

foremost' Alıntı:
hüseyin kardeşim sanırım sen beni çok iyi anlıyorsun defendere binmek yürek ister biz bu yürekliliğin bedelini fazlasıyla ödüyoruz kafaya takma boşver direksiyonuna geçtikten sonra hepsini unutuyor insan ;D
İbrahim çok doğru söylüyorsun hepsine katılıyorum.

çarşamba günü bir arkadaşımın tanıdık döşemecisine gösterdim arabayı , çok uygun fiyatlı yapıyormuş. sadece zemin döşemesine 750 TL istedi. eyvallah abi yordum seni buraya kadar dediğimde ise ben yetkili servislere iş yapıyorum, benim işçiliğim 10 numara, çok mu para istedik vs diye konuşmaya başladı. Allahtan tavan döşemesini kendim yapıyorum ona en az 2000 diyecekti heralde.

şnorkel aldım ama kime taktıracağımı bilmiyorum. yardımcı olabilecek var mı? daha önce şnorkel takan bir usta varmıdır adanada?

aracın içini komple bitüself ile kaplamıştım. ancak ısı yalıtımı için yeterli olmayacağına inandığım için bitüselfin üzerine uyku tulumunun altına serdiğmiz mat benzeri altı yapışkan malzeme ile ikinci katı kapladım. tavan kartonlarının da üzerine yapıştırdım bu malzemeden. ısı yalıtımı için mükemmel bir ürün. çok farketti. bitüselfin üzeri buz gibi soğuk oluyor ama matın üzeri soğuk olmuyor. ayrıca iç ısıyla dışarısının ısısı çok çok farkediyor. bitüselfi değil ama ısı yalıtımı için bu malzemeyi kesinlikle tavsiye ederim.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

gece çalıştığım ve cep telefonundan çektiğim için fotograflar kötü. idare ediverin.

yarın sabah erkenden zemin döşemesini yapması için döşemeciye bırakıcam aracı. arka sıra koltuğu yapıcak ve ön için aldığım iki koltuğun montajını yapacak.

Fotoğraf001_001 (2).jpg

Fotoğraf003 (2).jpg

Fotoğraf013.jpg

Fotoğraf007 (2).jpg

toplam masraf:
ŞİMDİLİK
debriyaj seti - fren ana merkez - alt denge kol burçları - işçilik 590 TL
2" yükseltme kiti - direksiyon amortisörü -burç kiti - uzun fren hortumları - işçilik 935 TL
plaka masrafları 60 TL
oto elektrikçi 70 TL
jery can 70 TL
4 jant 780 TL
4lastik kumho Kl71 35" 12,5 15 1840TL
arka fren balataları 41TL
arka denge rotili- ABELO 20 TL
arka kol burçları-ingiliz 8 TL
arka salıncak burçları-ingiliz 8 TL
işçilik 0 TL
sökme/takma için gerekli takımlar,boyalar,bijon anahtarı ve kolu, spiral vs 450 TL (bunlar defenderın tamir takımı olarak sürekli araçta kalacak)
50mm spacer 450 tL
fren boruları ve fren merkezleri 120
difransiyel yağı ve hidrolik yağı 29 TL
bugune kadar ödenen toplam kargo 104 TL
marş motoru için tornacıya 60 TL
marş motoru dişlisi 40 TL
monza koltuklar 660 TL
arka fren hortumu 30 TL
takip lambası 2 adet 100 TL
bitüself 2 rulo 102 TL
şnorkel 190 TL
akustik sünger 100 TL
tavan kumaşı ve 1 teneke yapışkan ve 1 litre tiner 110 TL

toplam masraf 6.495,00 TL

Cok iyi olmuş izalasyon malzemede guzel gürünüyor. en son kapladıgın mazeme nedır üstad ben ısıtma sogutma işi yapan bir firmadan numune getırtdım 1 cm kalınlıgında kaucuk tarzı bir malzeme yumuşak geldı gözüme yanı cok esnek ustüne basıldıgında cökup gerı şişiyor. anlatdıgın tarzada tektarafı yapıskanlı malzeme senın kullndıgında bu tarz damıdır ?

DR.ÖZHAN' Alıntı:
Cok iyi olmuş izalasyon malzemede guzel gürünüyor. en son kapladıgın mazeme nedır üstad ben ısıtma sogutma işi yapan bir firmadan numune getırtdım 1 cm kalınlıgında kaucuk tarzı bir malzeme yumuşak geldı gözüme yanı cok esnek ustüne basıldıgında cökup gerı şişiyor. anlatdıgın tarzada tektarafı yapıskanlı malzeme senın kullndıgında bu tarz damıdır ?

malzeme tarif ettiğiniz gibi aynen. bunun da üzerine döşeme yapılacağı için yumuşak olmasının bir önemi kalmıyor. bitüself in uzerine koyuyorum elimi bitüselfsiz sıcaklık neyse onu hissediyorum. bu malzemeyi kaplayıp bakıyorum hiç ama hiç soğuk hissetmiyorum. sizin bulduğunuz malzemenin fiyatı nedir?

AL1820' Alıntı:
4lastik kumho Kl71

memnunmusunuz?

bir sıkıntı hissetmedim faydasını gördüm ama size yürekten bir tavsiyede bulunayım. 4 lastiğe 2000 TL vereceğinize 200 liraya çıkma romork lastiği alın kalan parayla kilitli difransiyel takın. kilitsiz olmuyor arkadaş bu iş.

huseyinyilmaz' Alıntı:
malzeme tarif ettiğiniz gibi aynen. bunun da üzerine döşeme yapılacağı için yumuşak olmasının bir önemi kalmıyor. bitüself in uzerine koyuyorum elimi bitüselfsiz sıcaklık neyse onu hissediyorum. bu malzemeyi kaplayıp bakıyorum hiç ama hiç soğuk hissetmiyorum. sizin bulduğunuz malzemenin fiyatı nedir?

üstad 18 tl 1m2 1 cm kalınlığındakı malzemeye , yapıskanı olmayanı 8 tl fiyatı vardı bide ajkustik sünder numunesı istemıstım oda bildigin gözeneklı sünger malzeme oldugu için üstüne olmadım su tutar bı balzeme diye.

huseyinyilmaz' Alıntı:
bir sıkıntı hissetmedim faydasını gördüm ama size yürekten bir tavsiyede bulunayım. 4 lastiğe 2000 TL vereceğinize 200 liraya çıkma romork lastiği alın kalan parayla kilitli difransiyel takın. kilitsiz olmuyor arkadaş bu iş.

Çıkma römork lastiğinden kastınız 9.50 lik lastikler mi?
onların hız sınırı 50 diye biliyorum ben

DR.ÖZHAN' Alıntı:
üstad 18 tl 1m2 1 cm kalınlığındakı malzemeye , yapıskanı olmayanı 8 tl fiyatı vardı bide ajkustik sünder numunesı istemıstım oda bildigin gözeneklı sünger malzeme oldugu için üstüne olmadım su tutar bı balzeme diye.

malzemeden numune gönderebilirim isterseniz. 1,7metrekaresi yapışkan olanın 8 TL ye aldım

Garaj bölümünde olmayınca farketmemişim, 1saatten fazla oldu, başından sonuna kadar okudum. Hakikaten sıkıntı geldi okurken ustalar konusunda. Ben düz dizel aldım. burçları ve ön düzenle alakalı 1 2 parçayı (muayene için) değiştirdim, üst bagaj detroit kilit vinç ve lastik harici hiçbirşey yaptırmayacağım sırf ustalar yüzünden. Artık hangi parça nerde bırakır patlar bilmem.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR