Defender benzinli sahipleri buraya!...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat atak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 120
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,739
Ynt: Defender benzinli sahipleri buraya!...

Sayın foremost,sizi yönlendiren takipçi yeni kanuna göre konuşmuyor.Eskiden olsa haklı derdim ama şimdi durum farklı;Birkere Üretici firmanın onay vermediği herhangi bir motoru takamıyorsun.Eğer illaki takarım diyorsan İTÜ ye bağlı OTEM den motorun uyumluluk testini yaptırman gerekiyor.OTEM bu iş için 3000 euro gibi bir ücret alıyormuş bu işlem için.Tabi her yaptığı testten de sizin istediğiniz motora illaki onay da verme mecburiyetleri de yok.Eğer bu seçenekten vaz geçer de üretici firma onaylı motor taktırmaya karar verirsen,ikinci aşama devlet,araban 95 modelden küçükse eğer motorunun kullanılmayacak kadar yıpranmış olması zorunluluğunu getirmiş.95 modelden büyük ise bu mecburiyet aranmıyor.Yalnız takacağın motorun da en az senin arabanın yaşında veya daha küçük olması mecburiyeti var.Yani araç 93 model ise motorun da en az 93 model olması şart.94 de olsa oluyor.Ama 92 model olursa kabul etmiyor.Neyse üretici firmadan motor onay belgesi ile beraber OTEM e müracat ediyorsun.Takriben 300 dolar kadar ücret karşılığı işlemini başlatıyor ve sizi TSE ye gönderiyor.Makine mühendisi tarafından çizilen tadilat projesini de ekleyerek TSE ye gidip ordan da onay alıyorsun ve motoru taktırdıktan sonra muayene istasyonlarında son durumu tespit ettirip ruhsata işletiyorsunuz.
Benzinli Defender lerin şöyle bir avantajı mevcut:Eğer sizin araçlarda kullanılan motorlardan sonraki modellerde başka bir versiyon aynı kapasitede benzinli motor kullanılmamışsa,yine aynı kapasitede dizel motor takılabiliyor.Tabiki üretici firmanın kullandığı motor olacak vede motor arabanızla aynı yaşta yada daha küçük yaşta olacak.
Benim bildiğim doğru yol bu.Ama eksiklerim,yanlışlarım olabilir.Ben böyle bir işe hiç girişmedim.Okuduklarımdan çıkardığım sonuç bu.Yine de bir hikaye vardır ya:Adamın biri damdan düşmüş,doktor istememiş,bana daha önce damdan düşmüş birini getirin demiş ya.Bize de damdan daha önce düşmüş biri yardımcı olursa daha iyi olur kanısındayım

Etiketler

uygun motor çeşitleri ile sıfır ve ikinci el tahmini fiyatlarını bilen arkadaşlar bilgilendirirse teşekkür ederim.

murat kardeş o zaman hiç uğraşmayalım bukadar zahmete girmeye değmez dediğin gibiyse biz 2.5 benzinliye devam edelim.ayrıca benzinliye dizel aynı motor hacmı bile olsa olmuyor bilginiz olsun bunu bir çok yerde duydum ve sordum benzinliye benzinli dizele dizel başka türlü kabul olmuyor il il kurallar değişiyorsa onu bilmem

murat atak' Alıntı:
Benzinli Defender lerin şöyle bir avantajı mevcut:Eğer sizin araçlarda kullanılan motorlardan sonraki modellerde başka bir versiyon aynı kapasitede benzinli motor kullanılmamışsa,yine aynı kapasitede dizel motor takılabiliyor.Tabiki üretici firmanın kullandığı motor olacak vede motor arabanızla aynı yaşta yada daha küçük yaşta olacak.
Bende bu konuyu bir iki yere sordum onlarında bu konuda tam olarak bilgileri yoktu trafik şube müdürlüğüne mail atıp mağdur olduğumu ve kallandığım aracın motoru fabrikada üretimi olmadıgını ve aracımın yeni motor ihtiyacı olduğunu anlatıp mail yazmamı istediler yani oradan oraya gönderip duracaklar ama ille bi açık yer bulunur dediler :D

Sayın foremost,gezenbilirde bu konu,farklı başlıklar altında çok tartışılmış.Fakat işin doğrusunu Bager kardeşler araştırmış ve direk OTEM den metin bey diye birisi ile görüşmüşler.Metin bey,Otomobil Teknolojileri Araştırma Merkezi (OTEM) de yetkili birisi.Metin bey de aynen benim dediğimi demiş,yani;OTOKAR dan motor uyumluluk belgesini alırsanız ki müracat edildiğinde bu belgeyi veriyorlar,tabi aracınızın benzinli 2500 cc bir motoru olduğunu ,bu motorun yerine dizel bir motor koydurmak istediğinizi,OTOKAR ın bu araçlara hangi yıldan itibaren benzinli motor dan vazgeçip dizel motora döndüklerini ve de kaç çeşit 2500 cc dizel motor kullandıklarını da belirtir şekilde yazı alırsanız bu belgeye istinaden OTEM,OTOKAR ın sonradan kullandığı 2500 cc dizel motorlardan istediğinize onayı veriyormuş.OTOKAR da şimdiye kadar 2500 cc düz dizel,2500 cc 107 ps 200 tdi,2500 cc 111ps 300 tdi,2400 cc ford 130 ps ,2500 cc TD4 bmw motor kullanmış.Yalnız benim de bilmediğim Ford 130 ps içinde izin verip vermediği.Fakat ilk üç land rover imalatı motora da izin veriyorlar.OTEM in numarası :212 285 34 56 imiş.İsterseniz sizde bir sorun.Selamlar

toz kir girecek yeri yok
bildiğin extra bişi yok herhalde

olasiliksiz' Alıntı:

Toz kir girecek biryeri yok demişsiniz ama bence olayın çamurla bir alakası var.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=67410.0

Bence o aks bağlantısı noktasına giren çamur bir şekilde aksa zarar veriyor.

murat atak' Alıntı:
Sayın foremost,gezenbilirde bu konu,farklı başlıklar altında çok tartışılmış.Fakat işin doğrusunu Bager kardeşler araştırmış ve direk OTEM den metin bey diye birisi ile görüşmüşler.Metin bey,Otomobil Teknolojileri Araştırma Merkezi (OTEM) de yetkili birisi.Metin bey de aynen benim dediğimi demiş,yani;OTOKAR dan motor uyumluluk belgesini alırsanız ki müracat edildiğinde bu belgeyi veriyorlar,tabi aracınızın benzinli 2500 cc bir motoru olduğunu ,bu motorun yerine dizel bir motor koydurmak istediğinizi,OTOKAR ın bu araçlara hangi yıldan itibaren benzinli motor dan vazgeçip dizel motora döndüklerini ve de kaç çeşit 2500 cc dizel motor kullandıklarını da belirtir şekilde yazı alırsanız bu belgeye istinaden OTEM,OTOKAR ın sonradan kullandığı 2500 cc dizel motorlardan istediğinize onayı veriyormuş.OTOKAR da şimdiye kadar 2500 cc düz dizel,2500 cc 107 ps 200 tdi,2500 cc 111ps 300 tdi,2400 cc ford 130 ps ,2500 cc TD4 bmw motor kullanmış.Yalnız benim de bilmediğim Ford 130 ps içinde izin verip vermediği.Fakat ilk üç land rover imalatı motora da izin veriyorlar.OTEM in numarası :212 285 34 56 imiş.İsterseniz sizde bir sorun.Selamlar
Merhabalar
Araştırmalar güzel yazdıklarında olumlu şeyler ama uygulama yapan yok herhalde benzinliye dizel motor atabilecez yani tabiki sizin dediğiniz aşamaları uygulamakla olacak herhalde hayırlısı olsun bekliyecez bakalım varmı peki puma takmak için uğraşan arkadaş haber bekliyoruz dört gözle :D

Merhabalar,

Forumda bulamadım, eğer önceden soruldu cevaplandıysa kusura bakmayın..

2.5 benzinli motorun bloğu 2.5 dizel motorla aynı bildiğiniz üzere, hatta krank da aynıydı diye biliyorum. Dizel silindir kapağı , mazot pompası, piston, kol, yatak vs vs bulup aracı dizele çevirsek, orjinal benzinli bloğun numarası aynı kalacağından muayeneye gittiğimizde nasıl bir durumla karşılaşırız acaba :smiley:

LPG yi de söktürdük diyip ruhsatta LPG li yazmayacak şekilde TÜV'e gittiğimizi düşünün :smiley: Motor numarası da tutuyor ama kocaman mazot pompası var ruhsatta benzinli yazan arabada :smiley:

Valla Özgür Bey,sizinkisi tam Türk işi yani.Ne gerek var işin içine hile katmaya.Üstelik düz dizel sanki çok mu memnuniyet verici bir seçenek.Üstelik muayene istasyonundakiler zır cahil insanlarmı ki yutsunlar bu hileyi.İşin hakkı neyse ona bakalım biz.
Siz bu forumda daha eskisiniz ve çoğu Land konusunda uzman ve deneyimli arkadaşlarla diyaloğunuz vardır.Bizim bu motor değişimi konusunu bu arkadaşlara da iletsenizde bu bölümde bize faydalı olabilecek bilgiler verseler çok hürmete geçer.

özgür bu işler sakat bir anda bütün emekler boşa gidebilir benim aracımın renk değişiminde hiçbir sorun olmadığı halde sırf motor numarasını bulamadığı için orada çalışan yetkililer bana servisin yolunu gösterdiler adamın umrunda değil git bul gel dediler halbuki bu onların vazifesi ama yapmadılar gezenbilir arkadaşlarımızın sayesinde yerini bulduk tekrar gittik araç muayneden geçti birazda istasyonun insiyatıfine bağlı olabilir ama işi şansa bırakmamak en doğrusu kolay gelsin

murat atak' Alıntı:
Valla Özgür Bey,sizinkisi tam Türk işi yani.Ne gerek var işin içine hile katmaya.Üstelik düz dizel sanki çok mu memnuniyet verici bir seçenek.Üstelik muayene istasyonundakiler zır cahil insanlarmı ki yutsunlar bu hileyi.İşin hakkı neyse ona bakalım biz.
Siz bu forumda daha eskisiniz ve çoğu Land konusunda uzman ve deneyimli arkadaşlarla diyaloğunuz vardır.Bizim bu motor değişimi konusunu bu arkadaşlara da iletsenizde bu bölümde bize faydalı olabilecek bilgiler verseler çok hürmete geçer.

Sonuçta bu bir hile değil ki, hile demeniz çok saçma, çünkü bunda yasadışı bir durum yok. Motor bloğumuz aynı sadece rektifiye görürken dizele çevrildi . Sanırım Reha abi bunu bu yasalar yokken eskiden denemişti . Şu an olsa nasıl bir durumla karşı karşıya gelinir diye merak ediyorum. TÜV sizi motor numarası gerçek mi diye MMO'ya gönderse bile motor numarasında hile yok diye rapor çıkacak, muayene sonrasında işler nasıl gelişir diye bir soruydu benimkisi...

foremost' Alıntı:
özgür bu işler sakat bir anda bütün emekler boşa gidebilir benim aracımın renk değişiminde hiçbir sorun olmadığı halde sırf motor numarasını bulamadığı için orada çalışan yetkililer bana servisin yolunu gösterdiler adamın umrunda değil git bul gel dediler halbuki bu onların vazifesi ama yapmadılar gezenbilir arkadaşlarımızın sayesinde yerini bulduk tekrar gittik araç muayneden geçti birazda istasyonun insiyatıfine bağlı olabilir ama işi şansa bırakmamak en doğrusu kolay gelsin.

Arkadaşımın Buick'iyle vizeye gittiğimizde motor numarasının yerini bilmiyorduk, hafif kusur diye sorun olmamıştı 1 seneyi geçti bu olay, şimdi nasıl bilmiyorum.

Senin aracın ruhsatında benzinli diye belirtilmiş.Ruhsatta sadece motor numarası yazmıyorki rengine kadar aracın çoğu özelliği belirtiliyor.Adam ruhsata bakıp benzinli olduğunu okuyacak sonra motora bakacak ordada dizel olduğu alenen belli.Adam ne der peki tamam motor numarası ruhsattakinin aynısı geçebilirsin mi diyecek.Bu işler bu şekilde olursa işin adına ne derler sen söyle o zaman.

murat atak' Alıntı:
Adam ruhsata bakıp benzinli olduğunu okuyacak sonra motora bakacak ordada dizel olduğu alenen belli.Adam ne der peki tamam motor numarası ruhsattakinin aynısı geçebilirsin mi diyecek

Benim sorum da bu zaten

Sonrasında ne olacak Yakıt türü dizel yazan Ek 1 belgesi doldur, trafiğe mi git diyecek, MMO'ya ya da Servise mi yönlendirecek nasıl olacak vs vs, ben de cevabını bilmiyorum, soruya soru olan cevap alıyorum, denemiş birisi var mı, ya da prosedürü bilen birinden cevap arıyorum..

Önce senin ifadeni dinleyecek.Sen eğer ben bu arabayı dizel biliyordum ama ruhsatında benzinli yazılmış hata bu ruhsatı yazan memurda dersen eğer arabanın trafikten dosyasını isterler.Eğer sana kaydedilmeden önce de dizel gözüküyorda ek 1 belgesine de gerek kalmadan trafikten sadece ruhsat değişikliği ile halledilir.Ama sen bu araba benzinliydi ben motor bloğunu değiştirmeden dizele çevirdim dersen o zaman yine o uzun ve ince yoldan geçmen gerekir.Otokar ,otem,tse v.s v.s ....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR