Defender Kardeşliğine bir Üye Daha

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 596
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,621

Etiketler

teşekkür ederim arkadaşlar.
herzamanki gibi yine tavsiyelere ihtiyacım var. lastikleri ne kadar dışa alabilirim. ne kadarlık flanş yaptırmalıyım? kupa ve şaseyi ayırmadan yukseltmek mumkunmudür?

defender kardeşlerim yardımınıza ihtiyacım var.
1) şase ile kupa arasına +2" helezonlar ve yaylarım olduğunu ve 35" lastik taktığımı hesaba katarak nekadarlık flanş koymam lazım?

2) lastikleri ne kadar dışarı almalıyım. bijon saplamalarının da değişmesi gerekecek sanırım. herhangi biryerden alabilirmiyim.fiyatlar hakkında bilgisi olan varmı?

verdiğiniz bilgilere göre işlem yaptırıcam aracıma. yardım lütfen

hem defender ı tanımak hem de vakit geçirmek için defenderımı bahçede dağıtıp temizleyip ihtiyaçlarını tespit edip tedarik etmek ve yine bahçede takmak üzere defenderımı takoza almış bulunmaktayım.
haftasonu defenderımda sökebildiğim parçaları söküp spiral tel fırçayla fırçalayıp antipas boyasını atıp üst kat boyasına giriştim.çıkan parçalar gayet temizdi. yüzeysel hafiif paslar da fırçayla hemen gitti. kampanalar söktüğüm en kirli parçalardı. aşırı derecede paslanmıştı. tel fırçayla onları da temizledim. 1. kat antipas astarı attım. 2. kat bu akşam. hafta içi difransiyeli yere alıcam. boşluğun kontrolü için difransiyelciye götüreceğim.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Görüntü0375.jpg

Görüntü0377.jpg

Görüntü0380.jpg

kolaygelsin hüseyin geçcen sene aynı işlemi bende yapmıştım çok zevkli
ama şu arkadaki denge rotilini tek başına takabilecekmisin sökmesi çok kolay ama takması baya sıkıntılı benden söylemesi kolay gelsin :smiley:

Benim başa çıkamadığım yerlerde eski iş yerimden (Volvo) arkadaşlar yardımcı olacak.bu tarz işlere elim yatkındır. şimdilik temizleme ve astar/boya işlemlerini hallediyorum.
Adanadaki ustaların hepsi Tofaş şahinci çıkınca beni bunu yapmaya ittiler. iyi de oldu defenderımın neresinde ne sorun var tek tek görüyorum. kupayı şaseden ayırıcaz.araya flanş atıcaz.şaseyi fırçalayıp temizliycem vs vs. ilk iş biten arka balataları yensiyle değiştirmek ve arka takım burçlarını almak.

LÜTFEN! yardımlarınızı esirgemeyin :smiley:

Gezenbilir ve sizler olmasaydınız bu işe girişemezdim sanırım.

ata036' Alıntı:
kolaygelsin hüseyin geçcen sene aynı işlemi bende yapmıştım çok zevkli
ama şu arkadaki denge rotilini tek başına takabilecekmisin sökmesi çok kolay ama takması baya sıkıntılı benden söylemesi kolay gelsin :smiley:

söktükten sonra difransiyel geriye gitti zaten dediğiniz gibi takmak zahmetli olacak. rotili de yırtılmıştı. onun ve arka alt takımlardaki butun burçların siparişini verdim bugun.

Sizi tebrik ediyorum.

Benimde böyle bir bahçem olsa kesinlikle bende aynı şeyi yapardım.

Kolay gelsin.

Hüseyin Yılmaz land cı olma yolundaki ilk sınavından Benden 10 almıştır. Başarılarının devamını bekliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR