Defender Kardeşliğine bir Üye Daha

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 596
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,134
karakartal01' Alıntı:
Hüseyin bey sen hafta sonu batık gemi kampında benim defenderin yakıt sistemini bir kontrol et sonra puma motora bakarsın.

neden öyle dedin çok merak ettim valla bak şimdi. zaten herkes çok üstüme geldi satma diye.. bu arada ilanı vereli 6 saat falan oldu görüntülenme sayısı 300 küsür..telefonum çalmaya başladı.
bu arada ben aracımı toplamaya devam ediyorum. belki taliplisi çıkmaz

Etiketler
1- Sen aracının artık herşeyini biliyorsun. 2-Alacağın dizel senin araçtan az yakamayacak aksine belki çekimi düşecek.3-Birde yeni aldığın aracı yenilemeye çalışacaksın.4- Ben sana L.P.G. de dizel yakmayı göstereceğim bak hoşuna gitmezse yine bildiğini yap. Ama TDI alacaksan ona sözüm yok hemen al derim.Pazar a görüşürüz.

abi çok meraklandırdın beni pazar gununu iple çekiyorum. öte yandan benim sıkıntım yakıt sarfiyatından öte çekişi. pozantı rampasını 30 la çıkmak çok zor. yılda bir kez tatile defender ile çıkmak 2-3 bin kilometre yapmak istiyorum. bir de şu lpg tankını istemiyorum arabada.2 ay önce osmaniyede kaçak yuzunden bir tank patladı. gencecik çocuk yandı.
niyetim aracımı satıp 10bine motoru bitik de olsa bir dizel alıp kalanı ile tdi motor atmak.

wallğaa haklısın abi.... de lastik ebatları baya bi etkilemişlerdir...... defender bi de genellikle arazide off road amaclı kullanılıyor..... bencee emeğe yazıkkk binn bizrazz sattıktan sonraa zevkimi aldım sattım de.... bence.... dizell motorda olsaa off road yönelik yaptığınn uygulama zatennn hızınııı bayaa bi düşürürr...... yinede karar senin..... biii off road cı olarak bineceğimm tekk araccc defender....

şuanda defenderımın tavan kartonlarının döşemesi ile uğraşıyorum. halil ibrahim sağolsun (foremost) bana kumaş ve döşeme konusunda yardımcı oldu. teşekkürler.
[attachment=1]

Fotoğraf009.jpg

kolay gelsin hüseyin kardeşim bir defender sevdalısına yardım etmek benide çok sevindirdi çalışmalarını merakla takıp ediyorum kolay gele :smiley:

[attachment=1]7

bali kokusu acayip karnımı acıktırıyor millette kafa yapar benim karnımı acıktırıyor

şu sünger ses yalıtımı için

[attachment=2]

[attachment=3]

alt tarafı çok kuvvetli bir yapışkan. ses yalıtımını bitüself üzerine bunu yapıştırarak çözmeyi düşünüyorum

Fotoğraf001M.jpg

Fotoğraf002Mj.jpg

Fotoğraf003_001_001.jpg

huseyinyilmaz' Alıntı:
[attachment=1]7

bali kokusu acayip karnımı acıktırıyor millette kafa yapar benim karnımı acıktırıyor

şu sünger ses yalıtımı için

[attachment=2]

[attachment=3]

alt tarafı çok kuvvetli bir yapışkan. ses yalıtımını bitüself üzerine bunu yapıştırarak çözmeyi düşünüyorum

bu malzemenın faydası olur dıye dusunuyorum ses problemını cözecektır. ben tavandada kullandım.

ONTURK' Alıntı:
Hüseyin Orjinal tavan döşemesini mi kullandın kalıp olarak?

evet abi. maddi durumunu bilmiyorum ama döşeme için korkunç paralar istiyorlar. zor bir tarafı yok. istersen yapabilirsin.baliyi sür malzemeyi yapıştır. ne bileyim ona vereceğin para ile telsiz falan alırsın. ben sadece zemin döşemesini ve arka sıra koltuğu dışarıda yaptırıyorum.

DR.ÖZHAN' Alıntı:
bu malzemenın faydası olur dıye dusunuyorum ses problemını cözecektır. ben tavandada kullandım.

ben tavan yerine tavan kartonuna yapıştırıyorum. her ne kadar sağlam yapışkanlı olsa da iki nedenle tavan kartonuna yapıştırıyorum. birincisi tavana ileride başka birşey yapılmak istenirse o yapışkanın izlerini temizlemek çok zor oalcaktır. ikincisi Adana sıcağında o yapışkan kendini bir miktar bırakabilir çünkü sürekli yerçekiminin etkisiyle aşağı doğru düşmek isteyecektir. ancak tavan kartonunun arka yuzeyine yapıştırınca yerçekimi yapışkanını kartona çekecektir.

burada dikkat edilmesi gereken nokta şu. tavan kartonu gözenekli yapıya sahip olduğundan aralarının doldurulması gerekmektedir. bunun için selülozik tiner ile inceltilmiş baliyi 2-3 kat sürmek gerekir. yuzeydeki gözeneklerin arası dolar, düz yuzey olşturur ve yapışkanın tutunmasını kolaylaştırır.

"doğru olan budur demiyorum tartışmaya açıktır. denemesini henüz yapmadım çünkü. Ama Bitüself in %60 kesmediğini %5 kestiğini kesinlikle biliyorum.

huseyinyilmaz' Alıntı:
evet abi. maddi durumunu bilmiyorum ama döşeme için korkunç paralar istiyorlar. zor bir tarafı yok. istersen yapabilirsin.baliyi sür malzemeyi yapıştır. ne bileyim ona vereceğin para ile telsiz falan alırsın. ben sadece zemin döşemesini ve arka sıra koltuğu dışarıda yaptırıyorum.

Bende hiç döşeme yok ta o yüzden sordum. açıkcası o kadar parada vermek istemiyorum iç döşemeye.

Bakalım ne yapacağız.

İatros' Alıntı:
Bu kadar emeğinizin boşa gitmemesi için performanslı dizel yerine v8 e karar verip satmaktan vazgeçmenizi bekliyorum Hüseyin bey :smiley:
bende hüseyine v8 diyorum ama o dizelde israrlı ben oyumu v8 den yana yaparım gitmesemde olur günde yarım saat sesini duyayım yeter ''gürgürgürgür'' ;D ;D

abi beklediğim birşey var. ona göre Bursa ya geri dönme durumum var. motor değiştirme işini o iş belirleyecek.

foremost' Alıntı:
bende hüseyine v8 diyorum ama o dizelde israrlı ben oyumu v8 den yana yaparım gitmesemde olur günde yarım saat sesini duyayım yeter ''gürgürgürgür'' ;D ;D

Dediğiniz gibi sesi yeter :smiley:
Hüseyin bey kendisi için en uygun seçimi yapacaktır. Kendisine kolaylıklar diliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR