Defender benzinli sahipleri buraya!...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat atak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 120
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,739
Ynt: Defender benzinli sahipleri buraya!...

Manta Ray' Alıntı:
Arkadaşlar BRC lpg sistemi nasıldır, kullananlar tavsiye eder mi? Benim defenderde atiker var memnun degilim, tankı değiştireceğim bu arada bütün sistemi değiştireyim diyorum. Bir kaç taksici arkadaş brc için çok iyi dediler. Bu konuda sizin fikirleriniz nedir? İyi günler hepinize...
Doğan Pektaş

BRC nin 140 kw olanın dan taktırmanızı tavsiye ederim.

Etiketler

DR.ÖZHAN' Alıntı:
aldesa büyük kafa taktırdım full depocıktım ovada ve sonra 1300 rakımlı orman kulesıne gitdim orman yolundan toplamda 100 km dönüşde tankı tekrar doldurdum 35 tl lpg aldı hadı dıyelim pompa basıncı azdı 40 kr yakıyor anlayamdım herkez cok yaktıgından bahsediyor neye göre kıyaslıyorlar anlamadım
teşekkür ederim, aldesa yı duymamıştım araştıracağım.

Merhabalar, iki hafta önce BRC 140 lık regulatör ve 8lik bakır boru tesisatlı Lpg taktırdım fakar aracım Ş.içi km de 1 lira yakıyor ayar yaptırdık karburatörü temizlettik hala aynı. Benzinde Ş.içi 70-80 krş yakarken Lpg de 1 lira yakması çok anormal. Böyle bir durumda neler yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim. Nerdeyse araçtan soğuma noktasına geldim. Saygılar.

smtp' Alıntı:
Merhabalar, iki hafta önce BRC 140 lık regulatör ve 8lik bakır boru tesisatlı Lpg taktırdım fakar aracım Ş.içi km de 1 lira yakıyor ayar yaptırdık karburatörü temizlettik hala aynı. Benzinde Ş.içi 70-80 krş yakarken Lpg de 1 lira yakması çok anormal. Böyle bir durumda neler yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim. Nerdeyse araçtan soğuma noktasına geldim. Saygılar.

normal degil cok geldi bana, hava filitresi,bujilere bi baktırın derim .

Hava filitresi ve bujiler yeni. Karbüratör de elden geçti diyaframfelan iyi durumda.

Bence sorun başka mesela benim defender de ben hiç haraletin 80 e geldiğini görmedim. Bence anormal bunu bir ustaya sordum alakası yok dedi ama o regulatörün ısınması lazım değilmi soğuk regulatör bence çok sarfiyat yapar.

Termostatı 82 yada 88 lik yapmayı deneyeceğim. Çünki başka bişey kalmadı diğer ayar ve kontrol edilecekler yapıldı.

smtp' Alıntı:
Bence sorun başka mesela benim defender de ben hiç haraletin 80 e geldiğini görmedim. Bence anormal bunu bir ustaya sordum alakası yok dedi ama o regulatörün ısınması lazım değilmi soğuk regulatör bence çok sarfiyat yapar.

Termostatı 82 yada 88 lik yapmayı deneyeceğim. Çünki başka bişey kalmadı diğer ayar ve kontrol edilecekler yapıldı.

Değerli arkadaşım lpg regulatörleri radyatör deki suyun ısıısını alarak lpg nin genleşmesini sağladığı muhakkak verimli ısıya ulaşmaz ise lpg hacim kazanmaz ve yeterli beslemeyi yapamaz bunu sizde zaten tespit etmişsiniz. öncelikli olarak regulatore bağlanan radyatör hortumlarının doğru olup olmadığını kontrol ettiriniz ( ön yargılı değilim ancak san ki sizin lpg taktırdığınız serviz biraz işi baştan savmış) gösterge panelinde yer alan hararet göstergesi arızalı olabilir bunu da bir kontrol ettirmelisin . tabi ki termostat arızalı yeteri kadar kapanmıyor olabilir sürekli açık duruyorsa motor istenilen ısı ya ulaşamaz. tüm lpg mühendislerinin ortak oldukları nokta ise araç benzinde kaç litre sarfiyatı varsa lpgd max %20 fazla tüketmektedir. yani benzinde ortalama 15 lt tüketimi olan bir araç lpg de 18 litre tüketim yapar . bu arada lpg ilk takıldığı anda araç normale göre bir miktar fazla yakar bunun sebebide regulatörün içerisinde bulunan birtakım mekanik diyaframların alışma sürecidir. oda yaklaşık 1000 km felan sürer ama sizin bahsettiğiniz sarfiyat asla kabul edilebilir ölçülerde değil. kontrolleri tekrardan yetkili bir yerlere yaptırmanızda fayda görüyorum.
140 kw lık reg taktırmanız isabet olmuş . düz mantıkla, 100 lük reg taktırıp gaz ayarını acacağınıza 140 kw ile gaz ayarını kısarsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR