Defender Kardeşliğine bir Üye Daha

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 596
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,615

Etiketler
abi biraz önce tekrar bir mail attım ingiltereye. kafama takılan şu ben +2" amortisor ve helezon taktım ama GET de takıcam 50mm lik. evet +2" için 3 derece ama GET lerle birlikte acaba 6 derece mi almalıyım. bi çıkabilsem işin içinden. senin yorumun nedir abi?

[attachment=1]

ingilteredeki satıcı firmadan benim sete uygun olarak kullanılacak açılı kollar için teklifleri bu. GET kullanmakta sorun olmadığını yazdılar.

Adsız.jpg

hayır +2 helezon +50mm get olursa yaklaşık dört inch yükselmiş oluyorsunuz. amortisörünüz kırılır veya kopar. Kollardada açı dört inchlik sistem kollarıyla düzelir.

abi anlamadığım şu adamlar satarken burada neden teknik destek vermiyorlar. GET satıyorlar ama GEt için amortisçr satmıyorlar. bilseydim alırmıydım +2" amortisör. peki 30mm GET kullansam kurtarmaz mı yine 3,1 inch yapıyor yukseklik.?

aracının amortisörün max- min açıklıkları arasındaki fark şaside takozlarla sınırlandırılmıştır orjinalde. şimdi yaptığın yay yada takoz yükseltmesinde bunun bir kısmını yiyeceksin, dolayısı ile çalışma boyu daha uzun amortisör gerekli.yay yükseltmesi ve takoz yükseltmesi ile yaptığın yükseltme ikisinin toplamı kadar olacak.dolayısı ile ona göre amortisör lazım. Kollaar bu arada hiç yok ortada.:smiley:
takozları(get) takmadan kolları ve yayları amortisörleriyle takmanı öneririm. getleri deneyerek takın, daha sonra.

Hocam seni bulmuşken biraz daha bilgi alayım :smiley: amortisörlerin şaseye bağlantı parçaları var ya... onu 5cm kadar aşağı indirsek nasıl olur? mantıken kupa yukselir amortisörün açık kol uzunluğu artmış olur ama böyle bir uygulama yapan varmıdır gördünüz mü hiç. bu sayede get takılabilir.

2. sorum şase kupa arasına takoz koysak radyatör vs yukseltmeye gerek kalmadan ne kadar yukseltebiliriz

Amortisörün üst bağlantısını aşağı sarkıttığınızda tekerin en içe girdiği nokta ( takozla sınırlandırılmış olan) sabit kalacağı için o noktaya artikülasyonda ulaşmaya çalışacağından aracın amortisörü kırılır. Sınırlandırma takozunu uzatsan daha hayırlı olur .
şasi takozuna gelinceo kısmına girmeni hiç tavsiye etmem.aracın ağırlık dengeleri
vs. düzen tutmaz.Ama illede yapacağım dersen pervanenin davlumdazı ile arasındaki mesafeler size yol gösterir.

bir cevap yazmıştım sanırım yollayamamışım. Resmi tekrar ekliyorum. + 2inch yükseltme yay ve amartisör değişikliği. + 5 inch te extra takoz ekleniyor. Değişmen gereken parçalar resimde görünüyor.

5-super-lift-kit-as-fitted-to-our-defender-bbc-top-gears-range-rover-3485-p.jpg

Yanlış anlaşıldım abi. + 2 inch yükseltmede sadece +2inch yay ve amortisör değişiyor tabi açılı kollarda takılsa tadından yenmez.(yada açılı burç)

+5 inç yükseltmede ise +2inch yay ve amortisör, toplamda +3inch get ve amortisör kafası (ismini tam bilmiyorum) koyuluyor( toplamda 5 inch). Tabi bu işlem bütün açılar değişeceğinden kollar , şaft ,fren hortumları ve şase den direksiyona giden kol ayarlı kolla değişiliyor.

helezonların uygun çalışma (sipirlerin birbirine dukunmadığı kadar basma, formun bozulmadığı kadar açma) aralıkları demekki o liftteki ölçüleri kurtarıyor.amortisörler direk 5 inch'lik yükselmeye eş olmalı ama.

Mantık olarak dediğin gibi olaması gerek tabi yada bir aparatla sispansiyon ucuna uzatmada yapılabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,787
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

SON KONULAR

Geri