Defender Kardeşliğine bir Üye Daha

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 596
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,621

Etiketler
dün arka difransiyeli aşağı aldım sonunda. tek başıma gerçekten çok zor oldu.düşmesin diye sürekli takozlarla besledim.sadece 1 tane 30 cm kalkan bir kriko ile çalışınca zor oluyor. difransiyelciye göndericem boşluğa bakması için.
kampanaları söktüm. son çamur dalışımızdan sonra fena yapışmıştı. çektirme yapıp zorla aldım dışarı.içi dışı tamamen pastı. güzelce tel fırça spiral ile temizledim. antipas astarını attım.

arada ufak tefek kazalar da oluyor. dün açılmayan bir civata için anahtarı borunun içine sokup kuvvet kolunu uzatıp açayım dedim. yerinden çıkınca boru ile suratıma bir yumruk attım kulağıma yakın 5 dk kendime gelemedim. onceki gun de ne kadar önlem alsam da ayağıma salıncak deniyor sanırım arka salıncak düştü.(difransiyeli yukarıdan tutan iki kol V şeklinde.)

[attachment=1]

[attachment=2]

Görüntü0395.jpg

Görüntü0393.jpg

iftardan sonra başlayıp gece 01:00 e kadar çalışıyorum. o yuzden fotograflar daha çok gece çekilmiş oluyor.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Görüntü0396.jpg

Görüntü0388.jpg

Görüntü0390.jpg

bu kısım benim araçlarını toplayan arkadaşlardan yapmalarını istediğim kısım. çünkü ben de hala merak ediyorum Göktuğ ne kdar harcadı Yavuz abi ne kadar harcadı vs. o yuzden her masrafımda yazmaya karar verdim diğer arkadaşlara fikir vermesi açısından

toplam masraf:
debriyaj seti - fren ana merkez - alt denge kol burçları - işçilik 590 TL
2" yükseltme kiti - direksiyon amortisörü -burç kiti - uzun fren hortumları - işçilik 935 TL
plaka masrafları 60 TL
oto elektrikçi 70 TL
jery can 70 TL
4 jant 780 TL
4lastik kumho Kl71 35" 12,5 15 1840TL
arka fren balataları 41TL
arka denge rotili- ABELO 20 TL
arka kol burçları-ingiliz 8 TL
arka salıncak burçları-ingiliz 8 TL
işçilik 0 TL :smiley:
sökme/takma için gerekli takımlar,boyalar,bijon anahtarı ve kolu, spiral vs 450 TL (bunlar defenderın tamir takımı olarak sürekli araçta kalacak)

toplam masraf: 4870 TL

huseyinyilmaz' Alıntı:
bu kısım benim araçlarını toplayan arkadaşlardan yapmalarını istediğim kısım. çünkü ben de hala merak ediyorum Göktuğ ne kdar harcadı Yavuz abi ne kadar harcadı vs. o yuzden her masrafımda yazmaya karar verdim diğer arkadaşlara fikir vermesi açısından

toplam masraf:
debriyaj seti - fren ana merkez - alt denge kol burçları - işçilik 590 TL
2" yükseltme kiti - direksiyon amortisörü -burç kiti - uzun fren hortumları - işçilik 935 TL
plaka masrafları 60 TL
oto elektrikçi 70 TL
jery can 70 TL
4 jant 780 TL
4lastik kumho Kl71 35" 12,5 15 1840TL
arka fren balataları 41TL
arka denge rotili- ABELO 20 TL
arka kol burçları-ingiliz 8 TL
arka salıncak burçları-ingiliz 8 TL
işçilik 0 TL :smiley:
sökme/takma için gerekli takımlar,boyalar,bijon anahtarı ve kolu, spiral vs 450 TL (bunlar defenderın tamir takımı olarak sürekli araçta kalacak)

toplam masraf: 4870 TL

yazmaktan sıkılacaksın bence hiç başlama :D

arka difransiyel bugun tamire gidiyor. inşallah çok masraf açmaz bana.
boya söküm işlemlerine başladım. Maaşallah ezik göçük çıkmadı hiç. Bugun kartela alıp rengine karar vericez. Benden önceki sahibi çoğu civataları bile değiştirmiş. arka tarafta yakıt deposu sökülecek temizlenecek. şaseye daha önce kumlama ve pütür yapılmış. şaseye dokunmasam mı diyorum.

parmağımı tel fırçaya kaptırdım. ;D durmak yok ama
[attachment=1]

ön taraftan da birkaç parça sökelim temizleyelim antipas vuralım boyayalım
[attachment=2]

çıkan parçalar yüzeysel paslı çıkıyor ama yine de temizleyip antipasını sürüyorum
[attachment=3]

takımlar bayramdan sonra devam etmek üzere defenderın içine tıkıldı :smiley:
[attachment=4]

Görüntü0404.jpg

Görüntü0405.jpg

Görüntü0408.jpg

Görüntü0409.jpg

bayramdan sonra araç boyaya girecek. hazırlamam gereken sıradaki malzemeler
1) renkli camlar
2) kapı fitilleri
3) cam fitilleri ve sıyırıcıları
4) arka silecek su fıskıye memesi
5) benzin otomatiği
6) arka emniyet kemerleri
7) arka emniyet kemerinin üzerine gelen kapak :smiley:
8) sağ ayna
9) sağ arka çamurluk
10) gösterge paneli
11) havalandırma ızgarasının önüne takılan gri renkli parça :smiley:

berk' Alıntı:
hahhaa :smiley:) bende bıraktım artık hesaaabı kitaaabı :smiley:)) gizli ortagım benım defenderım

hesap kitap yazılırsa yada tutulursa az çok fikir ediniriz birbirimizden.
sizin portbagajın çizimi varmı ? yok ise 4 tarafından birer fotograf eklerseniz çok sevinirim. yapacağım model sizinki olacak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR